Vicaris Tripel Rhum...Uniek bier op basis van Vicaris tripel, verrijkt met een infusie van rum en eikensnippers. Volmondig en krachtig blond bier met toetsen van eik en vanille. Vegan en glutenvrij! Durf jij dit bier aan? Volmondig, krachtig, toetsen van eik en vanille Waanzinnig lekker bij: Krachtige kazen en rijk varkengebraad De grootste smaakexplosie op: 4-6 graden Celsius (https://daretodrinkdifferent.nl/tripel-bier/vicaris-tripel-rhum-blik-33cl/)
Ik kan het beamen dit bier is lekker met een hint aan vanille, eik en gewoon een degelijke tripel.
Het is ook gedronken door Lambiekstoemper! Dat is lang geleden! Toen dit blog net begon was zowat elk bier dat ik probeerde al eens door hem gedegusteerd. Dat is door het uitdijende bierlandschap niet meer het geval. Maar nu met dit tropische juweeltje van Dileweyns weer wel. Leuk! Brouwerij Dilewyns is een Belgische brouwerij in Dendermonde, Oost-Vlaanderen. Zaakvoerders zijn oprichter Vincent Dilewyns, dochter Claire Dilewyns en echtgenoot Kristof Bastiaens... Vincent Dilewyns begon thuis in Grembergen als hobbybrouwer in 1999 bieren voor eigen gebruik te brouwen. In 2005 werd hem gevraagd een eigen bier te serveren ter gelegenheid van de voorstelling van een boek dat zijn broer uitgaf. Hij liet 1250 liter van zijn eigen bier, onder de naam Vicaris brouwen bij De Proefbrouwerij te Lochristi. Omdat de vraag naar dit bier zo groot was werd ook een tweede brouwsel geproduceerd. Het gamma werd uitgebreid met Vicaris Generaal en Vicardin. Zijn bieren kaapten de volgende jaren heel wat prijzen weg. Daardoor besliste hij om in 2008 zijn tandlabopraktijk stop te zetten en professioneel als bierfirma verder te gaan. In 2010 brouwde De Proefbrouwerij 700 hl Vicaris-bieren. Einde 2010 werd een pand aangekocht in de industriezone Vlassenhout en een brouwerij, lagertanks, bottel- en etiketteermachine in Italië. Op 20 mei 2011 vond de officiële opening plaats door de Dendermondse burgemeester Piet Buyse. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Dilewyns)
Ontdek Tripel/Rhum! Een uniek bier op basis van Vicaris tripel, verrijkt met een infusie van rum en eikensnippers. Het resultaat is een mooi gebalanceerd, volmondig en krachtig blond bier met toetsen van eik en vanille. Net zoals de andere bieren in het ‘Creatives by Vicaris’ – gamma is de Tripel Rum ook glutenvrij en vegan. Geïnfuseerd met een premium bruine rum voor extra karakter en complexiteit. Bitterheid: 26Kleur:10Energie:64... Alchoholpercentage: 8.5° Schenktemperatuur: 3-5°C Verpakking: blik 33c Ingrediënten: Water, gerstemout, suiker, hop en gist, Franse eikensnippers, rum (https://www.vicaris.be/nl/bier/tripel-rhum/)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten