Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 25 november 2022

Rochefort 10 en/of 4?

Ik kocht een Rochefort 10 en die wilde ik 10 jaar bewaren, maar helaas ik kon het niet laten. Ik dronk 'm en genoot. Het kan bijna niet dat dit beter wordt in 10 jaar. 

Verder dronk ik dit weekend een Rochefort zonder nummer. De 10, 8 en 6 hebben geen naam. De tripel? 

Trappist Rochefort: Tripel Extra Nog voor de productie van de befaamde Trappist van Rochefort 6-8-10 tijdens de jaren 50 van vorige eeuw, brouwden de monniken van Rochefort in 1920 en gedurende meerdere daaropvolgende jaren, een bier, “ blond-extra-sterk”. Honderd jaar later zijn de Monniken zeer verheugd opnieuw een sterk blond bier te brouwen geïnspireerd op het originele recept: de Trappist Rochefort “ Tripel extra “. Meer over de Triple Extra Vol van smaak en met sterk uitgesproken karakter zoals bij onze klassiekers 6-8-10, onderscheidt de Tripel extra zich door de goudblonde kleur, de zachtheid, de toetsen van citrusvruchten en het kruidig aroma. Door deze subtiele mengeling van traditie en brouwkunde ontdekt u een verfrissend bier dat het gehemelte van elke liefhebber van degustatiebieren in verrukking zal brengen. Het alcoholvolume is 8.1% alc. In alle omstandigheden te degusteren in het origineel Rochefort glas en te schenken tussen 6 en 9 graden. (https://www.trappist.be/actueel/rochefort-nieuw-trappistbier-triple-extra/)

Rochefort Triple Extra is het jongste bier van trappistenbrouwerij Rochefort. Het krachtige blonde bier heeft 8,1% alcohol. Fruitige tonen, zoetheid en een karaktervolle bittere afdronk zijn kenmerkend voor dit bijzondere Belgische trappistenbier. (https://www.bierista.nl/rochefort-triple-extra)

ZICHT/KLEUR Goudblond. GEUR Een kruidige geur. SMAAK Zacht en fruitig met toetsen van sinaasappel en subtiele hopbitters. AFDRONK Een lange, licht bittere afdronk. CULINAIR Lekker bij eend en Aziatische gerechten. BIJZONDERHEDEN Authentiek Trappistenbier, voor het eerst in 65 jaar wordt door Rochefort een nieuw bier geïntroduceerd. (https://www.mitra.nl/product/rochefort-triple-extra-33cl)

1 oktober 2020
Een nieuw trappistenbier is geen wekelijkse kost. Het komt maar zelden voor dat trappistenbrouwerijen een nieuw bier op de markt brengen. Dat geldt zeker ook voor Rochefort. En als ze dan met een nieuw bier komen, dan mag je er ook vanuit gaan dat het een bijzonder bier is! De laatste keer dat Rochefort een nieuw bier lanceerde is 65 jaar geleden. Ja, je leest het goed. Het nieuws dat de trappisten van de abdij Notre-Dame de Saint-Remy in Rochefort nu Rochefort Triple Extra op de markt brengen, is dus best groot nieuws. Het nieuwe bier zal in Nederland vooralsnog beperkt in de horeca verkrijgbaar zijn. De Triple Extra is een goudgeel bier met 8,1% alcohol. Rochefort staat bekend om de Rochefort 6, de Rochefort 8 en de zware Rochefort 10. Dit zijn stuk voor stuk donkere bieren. Het is bijna een eeuw geleden dat er door de trappisten van Rochefort een blond bier is gebrouwen.
Rochefort Triple Extra
Rochefort Triple Extra is goed gelukt volgens de brouwers. Ze zijn tevreden, maar zullen het bier verder gaan finetunen. Pas als echt alles klopt, zal de productie worden opgeschaald. Het label krijgt een paarse signatuur. Paars is in de katholieke kerk een veel voorkomende kleur, die bovendien staat voor vriendschap. Zoals gezegd in Nederland is het bier binnenkort beperkt verkrijgbaar in de horeca. In België wordt het vanaf komend weekend ook in diverse winkels verkocht. (https://www.bierista.nl/actueel/nieuw-rochefort-triple-extra)

De tripel vond ik ook erg lekker. Eigenlijk vind ik die Rochefort's erg lekker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten