Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 25 november 2023

BA imperial coffee stout bourbon Lekker Bakske Kobi! (13,4%)

Lekker Bakkie Kobi! van Het Uiltje... Deze Dubbele Haverstout heeft een alcohol percentage van 10.0%. De bierstijl Dubbele Haverstout komt van oorsprong uit Amerika. (https://www.beerinabox.nl/speciaalbier/het-uiltje-lekker-bakkie-kobi)

De BA imperial coffee stout bourbon variant van Lekker Bakske Kobi! is zelfs 13,4%! Het is een zwart bier dat sterk naar alcohol ruikt. De smaak is... geen idee. Heftig! Er zit veel in, dat is wel te zeggen. 

Wat feitjes:

MALT Pale, Flaked oats, Munich, Cara, Special B, MrRoast (https://www.uiltjebrewing.com/product/lekker-bakske-kobi/)

HOPS Columbus, Premiant, Challenger (https://www.uiltjebrewing.com/product/lekker-bakske-kobi/)

GIST American Ale (https://www.uiltjebrewing.com/product/lekker-bakske-kobi/)

Dit brouwsel is 100% onversneden Uiltje en is alweer de derde in onze Kobi trilogie. Dit bakkie Bourbon Barrel-aged Imperial Coffee Oatmeal Stout is chewyer dan Chewbacca. Zo donker als het Gat van Boötes en creamier dan een vanillemilkshake. Het is een absolute toverbal met verschillende smaken van honing tot vanille, karamel en zoete popcorn. Ook deze Kobi belooft een kosmisch avontuur te worden bij elke slok. (https://www.uiltjebrewing.com/product/lekker-bakske-kobi/)

Honing? Karamel? Popcorn? Ja je kan het zeggen er zijn wat tonen van te herkennen. Het bier heeft een prettig mondgevoel en een brutaal tintelingetje in de afdronk. De nasmaak bruist wat al is er weinig koolzuur die aan hetgehemelte rammelt. Je hebt soms van die bruisbieren, maar dit is vrij plat en dik. Romig bier met een alcoholboost en een interessante smaak. Niet zoet zoals pastry stout. Het is een stoer bier. Wel een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten