Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 19 februari 2022

Korduit, Kordaat en Kompaan, bloedbroeders?

Ik dronk een Kompaan Bloedbroeder (9,1 %) en de smaak is niet verkeerd. Het is dik en stevig. Geen irritant koolzuur, maar ook geen hopbitterheid. Gebrande mout, chocolade en wat koffieachtig. Een lekkere porter vind ik, maar wat vinden anderen?

Kompaan bloedbroeder Heerlijk Imperial stout bier van Kompaan bier uit Den Haag. (https://www.speciaalbierkoning.nl/kompaan-bloedbroeder)

Kompaan Bloedbroeder Porter & Stout | 9,1% | 33 cl Donker, vrijwel zwartkleurig met een crèmekleurige schuimkraag. Aan dit bier is port toegevoegd. Pittige rookaroma’s en een straffe bitterheid in de nasmaak. Stijl Porter & Stout Inhoud 33 cl ABV 9,1% Herkomst Nederland Brouwer Brouwerij Kompaan (https://www.beerwulf.com/nl/p/bier/kompaan-bloedbroeder.33)

Straffe bitterheid? Ik vind het redelijk mild bier. Rookaroma's?

Inspired by insomnia, the Kompaan 39 Bloedbroeder is a blackened imperial stout with an extra bloodtype: ruby port. Blood brothers: the strongest bonds that exist! This beer is brewed with a variety of malts (black and roasted) with little sweet notes, a bitter aftertaste, and at 9.1%, it has a light hoppiness. A beer to sit down with! BEST DUTCH BEER OF 2017! Awarded at the Durch Beer Challenge ABV: 9,1  IBU: 62 EBC: 200 HOPS HALLERTAU MAGNUM MALTS CARA CARAFA MUNICH PALE ALE PILSNER ROOK (https://kompaanbier.nl/beers/bloedbroeder/)

Kompaan Bloedbroeder 39 De “Bikkel” uit de KOMPAAN serie. Een zwart bovengistend Nederlands bier, gebrouwen van 5 soorten mout en 3 soorten hop. Tevens heeft dit bier tijdens het kookproces pure Port als additief gehad. Het heeft een stevig alcoholpercentage met 9% en is gedurende de gehele slok een verrassing. Hier moet u even rustig voor gaan zitten. (https://beerstorexl.com/product/kompaan-bloedbroeder-39/)

Ik herken de ruby port er niet in, helaas. Misschien vaker port en dergelijke likeuren drinken?

Kompaan Bloedbroeder is een bier met pure kracht. In deze Stout zitten geroosterde moutsoorten, die voor de donkere kleur zorgen. Aan het brouwsel is rode port toegevoegd. Daardoor is het bier een mooi voorbeeld van smaakcategorie Intens & Uitdagend. Bloedbroeder werd verkozen tot Beste Bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge in 2017. (https://www.speciaalbierkoning.nl/kompaan-bloedbroeder)

Kompaan Bloedbroeder is een bier met pure kracht. In deze Stout zitten geroosterde moutsoorten, die voor de donkere kleur zorgen. Aan het brouwsel is rode port toegevoegd. Daardoor is het bier een mooi voorbeeld van smaakcategorie Intens & Uitdagend. Bloedbroeder werd verkozen tot Beste Bier van Nederland tijdens de Dutch Beer Challenge in 2017. (https://www.bierista.nl/kompaan-no39-bloedbroeder)

Een mooie Russian Imperial Stout met een merkbaar hoog alcoholpercentage. Verder merk je de geroosterde en donkere mouten goed in de smaak en de geur van het bier. Verder merk je een aangename koffie bitterheid. Echter had de afdronk wat dikker mogen zijn. Het voelt nu nog iets te dun aan."...  Smaak Je merkt meteen een goede bitterheid door de donkere en geroosterde mouten. Je merkt ook het alcoholpercentage doordat het een plakkend mondgevoel geeft. Er zit ook veel smaak in de nasmaak met wat koffie bitterheid en de eerder benoemde mouten.... "Voor een RIS mag het wat meer body hebben maar op zich een mooi bier en goed doordrinkbaar,In de afdronk komen de port-tonen mooi naar voren."... "zware geur, maar heeft toch een milde rokerige (na)smaak. De port erdoorheen proef je."... "Een geweldig rijk en smaakvol bier. Donkere tonen, geroosterde bitterheid bieden een geweldige complexiteit. Het is een stevig bier met intense smaken en heeft desondanks een mooie balans."... Smaak Je krijgt een beetje een dreun van de alcohol. (https://www.bierista.nl/kompaan-no39-bloedbroeder)

Tja, bij Bierista weten ze er heel wat over te vertellen. Ik mis de port en de rokerigheid. Anderen merken dat dus wel op. Vroeger kwam ik altijd Labiekstoemper of bierblog tegen als ik op geproefde bieren zocht, maar dat gebeurt tegenwoordig niet meer.... tijden veranderen.

Verwantschap tot bloedens toe: bloedbroeder. Een Imperial Stout gebrouwen uit gitzwarte mout en met toevoeging van vuurrode port. Deze ‘zware jongen’ is een van de vijf Kompaan-bieren uit het vaste assortiment van de brouwerij uit Den Haag. Alle bieren zijn geïnspireerd door vriendschap – in dit geval tussen de twee Haagse kompanen Jeroen en Jasper. ... Nº39 Bloedbroeder Brouwerij: Kompaan Biertype: Imperial Stout Alcoholpercentage: 9,1% Wat zie ik? Donker bier met rode gloed. Het fijne schuim is beige van kleur en slaat neer op het bier. Wat ruik ik? Koffie, pure chocolade, wat rokerigs en een vleugje gebrande karamel, maar ook zeker flink wat port tonen. Fijne geur! Wat proef ik? Koffie, pure chocolade, fruitige port-tonen en ook iets van framboos. Subtiel, maar aangenaam is ook dat rokerige en gebrande aanwezig. Al met al redelijk fris, prima doordrinkbaar met flink wat koolzuur en een bittere, licht verwarmende afdronk. (https://bierliefde.nl/bloedbroeder/)

Kompaan bier uit Den Haag werd opgericht in 2012. De bieren van Kompaan worden gebrouwen uit zuiver water en een premium-selectie van zon- en regenovergoten hoppen, gerst en tarwe van het veld. Het begon allemaal als bier dat werd gebrouwen door twee vrienden die hun passie voor bier met Nederland wilden delen! Ondertussen is Kompaan befaamd om haar eigenzinnige bieren heeft de brouwerij een 30HL brouwhuis en is er in 2015 een nieuwe locatie gevonden waar uitbreiding mogelijk was. Sinds begin 2017 is er nu dan ook ruim 900m2 aan Kompaan-geweld in de Binckhorst in Den Haag te vinden! (https://www.speciaalbierkoning.nl/kompaan-bloedbroeder)`

12 mei 2017 om 10:30 Bloedbroeder van Kompaan Bier is verkozen tot Beste Bier van Nederland. De prijs werd donderdag uitgereikt tijdens het Bierproeffestival in Den Haag. Kompanen Jeroen van Ditmarsch en Jasper Langbroek namen de enorme trofee in ontvangst uit handen van hoofdsponsor Marco Philipsen van Mitra. (https://www.bierista.nl/biernieuws/actueel/kompaan-bloedbroeder-beste-bier-nederland/)

Zo zo, heb ik even het beste bier uit Nederland gedronken...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten