De Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad plopt bij het openen en schenkt uit als zwart bier met bruin schuim. Het heeft een duidelijke kersengeur en smaakt ook naar kersen en chocolade. Heerlijk! Wel lees ik op het etiket dat ik het verkeerd inschonk. Jammer nu is dat nitro-effect misschien teniet gedaan. alhoewel het bier is plat, maar tintelt toch. Er is geen koolzuurprik aanwezig1?
Het bier is gebrouwen is gebrouwen met 6 soorten mout en smaakt bijzonder goed. De smaak is zoet en smaakt naar kersen op de voorgrond, met chocoladetonen in de afdronk. Lekker!
Petrus Chocolate Cherry Nitro Quad De Brabandere... Notes: This unique beer obtains its complex character thanks to the roasted malts and the cherries, but what makes it truly unique, is the technology our brewers used to add nitrogen into the bottle. The delicious notes of chocolate, coffee and cherries will take over your tastebuds! (https://www.beeradvocate.com/beer/profile/718/386525/)
by JonnoWillsteed from England #1722 - Blind-tasted except for the beer's name and brewery/country, zero reviews below read (yet!)…L- Super-dark ruby-red, pours clear, 5mm mid-tan head. [ps at +10mins = holds well]. S- Cherry central. That's all I get. T- Verry-cherry, but also reminds me of Lambic beers, notably sour/bitter. Sour cherry, ... I start coughing, bit of throat trauma going on. Perfumed cherry dominates. F- When I see on the lable Chocolate, Quad, and similar I'm thinking deep, pungent, complex, likely some ABV% notes and also richness. This is different, sour cherry is front and centre. ABV% doesn't register, nor does rich or deep. O- I suggest you have to be a serious fan of cherry beer to have much of a chance here, as THEY are essentially the whole show here. Can I be frank? It actually doesn't taste like what most of us would call a beer, it tastes like some kind of carbonated cherry drink. I don't get the Quad, chocolate, or any conception of balance for that matter. I can finish it, as a curio, but I certainly wouldn't buy it again - there's so much more (beer-wise) you can access for the price. Review/scoring all done, now the reveal, I get to read the bottle lables to see what I missed! ==> Something about 'Activate NITRO!' by holding bottle upside down to pour.... hmmm, well I don't know what that's about but I'm glad I didn't do it... 330ml bottle £4.40 BB: 04/11/2022 Bought from BelgianBeerCompany, Stoke/UK as part of a large pick-your own consignment to London. (https://www.beeradvocate.com/beer/profile/718/386525/)
by rex_4539 from Greece L: Deep brown/red color, minimal head, messy lacing, good carbonation. S: Cherries, alcohol. T: Cherries, alcohol, chocolate. Sour aftertaste. F: Light bodied, nicely flavored. O: Drinkable quadruple but nothing to look for. (https://www.beeradvocate.com/beer/profile/718/386525/)
Petrus Cherry Chocolate Nitro Quad …… a new twist on the bold Petrus Nitro Quad. The starting base Petrus Nitro Quad is brewed with 6 different varieties of malt. Premium cherry and chocolate flavor are added forming a rich, complex taste……malty, sweet, and spectacularly balanced. Nitrogen delivery without a widget provides the creamy, velvety taste. The 8.5% ABV, doesn’t overwhelm, allowing it’s rich flavors to be front and center. (https://www.globalbeer.com/beers/petrus-cherry-chocolate-nitro-quad/)
Petrus Cherry Chocolate Nitro Quad …… a new twist on the bold Petrus Nitro Quad. The starting base Petrus Nitro Quad is brewed with 6 different varieties of malt. Premium cherry and chocolate flavor are added forming a rich, complex taste……malty, sweet, and spectacularly balanced. Nitrogen delivery without a widget provides the creamy, velvety taste. The 8.5% ABV, doesn’t overwhelm, allowing it’s rich flavors to be front and center. (https://beerconnoisseur.com/beer/brouwerij-de-brabandere/petrus-cherry-chocolate-nitro-quad)
I tried the Petrus cherry chocolate quad and loved it. (https://www.yelp.com/menu/yard-house-troy-2/item/petrus-cherry-chocolate-nitro-quad-8-5-belgian-quadrupel-belgium)
Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad Brouwerij De Brabandere (15) Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad is een extreem donkere Nitro Quadrupel. Een bier met tonen van koffie, chocolade en kersen. Details BrouwerijBrouwerij De Brabandere BierstijlQuadrupel Alcohol8.5% (https://www.bierista.nl/petrus-cherry-nitro-chocolate-quad)
9,2 "Variatie op de Petrus Nitro Chocolate Quad Met krieken in het brouwsel. Complex in smaak geroosterde mout toetsen van chocolade, koffie. Indien juist ingeschonken een mooie schuimkraag. (handleiding staat op de fles) . Niet zo'n heel erg hoog alcohol percentage voor een Quad 8.5%" (https://www.bierista.nl/petrus-cherry-nitro-chocolate-quad)
