Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 13 juli 2024

Zomer & Passie weizenbock (7,5%)

Dit bier smaakt zoet en passievol alsof het een NEIPA is!? Het is een troebel donkergeel bier met wit schuim. Het bier ruikt zoet en passiefruit (!?).  Het mondgevoel is wat dik, het is geen waterig bier. Er is wat koolzuur aanwezig. De smaak is zoet en zal passiefruit is. Het doet me denken aan NEIPA en niet aan bockbier. Het is wel lekker zoet en heeft een verrassende smaak. De smaak heeft zowel met mondgevoel en afdronk alles in balans. De weizen maakt wellicht dat het mondgevoel en de smaak zo zijn? Een lekker zacht bier met een punch van fruitsmaak. De afdronk doet ook wat denken aan Punica.

Wat vinden anderen?

This weizenbock with passion fruit is the perfect spring beer that makes you long for the wonderful summer days. The addition of passion fruit to this weizenbock creates a seductive tropical aroma, interwoven with recognizable banana and clove notes. With every sip, this beer offers a perfect balance between refreshing sweetness and weizen character. The mouthfeel is soft and full, the aftertaste refreshing. (https://www.debiersalon.nl/product/de-molen-zomer-passie/)

Deze weizenbock met passievrucht is een heerlijke zomerse verfrissing. Iedere slok geeft dat frisse weizenkarakter, aangevuld met tropische passievrucht en een zachte, volle en zoete afdronk. (https://www.misterhop.com/products/de-molen-zomer-passie)

Zomer & Passie. Deze weizenbock met passievrucht is hét perfecte lentebier die je doet je doet verlangen naar de heerlijke zomerdagen. De toevoeging van passievrucht aan deze weizenbock zorgt voor een verleidelijk tropisch aroma, verweven met herkenbare banaan- en kruidnageltonen. Bij elke slok biedt dit bier een perfecte balans tussen verfrissende zoetheid en het weizenkarakter. Het mondgevoel is zacht en vol en de afdronk is lekker verfrissend. (https://melgers.nl/product/de-molen-zomer-passie-weizenbock-33cl/)

Brouwerij De Molen - Zomer & Passie Weizenbock 7.5% With a blow of passionfruit, tango ... Opgericht in 2004, heeft Brouwerij de Molen een missie gehad om het brouwen van ambachtelijke streekbieren en de vergane Nederlandse biercultuur in ere te herstellen. Brouwerij de Molen gebruikt voor de bieren veelal opvallende namen, bestaande uit twee woorden, gebaseerd op Nederlandse spreekwoorden en gezegden. (https://slijterij.sterk.amsterdam/de-molen-zomer-passie.html)

Alcoholpercentage: 7,5% Smaakpalet: Passievrucht, banaan en kruidnagel (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-zomer-passie/)

Ingrediënten: Water, TARWEMOUT, GERSTEMOUT, passievrucht, hop, gist (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-zomer-passie/)

Brouwerij Brouwerij De Molen Vergisting Boven Bitterheid 25 IBU Hop Tango Bier kleur20 EBC Ingrediënten Passievrucht (https://melgers.nl/product/de-molen-zomer-passie-weizenbock-33cl/)

Deze weizenbock met passievrucht is hét perfecte lentebier die je doet je doet verlangen naar de heerlijke zomerdagen. De toevoeging van passievrucht aan deze weizenbock zorgt voor een verleidelijk tropisch aroma, verweven met herkenbare banaan- en kruidnageltonen. Bij elke slok biedt dit bier een perfecte balans tussen verfrissende zoetheid en het weizenkarakter. Het mondgevoel is zacht en vol, de afdronk verfrissend. Smaakpalet: Passievrucht, banaan en kruidnagel Heerlijk bij: Geitenkaas salades, visgerechten en sushi Het lekkerste op temperatuur: 7 graden Celsius (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-zomer-passie/)

Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij uit Bodegraven. De brouwerij staat bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Wij brouwen alleen bieren in stijlen die onze eigen voorkeur hebben. Voorbeelden daarvan zijn bieren die zouden kunnen vallen in de categorieën Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour, Lager en Saison. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit en proberen originele en progressieve bieren te creëren. We gebruiken alleen de beste mout, hop en gist zoals zoveel brouwerijen dat uiteraard doen. Onze recepten en brouwprocessen zijn echter heel specifiek om te kunnen bereiken waar we naar streven. De aroma’s, de smaken en de bitterheid die uniek zijn voor ons bier en dat over de hele wereld zo gewaardeerd wordt. (https://bier-online.nl/product/de-molen-zomer-passie-weizenbock/)

Passievrucht?

Passievrucht (passiefruit) is een tropische vrucht die groeit aan de Passiflora-wijnstok en dit in warme klimaten, waaronder Zuid-Amerika, Australië, Zuid-Afrika en India. Er bestaan meer dan vijfhonderd soorten van deze kleine en ronde fruitsoort en hun uiterlijk varieert sterk. Passievrucht bevat een zachte pulp en veel zaden in een harde schil. De schil van de in Nederland en België bekende passievrucht is paars tot bruin en heeft mogelijk een verschrompeld en ingedroogd uiterlijk (van de lange reis doordat ze geïmporteerd zijn). Om een passievrucht rauw te eten, snijden mensen deze vrucht in twee en gebruiken ze een lepel om de inhoud (zaden en pulp) op te eten. Passievrucht is ook te vinden in sappen, yoghurt, jam, snoep, frisdrank, desserten, … De zoete pulp en zaden die in de vrucht te vinden zijn, zijn rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen en bieden een aantal voordelen voor de gezondheid. (https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/194260-passievrucht-voordelen-voor-gezondheid-van-passiefruit.html)

Weizenbock?

De term Weizenbock bestaat uit twee delen: Weizen en Bock. Weizen kennen we natuurlijk allemaal. Het verfrissende tarwebier met de grote schuimkraag. Weizen betekent tarwe. Voor het brouwen Weizenbock wordt - net als bij een gewone Weizen - tenminste 50% tarwemout gebruikt. Ter aanvulling wordt meest gerstemout gebruikt. Bock heeft niks met het dier te maken, maar met Bockbier. Bockbier stamt uit Einbeck en is in de loop der jaren verbasterd van 'Einbecker Bier' tot 'Ein Bockbier'.... Weizenbock is de gist. Die schenk je bij een Weizenbock altijd mee in het glas, waardoor het bier troebel wordt. Deze Weizengist zorgt voor kenmerkende aroma's van banaan en kruidnagel zorgt. Deze aroma's kennen  we ook van de gewone Weizen. In een Weizenbock wordt wel degelijk ook hop als ingrediënt gebruikt. In deze bierstijl is de rol hop van ondergeschikt belang. Het bier is ook nauwelijks bitter te noemen. Het is vooral zacht, zoet en fruitig. Het zijn de mout en de gist, die in de Weizenbock de muziek maken. (https://www.bierista.nl/actueel/alles-over-weizenbock)

Punica?

Punica is een Duitse fruitdrank. De drank was in de jaren 90 populair in Nederland en België, maar verloor daarna aan populariteit. In Duitsland werd Punica nog tot 2022 verkocht. Op 16 maart 2024 werd er bekend gemaakt dat de frisdrank weer geproduceerd zal worden. ... De oorspronkelijke drank Punica was een drank op basis van geconcentreerd vruchtensap. Met name de Multivitamine 17+4 was in Nederland populair; een gele multivruchtendrank in een herkenbare brede, glazen fles met metalen draaidop. Dit was mede te danken aan de sterke marketing in de Nederlandstalige gebieden, met onder meer reclames die kinderen aanspraken, de slogan Punica Oase en het loyaliteitsprogramma Punica Club. In 1994 werd het assortiment uitgebreid met de Tea & Fruit-lijn: frisdranken uit vruchtensap en thee. In Nederland en België verdween Punica vanaf 2000 langzaam uit de winkelschappen. In Duitsland ontwikkelde het merk zich verder en produceerde op het laatst negentien verschillende smaken. ... Punica (genoemd naar de wetenschappelijke naam voor de granaatappel: Punica granatum) werd in 1977 door Dittmeyer GmbH op de markt gebracht. Deze firma werd in 1984 overgenomen door Procter & Gamble. In 2004 werd de dochteronderneming Punica Getränke GmbH verkocht aan de Amerikaanse investeerder J.W. Childs, die het in 2005 alweer doorverkocht aan PepsiCo.[1] In februari 2022 werden de sapmerken van PepsiCo in de Tropicana Brands Group ondergebracht, waarvan het meerderheidsbelang aan het Franse private equityfonds PAI Partners werd verkocht. In september 2022 besloten de nieuwe eigenaars Punica niet meer te produceren en het merk op te heffen. Dit bleek tijdelijk te zijn, want op 16 maart 2024 maakte de Tropicana Brands Group bekend dat de Punica frisdranken via een samenwerking met Columbus Drinkes weer terug in de schappen zullen komen volgens een vernieuwd recept met een hoger vruchtsapgehalte. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Punica_(frisdrank))

 Er is zelfs een nummer over gemaakt:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten