Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 11 februari 2022

Grutte Pier Bretttûne No11

Grutte Pier Bretttûne No11 is een Sour met een alcoholpercentage van 8,0%. Het bier heeft een oplage van slechts 2280 flessen. Een complex, fruitig bier met een licht zuurtje en subtiele vanilletoetsen. (https://www.bierista.nl/grutte-pier-bretttune-no11)

Dit bier is een mengeling van de vaten 13, 14, 15, 16 en 17. Het basis bier is de Grutte Pier Tripel die van 17-11-17 tot 15-11-18 in eiken houten vaten heeft gezeten. Oplage 2280 flessen BRETTTÛNE Dit bier heeft een extra vergisting ondergaan met een Brettanomyces gist in een Frans eikenhouten ton. We noemen dit bier daarom een Bretttûne bier, deze bierstijl is een combinatie van het woord Brett en tûne (Fries voor ton) en de 3 t’s staan voor de drie-eenheid; Bier, Ton en Brett. De bierstijl Bretttûne kenmerkt zich door een complex fruitig karakter, zuurtje en subtiel vanille door het eikenhout. Een bier wat je gerust jaren donker en koel kan wegzetten om verder te laten rijpen. (https://gruttepierbrouwerij.nl/webwinkel/bretttune-11/)

Fruitig en zurig. Iets kruidige smaak en wrang op de tong en in de keel. Iets zoetig en vooral zurig mondgevoel. Zure en kruidige afdronk. Wrang mondgevoel houd lang aan (https://www.bierista.nl/grutte-pier-bretttune-no11)

Dit bier sprak me aan, maar toen ik 'm opende... kon ik de keukenvloer schoonmaken. Van het bier hield ik 3 slokken over. Jammer....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten