Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 30 november 2023

Sgoer Barrel Aged 9,5%

Sgoer Barrel Aged 9,5%... De Sgoer is een cascadian dark ale en is 11 maanden gelagerd op een Heaven Hill Bourbon vat (https://brouwerijdendrul.nl/index.php/webshop#!/products/sgoer-barrel-aged)

Een barrel aged bier is een bier dat voor enige tijd heeft gerijpt op één of meerdere houten vaten. Voor het rijpen van bieren worden verschillende soorten hout gebruikt maar ook worden er vaak oude whisky, rum, port of wijnvaten gebruikt. Elk vat geeft het bier nieuwe en complexe smaaksensaties. Vaak worden er donkere bieren gebruikt maar ook van tripels en sours zie je steeds meer barrel aged varianten. (https://www.beertothebone.nl/webshop/bier/barrel-aged)

Te midden van een glooiend landschap, vlakbij de Duitse grens, ligt Groesbeek, een dorp waar het Bourgondische leven wordt bejubeld. Vanuit ons brouwerij willen wij Groesbeek, Nederland en de rest van de wereld kennis laten maken met het beste wat onze brouwerij te bieden heeft. Daarom hebben wij de afgelopen jaren geïnvesteerd in professioneel brouwmateriaal en kennis. Wijs geworden in de speciaalbierenarena, doen wij ons eigen ding. Wij trekken ons eigen spoor. Geen fratsen, geen buitenkant, maar kwaliteit en vakmanschap. We weten waar we voor staan: een eerlijke, eigenzinnige en stevige brouwerij, waar mooie bieren ontwikkeld en gebrouwen worden.  Bij een echt en eerlijk product hoort ook echt en eerlijk ondernemerschap. Goede spullen gebruiken en bewust omgaan met mens en milieu. Maar ook samenwerken met het werkbedrijf van Pluryn, om plek te bieden aan mensen die daarmee een zinvolle dagbesteding vinden. Mooie bieren maken, met passie en gevoel. En die vervolgens optimaal tot hun recht laten komen in ons mooie craftbier glas (http://brouwerijdendrul.nl/index.php/over-de-brouwerij)

De barrel zit er goed in. Niet alleen in het design, maar ook zeker in het bier zelf. De bourbon is duidelijk te proeven op de zoetige achtergrond. Warm en boozy, zoals je hoopt bij een barrel aged dark ale. (https://www.misterhop.com/products/d-n-drul-barrel-aged-sgoer)

American Dark Ale gelagerd op Heaven Hill Bourbon vaten (https://untappd.com/b/brouwerij-den-drul-barrel-aged-sgoer/4476030)

De Barrel Aged Sgoer is een bier gebrouwen door Brouwerij den Drul uit Groesbeek. Deze Donker Bier heeft een alcohol percentage van 9.0%. De bierstijl Donker Bier komt van oorsprong uit Internationaal. (https://www.beerinabox.nl/speciaalbier/brouwerij-den-drul-barrel-aged-sgoer)

Het bier is zwart met lichtbruin schuim. Het bier geurt alcoholerig dat een beetje prikt. De geur doet denken aan whiskey. Het mondgevoel is dun en een beetje waterig. Het bier bruist van de koolzuur en is niet stroperig.  De smaak is niet echt bitter, maar wel een beetje bubbelig en branderig. De alcohol stijgt snel door naar je hoofd. Het is een beetje branderig van de whiskey? 

Ik weet niet goed wat ik van dit bier vindt. Het is iets waar je misschien van whiskey moet houden om te kunnen waarderen. Nadat het glas leeg is, blijft de geur.  

Bij Brouwerij d’n Drul wordt al een flink aantal jaar ambachtelijk bier gebrouwen. Begonnen in het spreekwoordelijk pannetje, is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grotere Craft Brouwerijen in het Rijk van Nijmegen. Vernoemd naar een natuurgebied in Groesbeek (de moerassige gronden ten oosten van het dorp), maakt D’n Drul eigenwijze bieren, net zoals de brouwer, Roland Boschman. De brouwerij staat er nog steeds, met uitzicht op de schitterende heuvels van het Zwarte Woud, net aan de overkant gelegen. Met onze bieren willen we onze klanten laten genieten van bieren die net wat anders zijn maar nog wel herkenbaar. Daarnaast willen we met onze brouwerij graag de kennis delen over brouwen, de grondstoffen en de mogelijkheden met bier. Daarom brouwen we speciaal voor De Meesterproef ons pils, de Drulsener, een pils dat net wat krachtiger smaakt maar wel lekker herkenbaar is voor de drinker. Vraag ook naar onze andere bieren en geniet van de creatieve gerechten van De Meesterproef! (https://demeesterproefnijmegen.nl/onze-leveranciers/)

Groesbeeks bevat 21 gezegden, 399 woorden en 3 opmerkingen. Alle woorden zijn toegevoegd door onze bezoekers.... Donkere lucht Enne Sgoer Donkere lucht Sgoer (https://www.mijnwoordenboek.nl/dialect/Groesbeeks)

Met 9,5% niet het zwaarste bier dat ik deze maand heb gedronken, maar toch een bier dat een buzz geeft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten