Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 16 mei 2024

Uiltje Never Trust A Clown - Belgian IPA (6,9%)

Uiltje Never Trust A Clown - Belgian IPA  (6,9%) smaakt hoppig en bitter meteen zoete nasmaak. Het donkergele bier is niet helder en het witte schuim verdwijnt snel. Zou het bier misschien zelfs lichtoranje te noemen zijn? Dan had het ook wel mooi gestaan om het op 27 april te plaatsen. Gemiste kans. Het bier heeft qua mondgevoel een prettige koolzuurprikkeling. In de afdronk/nasmaak blijft iets zoets hangen. Dat doet me wat denken aan een NEIPA. De bitterheid valt eigenlijk best mee.

Zicht donkergeel/oranje en troebel met mooi wit schuim ... Neus zoetmoutig, bloemig. fruitig ... Smaak zoetmoutig, lichte prikkel, redelijk vol mondgevoel, fruitig, steenfruit. perzik, mandarijn. Bloemig, grassig, iets kruidig, frishoppig met een fijne bitter in de afdronk. Spijssuggestie naar eigen smaak (https://www.bierista.nl/uiltje-never-trust-a-clown)

Ja, het is niet echt harsbitterheid, maar een IPA met zoete perzikachtige mandarijnensmaak. Op de een of andere manier zijn de hopbommen veranderd in zoete snoepsmaken? Het doet wat denken aan roken dat is afgegleden van dikke sigaren en zware shag naar vapes met kauwgom-meloen-smaak. 

Beer Specs ABV 6.9 IBU 20 EBC 16 MALT Pilsener, Munich Malt HOPS Talus, Citra, Citra Cryo CC 440 YEAST Belgian Abbaye (https://www.uiltjebrewing.com/en/product/never-trust-a-clown/)

Een Belgian IPA gebrouwen met Talus, Citra & Citra Cryo hop. (https://melgers.nl/product/uiltje-fresh-n-fast-never-trust-a-clown-belgian-ipa-44cl-blik/)

Never Trust A Clown: Haat je verrassingen? Zijn komisch grote schoenen en fopbloemen niet jouw ding? Zijn mensen die hun gelaatstrekkingen achter een façade van schmink verhullen een no go? Is een Mini Cooper vol clowns jouw ultieme nachtmerrie? En ga je liever naar Burger King vanwege Ronald McDonald? Zo ja, dan helpt onze rijke crispe fresh-hop Belgian IPA misschien. Het helpt waarschijnlijk niet tegen je coulrofobie (angst voor clowns), maar we zijn er vrij zeker van dat het wel helpt tegen belgofobie (angst voor Belgen). (https://www.speciaalbierkoning.nl/uiltje-never-trust-a-clown-belgian-ipa)

Do you hate surprises? Are circus shoes and squirting flowers not your thing? Are people who hide their emotions behind masks a no-no? Is a clown car your ultimate nightmare? Does Ronald McDonald freak you out? If so, our rich, bready fresh-hop Belgian IPA might help. It’s silly without being scary. It probably won’t reduce your coulrophobia (aka fear of clowns), but we’re pretty sure it will fix your fear of Belgians. (https://www.uiltjebrewing.com/en/product/never-trust-a-clown/)

Uiltje: Onze missie is min of meer paranoïde: f*cking goed bier brouwen. Het brouwen van de beste Nederlandse bieren is waar we naar streven. Elke dag produceren wij het kwaliteitsbier dat uw dag compleet maakt! Het brouwen van de beste Nederlandse bieren is ons dagelijkse motto, wanneer we beginnen met het brouwen van de hoppige bieren waarvan je slechts een paar weken later geniet! We streven ernaar om de verbluffende kwaliteit van ons hoppige bier hoog te houden, want de uil heeft een scherpe, compromisloze smaak. Het brouwen van kwaliteitsbier is een magisch proces waar we elke keer weer met volle teugen van genieten. Dus ontspan, leun achterover en geniet van ons hoppige bier! (https://www.speciaalbierkoning.nl/uiltje-never-trust-a-clown-belgian-ipa)

Het mooie van Uiltje is dat ze brouwen en niet echt meer gaan voor commercieel succes. Ze zijn overgenomen door Bavaria zodat ze zich weer kunnen richten op brouwen in plaats van organiseren van een  bedrijf.

Brouwerij Uiltje, officieel Uiltje Brewing Company is een Nederlandse brouwerij van speciaalbier. De brouwerij is opgericht als Het Uiltje in 2012. De brouwerij brouwt sinds 2016 zijn eigen bier in de brouwerij in de Waarderpolder in Haarlem. In 2021 werd de brouwerij overgenomen door Royal Swinkels Family Brewers. ... De brouwerij is begonnen als contractbrouwerij in Haarlem, en beschikte sinds 2016 mede dankzij een crowdfunding over een eigen brouwinstallatie. Deze produceerde in 2020 10.000 hectoliter aan bier. In april 2021 werd bekend dat de brouwerij door Royal Swinkels Family Brewers eigenaar van onder andere Brouwerij Bavaria is overgenomen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Uiltje)

Swinkels Family Brewers heeft de Haarlemse bierbrouwerij Uiltje overgenomen. Daarmee krijgt het brouwersconcern uit Lieshout er weer een extra merk bij. ... Uiltje Brewing Company werd in 2012 opgericht en legt zich toe op speciaalbier. Het biermerk staat onder meer bekend om de illustraties van striptekenaar Gerben Valkema die op de etiketten staan. Er werken 27 mensen in de brouwerij die allemaal mogen blijven. Hoeveel geld er met de deal is gemoeid willen de partijen niet bekendmaken. ... Swinkels Family Brewers is al het moederbedrijf van bierbrouwerijen Bavaria, Palm, De Hoorn, Rodenbach en De Molen. Wegens de coronacrisis zakte de winst van het familiebedrijf afgelopen jaar naar 70 miljoen euro. In 2019 werd er nog 94 miljoen euro verdiend. Het bierconcern uit Lieshout ontsloeg ook 65 van de ongeveer 1800 medewerkers maar gaf eerder deze maand al aan verder te gaan met investeren in de toekomst. (https://www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20210428_582598?utm_source=nl.wikipedia.org&utm_medium=referral&utm_content=/)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten