Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 18 februari 2022

Schultenbräu Hefe Weissbier

Soms lijkt het bij beer geeks meer te gaan om prijs en exclusiviteit. Ik ben geen beer geek wat dat betreft. Fijn toch als bier vrij verkrijgbaar is? Al heeft ehet ook wel wat om in die exclusieve staatsslijterijen tegen hoge prijzen je pilsje te moeten halen, na QR-code en identificatieplicht. 

Schultenbräu Hefe Weissbier van de ALDI smaakt best goed. Het is goedkoop en het blik heeft een fijn formaat. Het troebele lichtgele bier met witte kraag ruikt beetje licht zurig en smaakt als tarwebier met en zachte smaak. Weinig hopbitter of banaan. 

Op https://untappd.com/b/aldi-stores-germany-north-schultenbrau-hefe-weissbier/822063 lees je ook allerlei check-ins van mensen die het enkel drinken voor de aantallen en het behalen van allerlei medailles en erkenningen. Bizar, drinken is toch geen spelletje? Ik scroll erdoorheen op zoek naar beschrijvingen om met die van mij te vergelijken, maar helaas. Wel vallen de foto's op met het blik en niet bijpassend glaswerk. Nou hoeft van mij bier niet perse in het juiste glas, maar het is wel vreemd om al die andere merken te zien bij dit bier. Merken zoals La Chouffe, BC Cambuur, Amstel en Brewdog.

Schultenbrau Hefe Weissbier is een Weizen met 4,9% alcohol. Schultenbrau Hefe Weissbier wordt gebrouwen door Schultenbraü.Schultenbrau Hefe Weissbier is een bier uit Duitsland met een heerlijke fruitige smaak. Dit speciaalbier bevat 4,9% alcohol en is exclusief te koop bij Aldi.Brouwerij Schultenbraü Land Duitsland Gebrouwen sinds 2014 Biersoort Weizen Kenmerk Speciaalbier Alcohol 4,9% Gisting Bovengisting Kleur oranje Drink temperatuur 4-6 ℃ Stamwortgehalte Onbekend Valt onder Schultenbrau Smaak & Omschrijving Schultenbrau Hefe Weissbier wordt op traditionele wijze gebrouwen uit speciaal geselecteerde zuivere grondstoffen. De Hefe Weissbier heeft een aroma en smaak van kruiden en fruit zoals citrus. Het bier is gebrouwen met tarwemout en gerstemout.... Het Schultenbräu Hefe Weissbier is een echt Duits fris tarwebier. Een smaakvol ontwerp met een echte Weissbier uitstraling. Proost!.... Brouwen van Schultenbräu Hefe Weissbier Dit bier wordt niet bij Bavaria gebrouwen, aldus één van de Biernet gebruikers. Dit bier wordt gebrouwen worden bij: Brauerei Mönchengladbach Senefelderstrasse 29 D-41066 Mönchengladbach (https://www.biernet.nl/bier/merken/schultenbrau-hefe-weissbier)

Als ik https://www.bierista.nl/schultenbrau-hefe-weissbier bekijk  valt mij de beschrijvingen op: 

Ramon de Koster: Zicht licht mistig, oranje, dunne schuimkraag, lichte bruis...Neus lichte banaan...Smaak lichte banaan... Arnold Ganzevles: Zicht Licht goud troebel bier met mooie witte schuimkraag Neus Licht fruitig en iets moutig Smaak Een beetje slap maar best te drinken voor een keer...Rob Terpstra: Zicht Schultenbrau das ist mein bier Neus Schultenbrau das ist mein bier Smaak Schultenbrau das ist mein bier Spijssuggestie Alles uit de vetpot. (https://www.bierista.nl/schultenbrau-hefe-weissbier)

Tja, het is een goedkoop tarwebier dat je kunt drinken tegen de dorst op warme dagen. Het is zeker geen degustatiebier. 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten