Translate

Zoeken in deze blog

zondag 30 oktober 2022

Bok & Poot

Bok & Poot, een bie van brouwerij De Molen zoals de naam al doet vermoeden. Bok & Poot is een amberkleurig zoet bier. Het bruine schuim is fijn, maar verdwijnt snel. De zoete smaak komt meteen op. Prominent en dominant dat is die zoete smaak van zoetigheid, chocolade (?) en bokkenpoot (?). Ik weet niet of ik het lekker vind. Ik hou van bokkenpoten, en dit bier vind ik intrigerend. Maar toch vind ik het iets hebben dat me tegenstaat. Is het de zoetigheid?  De geur is overigens geweldig en echt ontzettend lekker. In het mondgevoel ontbreekt koolzuurprikkeling. Ik mis ook hopbitterheid. De zoetigheid zou zo in een dessert kunnen. Dit is een perfect bier voor bij kerst als dessertbier. Of in/bij de tiramisu?

Wat zeggen anderen over dit bier?

Bij De Molen ontstond een idee om bokbier te combineren met bokkenpootjes. En wat doe je met zo'n idee? Gewoon brouwen natuurlijk! Het resultaat is een bokbier waarin de zoete karameltonen zich vermengen met amandel voor een marsepeinachtige ondertoon. Mooie herfsttraktatie. (https://www.littlebeershop.nl/de-molen-bok-poot.html)

What if… bokkenpootjes en bockbier elkaar tegenkomen in een bier? Dat levert een mindblowing bockbier op! Deze bock heeft een lichte bitter, een volle moutzoete karamel smaak en geur met een vleugje amandel en chocolade. Dit samen zorgt voor een robuuste body, warm mondgevoel en een goed doordrinkbaar karakter. (https://www.sfbhoreca.nl/bavaria/nl/home/bok-poot-3.html) (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-bok-poot/)

Bierstijl: Bockbier Alcohol percentage: 6,3% Herkomst: Bodegraven Verkrijgbaar: fles en fust BESCHRIJVING What if…. bokkenpootjes en bockbier elkaar tegenkomen in een bier? Dat levert een mindblowing bockbier op! Verwacht de smaak van amandel meringue en chocolade. (https://www.bierenco.nl/product/brouwerij-de-molen-bok-poot/)

ZICHT/KLEUR Donkerbruin. GEUR Een zoete geur met een vleugje chocolade. SMAAK Vol en zoet met tonen van amandel, meringue en chocolade. AFDRONK Een lange afdronk. CULINAIR Lekker bij andijviestamppot of chocolademousse. (https://www.mitra.nl/product/de-molen-bok-poot-33cl)

Gatver!! Andijviestamppot met chocolade? Wie verzint dat?

Zicht zeer donkerrood en helder met redelijk koolzuur. Mooie en iets gekleurde schuimlaag 7,5Neus zoetig, koekjes/bokkepootjes 7,5Smaak Zoetmoutig, iets fruitig, druiven en vrij zoet, karamel/iets chocolade-amandel. Redelijk vol mondgevoel, bisquit,koekjes-bokkepootjes. iets hoppig, licht kruidig en iets van een bittertje in de afdronk Spijssuggestie Bokkepootjes !!  Pascal Wevers (https://www.bierista.nl/de-molen-bok-poot)

Vol mondgevoel? Nou ik vond dat wel meevallen. Druiven? Mwja, nu je het zegt. Karamel? Zou kunnen. Biscuit? Geen idee. Amandel? Herken ik niet. Meringue? Dat denk ik wel te herkennen? Chocolade? Jazeker! Bokkenpoten? Absoluut! Of zoals ze in Zweden zeggen: Absoluth!


1 opmerking:

  1. Hi 😊

    Ik kon geen contactgegevens vinden, dus dan maar even zo.

    Mijn naam is Femke Hoekstra! Namens Studentendrukwerk.nl stuur ik deze mail. Enige tijd geleden ben ik op je website terecht gekomen en ik zie dat je interessante content deelt. Daarom leek het me leuk een samenwerking aan te gaan!

    Zou je het leuk vinden om één van onze gepersonaliseerde producten te testen en hier een blogpost op je blog over te schrijven? Qua blog nodigen we je uit op er lekker je eigen draai aan te geven 😊. In ruil voor een blogpost met drie links erin verwerkt, krijg jij de producten helemaal gratis.

    In het kort over ons, Studentendrukwerk is een online copyshop waar studenten en niet-studenten terecht kunnen voor al hun drukwerk zoals scripties, boeken, verslagen en andere documenten en sinds kort ook (bier)viltjes. Daarnaast verkopen wij ook leuke producten als gepersonaliseerde notitieboekjes, bedrukte T-shirts, gegraveerde glazen en verschillende wanddecoraties. Dagelijks maken wij ruim 1.000 mensen blij met onze producten. De laatste jaren werken wij geregeld samen met websites, bloggers en influencers. Neem gerust een kijkje op onze website 'www.studentendrukwerk.nl' of er een product tussen zit wat bij je past. 😊

    Ik hoor graag of je open staat voor een samenwerking!


    BeantwoordenVerwijderen