Translate

Zoeken in deze blog

zondag 6 maart 2022

Hellevuur

Confiteor Deo

Omnipotenti

Beatae Mariae

Semper Virgini

Beato Michaeli Archangelo

Sanctis apostolis

Omnibus

Sanctis

(https://walt-disney-world.jouwweb.nl/songteksten-nederlands/de-klokkenluider-van-de-notre-dame/06-hellevuur)

Het lijkt een toverspreuk, maar is een songtekst voor een liedje uit de Disneyfilm over Quasimodo, de klokkenluider van de Notre Dame. 

De klokkenluider van de Notre Dame (Engels, origineel: The Hunchback of Notre Dame) is een animatiefilm uit 1996 van Walt Disney Feature Animation, die op 21 juni 1996 uitkwam in de Amerikaanse bioscoop. Het is de 34e lange animatiefilm van Disney. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek uit 1831 van Victor Hugo. De film is geregisseerd door Kirk Wise en Gary Trousdale, en geproduceerd door Don Hahn. De muzieknummers in de film zijn gecomponeerd door Alan Menken en geschreven door Stephen Schwartz. (https://nl.wikipedia.org/wiki/De_klokkenluider_van_de_Notre_Dame_(1996))

"Hellevuur" is een lied uit De Klokkenluider van de Notre Dame. Het is geschreven door Stephen Schwartz en gecomponeerd door Alan Menken. Het nummer was bedoeld om het tegenovergestelde van "Hemels Licht" te zijn, een lied gezongen door Quasimodo waarin hij zingt over Esmeralda en zijn gevoelens voor haar, terwijl Claude Frollo zingt over zijn hartstocht voor Esmeralda. Het nummer staat bekend als een van de donkerste liedjes in een Disney-film waarin het over de hel en het christendom gaat en daarbij ook duistere beelden die bij de tekst passen gebruikt. (https://disney.fandom.com/nl/wiki/Hellevuur)

Het hellevuur (Frans: Raid sur la corne d'or) is het 19e album uit de Belgische stripreeks Roodbaard naar het scenario van Jean-Michel Charlier en met tekeningen van Jijé en Lorg. Het stripalbum werd in 1979 uitgebracht. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_hellevuur)

hellevuur o [1] het vuur van de hel waar de zondaars eeuwig in zullen branden (https://nl.wiktionary.org/wiki/hellevuur)

In de Bijbel komen we meerdere woorden tegen waarmee de plek wordt aangegeven waar de mens na zijn dood en engelen/demonen zullen heengaan. Hierbij zien we dat er meerdere 'lagen' zijn.... Met name de plekken waar engelen en demonen zijn (Abussos, Tartaros) zijn niet altijd even specifiek in de Bijbel versus de Griekse mythologie. ... In de Dode Zee-rollen wordt reeds gesproken over het יָקוּד H3350 vuur van de hel (1QM XIV.18; 4Q491, fr. 10, II.17).... Te onderzoeken wat het Nieuwe Testament over de hel zegt is niet eenvoudig. Niet zozeer vanwege onduidelijkheid van de Bijbel of vanwege het wijdverbreide ongeloof aan een hel (→ alverzoening), maar wel vanwege het onder ogen krijgen van deze gruwelijke consequentie van de zonde.... Wat is nu deze hel? In de eerste plaats is belangrijk dat het Nieuwe Testament, vergeleken met de joodse apocalyptiek (Hier is het lijden van de goddelozen bv. een eeuwig schouwspel voor de rechtvaardigen, 1 Henoch 27:2-3; 90:26-27; 4 Ezra 7:36), heel summier en sober is in zijn beschrijving van de hel. Ten tweede moet voor iedereen duidelijk zijn dat de beschrijvingen van de hel in het Nieuwe Testament beelden zijn. Vuur en duisternis bijvoorbeeld sluiten elkaar in letterlijke zin uit. Het eerste beeld waarmee de Here Jezus de hel beschrijft is 'de buitenste duisternis' (Matt. 8:12; 22:13; 25:30). Duisternis wil zeggen: uitgesloten van het licht van God (J. Jeremias, Neutestamentliche Theologie, I (2e dr., Gütersloh, 1973) 130). Het spreekt dus over een plaats, waar de laatste band met God is doorgesneden. Hetzelfde wil de apostel Johannes duidelijk maken als hij in het boek Openbaring over de hel spreekt als 'de tweede dood' (Openb. 2:11; 20:6; 20:14; 21:8). Dat de tweede dood een omschrijving is van de hel en niet duidt op een vernietiging, op een ophouden te bestaan, lezen we duidelijk in Openbaring 20:14 waar staat: 'Dit is de tweede dood: de poel des vuurs'. (http://www.bijbelaantekeningen.nl/files/subject?645)


Hellevuur Barrel Aged Bourbon Tripel - 10% - Bliksem

Hellevuur Biertype: Tripel Smaakcategorie: Intens & Uitdagend Biertypering(en): Barrel Aged Verpakking: Fles, Fust Dit bier wordt gebrouwen sinds 2020. Moederbrouwsel: Hemelvuur De release van Hellevuur. Bourbon Barrel Aged Tripel (Hemelvuur) 8 maanden gerijpt op Maker’s Mark bourbon vaten. "It’s a tasty highway to hell! Hell yeah!!!" Music-pairing: AC/DC - Highway to Hell. Beschrijving Schenktemperatuur 12-16°C Alcoholpercentage 10% Brouwerijen Brouwerij Bliksem (https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/bier?bier_id=15865)

De Brouwerij Bliksem Hellevuur 2021 is een versie van de Hemelvuur tripel, die 8 maanden op Makers Mark vaten heeft gelegen. (https://www.hop-in.nl/products/brouwerij-bliksem-hellevuur-2021)

Brouwerij: Bliksem, Breda Type: Tripel Barrel Aged  Geur en smaak: Geel rijp fruit, kruidige gist, vanille, hout, bourbon. Gemiddeld zoet en lichtbitter, alcohol. 10.0% alcohol, serveer op 12ºC Foodpairing: In voorbereiding Beschrijving: Bliksem Hemelvuur is een fijne tripel en dit keer heeft het 8 maanden gerijpt op Makers Mark bourbon vaten. En dan krijg je Hellevuur, een smakelijke snelweg naar de hel! Hell ja!!! (https://www.hetbiermoment.nl/a-66220333/tripel-en-strong-pale-ale/bliksem-hellevuur-bourbon-ba-33cl/#description)

Brouwerij Bliksem Brouwerijhuurder Opgericht: 2015... Het eerste bier van deze brouwerij kwam in juni 2015 op de markt. In 2015 werd er zo'n 750 liter per maand gebrouwen. Brouwerij Bliksem maakt gebruik van de brouwfaciliteiten van diverse andere brouwerijen: De 3 Horne, Ramses, Vandeoirsprong, en Bierbrouwerij Breda. De (meeste) bieren worden gepasteuriseerd en hebben geen nagisting op fles, sinds er gebrouwen wordt bij Bierbrouwerij Breda. De brouwerij heeft vier vaste bieren, die zij headliners noemen, en 6 bieren die gelimiteerd uitgebracht worden, de special guests. De headliners zijn: Pale Rider, Saison In The Abyss, Kermis In De Ale, en Hemelvuur. In 2020 kondigt de brouwerij een crowdfunding actie om uit te breiden. Uiteindelijk willen ze zich definitief vestigen bij Brack. (https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=1339&task=display&controller=brewery&view=brewery&option=com_senb&2d0340e8ae3a5acce5fd52a0abd55398=1)

Het bier heeft geen echte biersmaak, maar smaakt ook niet als bourbon. Het is een bier met de smaak van bourbon erin. Zoet en alcoholerig. En in de afdronk wat rokerig. Ik mis hopbitterheid. Ik mis de tijd dat bier nog simpel was...Geen opmerkingen:

Een reactie posten