Petrus Nitro Cherry Chocolate 7.8 / 10 Bij wijze van zeer goed gelukt experiment hebben ze bij de Brabandere hun quadrupel geblend met kersen. Hierdoor ontstaat een aangenaam zoet-rinsige toets. Het gebruik van stikstof in plaats van koolzuur zorgt voor meer romigheid en een dikkere body. Schenktip; dopje open en hard uitschenken in je glas. Je krijgt dan een dikke, vaste schuimkraag. (https://www.misterhop.com/products/petrus-nitro-cherry-chocolate)
Petrus Nitro Cherry & Chocolate is a perfect blend of our Quadrupel, using 6 different types of roasted malts and delicious cherries. The nitrogen is of great added value to the quad, giving it more body and creaminess and making it extremely drinkable. Cheers to the only Belgian Quad on nitro! Deze beschrijving komt van Untappd (https://hopchecker.nl/product/brouwerij-de-brabandere-petrus-cherry-chocolate-nitro-quad/)
Brouwerij De Brabandere is een familiale brouwerij uit Bavikhove in de provincie West-Vlaanderen, België, opgericht in 1894 door Adolphe De Brabandere. Ze brouwen bieren en non-alcoholische dranken. Onder bieren worden de merken Bavik, Petrus en Kwaremont voornamelijk verkocht. De brouwerij is een van de grootste onafhankelijke brouwerijen in België en is aangesloten bij de Belgian Family Brewers.De brouwerij werd op 5 september 1894 opgericht door Adolphe De Brabandere, landbouwer op het "Hof ter Koutere" in Bavikhove.[2] Hij had in augustus 1894 een vraag gericht tot het gemeentebestuur van Bavikhove om "eene brouwerij te bouwen". De hoevebrouwerij, sinds 1895 in gebruik genomen, was toen niet veel meer dan enkele koperen ketels in de brouwzaal, een koer en en opsplagplaats voor mout.[3] In 1909 werd zijn zoon Jozef De Brabandere eigenaar en vergrootte binnen de kortste keren de brouwerij. Hij doopte de naam om tot: brouwerij Sint-Antonius. Tijdens de Eerste Wereldoorlog lag de brouwerij stil, maar nadien werd alles terug opgestart. Na de dood van Jozef De Brabandere in 1929 neemt zijn weduwe het beheer over en doet verdere uitbreidingen. In 1950 werd besloten dat de brouwerij omgedoopt wordt tot brouwerij De Brabandere. Oorspronkelijk werd het gebrouwen bier alleen verkocht aan cafés en particulieren, maar vanaf 1950 ook aan bierhandelaars. Het bedrijf breidde halverwege de jaren 70 uit in de export en horecasector en begon het merk bekend te maken door sportsponsoring. In 1982 werd Petrusbier gelanceerd en in 1993 werd Wittekerke op de markt gebracht dat ontstond uit de VTM-soap met dezelfde naam. In 1990 werd de naam veranderd naar Brouwerij Bavik, genoemd naar het bier dat het meest verkocht werd. Op datzelfde moment werd de brouwerij als bedrijf afgesplitst van andere activiteiten van de familie (cafés). In 2014 werd de oorspronkelijke naam van Brouwerij De Brabandere opnieuw officieel gemaakt. [4] Investeringen zijn sinds 2017 gebeurd om de maximale capaciteit van de brouwerij op te drijven tot 500.000 hectoliter.[5] De productie bestond lange tijd uit bier verpakken in flessen of vaten. Met nieuwe installaties kwam ook de mogelijkheid om in blik te verkopen.[6][7] (https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_De_Brabandere_(Bavikhove))
Beschrijving: Belgische “nitro quadrupel” met krieken en chocolade, donker (fruit)bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Ingrediënten: Gerstemout, krieken, hop, chocolade, gist, water. Geproefd: Gemout van parfum, met een (zeer) zacht kersenaroma. Volmondig. Zoet(ig) van smaak, niet overdreven, maar met een behoorlijk “poepegatjes”-karakter (kersensnoep) en behoorlijk wat alcohol duidelijk merkbaar. Gemout van aard ook, met lichte hints van (melk)chocolade vanaf de afdronk. Zacht van smaak en romig in de mond, met een weinig plakkerige nasmaak. Weetje: Als basisbier wordt de Petrus Nitro Quad gebruikt, die gebrouwen wordt met 6 verschillende moutsoorten, aangevuld met krieken en chocolade. Bij het bottelen wordt stikstof toegevoegd, te activeren door bij het uitschenken de fles loodrecht te houden en het bier krachtig in het midden van het glas te gieten. Ideale schenktemperatuur: 6-8°C. Winnaar van een zilveren World Beer Award 2019. (https://lambikstoemper.wordpress.com/2021/03/22/petrus-cherry-chocolate-nitro-quad/)
Ik ben helemaal blij weer eens een Lambiekstoemper te lezen over een bier dat ik heb gedronken. Ik deel de meing echter niet. Ik vond het geen romig mondgevoel en de alcohol proefde ik er ook niet in. Ik heb echter niet zo'n geoefende smaak als de legendarische Lambiekstoemper.
Maar eerlijk is eerlijk eigenlijk is deze Petrus Cherry Nitro Chocolate Quad niets meer dan een zware kriek.
Ik weet nog mijn eerste kennismaking met kriekenbier ergens eind karen negentig. Op een avond met wat pintelieren op een festival kwam ik in de speciaalbiertent. Daar was het kriekenbier een onbekende maar zeer fijne zoete afsluiting van de avond. Al had ik daar de dag erop met een kater wel een beetje de nadelen van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten