Translate

Zoeken in deze blog

maandag 21 februari 2022

Mannenpap BLACK OUT MADNESS (10,5!) R.I.S. (Russian Imperial Stout)

Deze stout is een zwaar bier! Het mondgevoel is ook echt stroperig. De smaak is ook echt vol en goed. Een aanrader! De naam Black out madness kan ik plaatsen, want dit is echt een zwart bier. maar de naam 'Mannanpap'? Op het etiket verwijzen ze naar wort. Ik begrijp die verwijzing wel enigszins, maar ik denk dat bijvoorbeeld de dames van Gebrouwen door Vrouwen het er mee oneens zijn. Wort is zoet en niet-alcoholisch, en volgens mij op zichzelf niets mannelijker dan een bord havermoutpap of een volkorenbrood. Bij mannenpap denk ik eerlijk gezegd eerder aan een ander goedje, dat wat meer lijkt op knoflooksaus. 


Brouwerij Mannenpap is een bierbrouwerij uit Nijmegen (Nederland) die is opgericht in 2017. ... Tijdens het Mäichen, (mengen van mout en water) ontstaat een dikke "pap", MANNENPAP!. Een pap die ontstaat wanneer water en mout bij elkaar komen. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen! Brouwerij Mannenpap wordt gerund door Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens. Twee gepassioneerde brouwers met verschillende kwaliteiten. Waar Jelmer een echte recepten en brouwnerd is, houdt Sjoerd zich het liefst bezig met technische brouwzaken, netwerken en het aan de MAN brengen van de PAP. Het ontwikkelen van de recepten en het brouwen van de nieuwe recepten vindt nog steeds plaats in het schuurtje achter het huis van Sjoerd. In eerste instantie brouwden ze mannen in kleine oplagen voor vrienden en familie,  maar nadat de hobby behoorlijk uit de hand liep en horeca begon te hunkeren naar Mannenpap, hebben de heren noodgedwongen capaciteit in moeten huren bij een grotere brouwerij. ... De grote droom van Jelmer en Sjoerd is een toffe locatie midden in Nijmegen. Het liefst een groot pand met daarin een gezellige "brewpub". Dat moet een plek worden waar van alles te doen is en allerlei mensen samenkomen. Midden in de kroeg een brouwinstallatie waar in kleine oplagen mooie bieren gebrouwen kunnen worden. Daarbij zou het leuk zijn om samen te werken met andere jonge ondernemers. Denk aan live muziek, lekkere eten, toffe activiteiten en ga zo maar door. Aangezien Jelmer en Sjoerd allebei nog in de zorg werken, zouden ze het fantastisch vinden om daarbij ook mensen te betrekken met een afstand tot de arbeidsmarkt en hen een belangrijke rol te geven in de Mannenpap. Maar voor het zo ver is, willen de mannen vooral lekker blijven brouwen en zorgen dat hun bieren door zoveel mogelijk mensen gedronken worden. (https://www.biernet.nl/bier/brouwerijen/nederland/gelderland/nijmegen/brouwerij-mannenpap)

Tijdens het Mäichen, (mengen van mout en water) ontstaat een dikke “pap”, MANNENPAP!. Gebrouwen door mannen, maar zeker ook voor vrouwen! Brouwerij Mannenpap wordt gerund door Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens. Twee gepasioneerde brouwers uit Nijmegen! (https://hollandcraftbeer.nl/brouwerijen/brouwerij-mannenpap)

Mannenpap, een pap die ontstaat wanneer water en mout bij elkaar komen. En met de nectar van mannenpap ontstaat er een sappige, zacht met een licht bittertje maar fruitige mannenpap. (https://www.dryrub.nl/product/mannenpap-nectar/)

Na een periode van actief hobbybrouwen en het ontdekken van mooie smaken, hebben brouwers Jelmer ter Beek en Sjoerd Martens ervoor gekozen iedereen kennis te laten maken met Mannenpap. Twee gepasioneerde brouwers met verschillende kwaliteiten. Waar Jelmer een echte recepten en brouwnerd is, houdt Sjoerd zich het liefst bezig met technische brouwzaken, netwerken en het aan de man brengen van de pap. De heren brengen alleen bieren uit die zij zelf ook echt helemaal geweldig vinden. Hierbij is balans het sleutelwoord. Een bier dat “mwoah” is, gaat niet de markt op”. (https://www.bierista.nl/brouwerij/mannenpap-nijmegen)

Ons verhaal begint natuurlijk bij onszelf, Jelmer en Sjoerd. We kennen elkaar al jaren als medestudent SPH en later als collega's Sociaal Hulpverlener. Bij wijze van experiment probeerden we eens ons eigen bier te brouwen. Gewoon met een Doe Het Zelf-kitje in de schuur bij Sjoerd thuis. Het experiment slaagde en sindsdien hebben we de smaak te pakken - tot zover verschilt ons verhaal nauwelijks van dat van onze collega brouwers. Totdat we een aantal alles bepalende keuzes maakte...... VIA CROWDFUND ... Omdat we in de ban raakten van bieren in Amerikaanse stijl, besloten we ons volledig op het brouwen van fruitige IPA's, volvette Stouts en Fruited Kettle Sours te richten. We gingen op zoek naar recepten met volle, uitdagende smaken waarbij balans het uitgangspunt is. En omdat het ons fijn leek dat anderen onze bieren net zo zouden waardeerden als wijzelf, startten we een crowdfund-actie om onze eigen kleine brouwerij te kunnen financieren. ... NAAR EEN BROUWERIJ MET een SOCIAAL OOGMERK De crowdfunding bleek een succes. Het benodigde bedrag was al snel binnen en er kon begonnen worden met de inrichting van een bedrijfspandje aan de Biezenstraat, pal aan de rand van het centrum van Nijmegen. Nu is Mannenpap is een plek waar de liefde voor Craft bier alom aanwezig is. Én wordt doorgegeven aan nieuwe brouwers - veelal mensen met een 'afstand' tot de arbeidsmarkt (al hebben we persoonlijk we niks met deze term, maar dat is een ander verhaal). Met de oprichting van onze sociale onderneming Mannenpap Craft Crew is onze cirkel rond. Onze twee grootste passies gecombineerd! En daar zijn we trots op. Proost! (https://www.mannenpap.com/over-ons)

Vast assortiment BLACK OUT MADNESS - R.I.S. | 10,5% De Blackout Madness is een moddervette Russian Imperial Stout vol complexe tonen van chocola, geroosterde mout en karamel. Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat (https://www.mannenpap.com/bieren)

Mannenpap Blackout Madness (BOM)  7.5 / 10 Chocolade, geroosterde koffie, karamel. Echt een vette bom! (https://www.misterhop.com/products/mannenpap-blackout-madness-bom)

DESCRIPTION Chocolade, geroosterde koffie, karamel. Echt een vette bom! (https://beerizer.com/shop/mr_hop/mannenpap-blackout-madness-bom--110361)

Brouwerij: Mannenpap, Nijmegen Type: Russian Imperial Stout Aroma en smaak: Geroosterd, koffie, mokka, chocolade, wat rood fruit. Medium zoet en moutbitter. 10.5% alcohol, serveer op 8ºC Lekker bij: In voorbereiding  Beschrijving: Deze volvette Mannenpap is gebrouwen met de fijnste geroosterde mouten. Hij schenkt pikzwart in met een fijne romige schuimkraag. Dat laat natuurlijk meteen zien waar hij voor staat. Een koffie en chocoladebom die zoetig is en in de finish een moutbittere smaak geeft. (https://www.hetbiermoment.nl/a-63815812/mannenpap/mannenpap-black-out-madness-33cl/#description)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten