Translate

Zoeken in deze blog

maandag 3 oktober 2022

BBB (Bavaria BockBier)

Bavaria Bok Bier
Swinkels Family Brewers (33)
Bavaria Bok is een klassiek bockbier met een donkerrode kleur en de smaak van gebrande mout en karamel. Een lichte bitterheid geeft deze Bock net even dat extraatje. (https://www.bierista.nl/bavaria-bok-bier)

Bavaria heeft een Bockbier uitgebracht. Het schenkt eenvoudig in het glas en heeft beige fijn schuim. Het bier is donker, haast zwart. Of is het zwart? Het bier is zoet in de eerste slok en bitter in de afdronk. Het doet wat denken aan koude koffie.
Of wacht... het is geen Bavaria. Het is een La Trappe:

La Trappe Bockbier
La Trappe Bockbier is een nagistend, volmoutig meergranenbockbier. La Trappe Bockbier is het enige trappistenbockbier ter wereld. Het wordt gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en gist lichtjes na op de fles. Dit unieke seizoensproduct is dieprood van kleur, heeft een zeer volle smaak en een moutige geur. De aromatische hopsoorten en mooie (gebrande) moutsoorten zorgen voor een aangename bitterheid die verrassend samensmelt met de lichtzoete ondertoon. Al deze eigenschappen maken La Trappe Bockbier tot een prachtig herfstbier dat alle zintuigen streelt.
7% ALCOHOLPERCENTAGE
10-14°C SERVEERTEMPERATUUR
Soort Bockbier
Ingrediënten Water, gerstemout (pale, karamel, munich, roast), tarwemout, glucosestroop, hop, gist
Geur/Aroma Geroosterde mout, koffie en noten
Smaak Kruidig, bitter, zoethout
Kleur Kastanjekleurig, EBC 100
Bitter EBU 18
(https://swinkelsfamilybrewers.com/nl/ons-aanbod/bieren/la-trappe/la-trappe-bockbier.html)

La Trappe Bockbier
Bierbrouwerij De Koningshoeven (23)

La Trappe Bockbier werd in 2014 verkozen tot het Lekkerste Bockbier van Nederland. Dit pittige, aangenaam bitter bockbier zit vol verrassingen. Kruidige aroma's met een subtiele zoete ondertoon geven dit enige trappisten Bockbier ter wereld zijn unieke karakter.
Details
BrouwerijBierbrouwerij De Koningshoeven
BierstijlBockbier
Alcohol7.0%
CategorieDonker en Rijk
KenmerkenTrappistenbier, Bockbierbier, Herfstbier, Seizoensbier
PrijzenLekkerste Bockbier van Nederland 2014 (https://www.bierista.nl/la-trappe-bockbier)

Beste Bockbier van Nederland - Brons 2018
Lekkerste Bockbier van Nederland - Zilver 2017
(https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/producten/p.23211.suffix.html/la-trappe-bockbier.html)

ZICHT/KLEUR Diep rood bokbier met een grote, zeer lichtbruine kop.
GEUR Donker fruit en karamel tonen.
SMAAK fruitige smaak met een licht bittertje.
AFDRONK Evenwichtig, met een licht bittertje.
CULINAIR Onder andere lekker bij stoofpotjes.
BIJZONDERHEDEN Dit unieke seizoensproduct is het enige Trappistenbockbier ter wereld. Het is gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten en gist lichtjes na op de fles. (https://www.mitra.nl/product/la-trappe-bockbier-33cl)

La Trappe Bockbier
7% ABV
Het enige trappistenbockbier ter wereld. Een uniek seizoensbier met een gebrande, kruidige smaak en een bitterheid die samensmelt met een toon van zoethout. .. Kleur 100EBC
Ingredienten water, tarwemout, gerstemout, suiker, hop, gist (https://nl.latrappetrappist.com/nl/nl/producten/p.23211.suffix.html/la-trappe-bockbier.html)

Tja, dit bier smaakt zoet. Erg zoet. De carbonatie is mild, maar wel prima. De moutigheid en bitterheid valt erg mee. Al met al een lekker bier. Doet wel wat denken aan een stukje vlees of stoofschotel?

Stoofschotel met bockbier van Miljuschka.. Bereidingswijze
- Strooi een dun laagje bloem over het vlees. Verhit olie in een stoofpan en bak het vlees op middelhoog vuur rondom bruin. Voeg de uien toe en laat en minuut meebakken.
- Voeg tomatenpuree, mosterd, laurier, kruidnagel, bockbier en bouillon toe. Kruimel de ontbijtkoek (speculaas) erdoor. Het vlees moet net onder staan.
- Laat het vlees op laag vuur ongeveer 3 uur pruttelen, roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon toe.
- Voeg na 3 uur de winterpeen en pruimen en abrikozen toe en laat nog een half uur meestoven.
- Als het vlees zacht is en uit elkaar valt, is de stoof klaar. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm. (https://www.smulweb.nl/recepten/1485449/stoofschotel-met-bockbier-van-miljuschka, https://miljuschka.nl/stoofschotel-met-bokbier/) Zie ook https://www.smulweb.nl/recepten/1353321/stoofschotel-met-bokbier of  https://chefineigenhuis.nl/stoofschotel-met-bokbier/of https://lekkertafelen.nl/recepten/herfst-stoofschotel-van-rundvlees-en-herfstgroenten-met-bokbier/.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten