Translate

Zoeken in deze blog

maandag 11 maart 2024

Nancy Napalm

Kompaan – Nancy Napalm – Foreign Legion 2023... Whiskey Barrel Aged with Carolina Reapers. Nancy is a fiery and passionate freedom fighter who embodies the spirit of resistance. With a charismatic presence and a talent for inspiring others, Nancy serves as a symbol of hope for the oppressed masses. Her unwavering determination fuels the team’s fight against censorship, igniting a spark of rebellion that spreads throughout the populace. (https://www.debiersalon.nl/product/kompaan-nancy-napalm-foreign-legion-2023/)

Nancy is a fiery and passionate freedom fighter who embodies the spirit of resistance. With a charismatic presence and a talent for inspiring others, Nancy serves as a symbol of hope for the oppressed masses. Her unwavering determination fuels the team’s fight against censorship, igniting a spark of rebellion that spreads throughout the populace. (https://kompaanbier.nl/product/nancy-napalm/)

Imperial Red Ale Whiskey Barrel Aged w/ Carolina Reapers (https://kompaanbier.nl/product/nancy-napalm/)

Whiskey Barrel Aged Imperial Red Ale met Carolina Reaper pepers. Nancy is een gedreven en gepassioneerde strijder voor vrijheid die de geest van verzet belichaamt. Met haar charismatische uitstraling en het vermogen om anderen te inspireren, staat Nancy symbool voor hoop voor de onderdrukten. Haar vastberadenheid voedt de strijd van het team tegen censuur en ontsteekt een vlam van opstand die zich verspreidt onder de bevolking. (https://melgers.nl/product/kompaan-foreign-legion-2023-nancy-napalm-whiskey-barrel-aged-red-ale-33cl-blik/)

Pittige tante die Nancy. Dat merk je ook terug in het bier. Carolina Reaper en rijping op whisky vaten maken van deze imperial red ale een knaller van een bier. Toetsen van rijp fruit, karamel, een dikke body en een spicy afdronk. (https://www.misterhop.com/products/kompaan-nancy-napalm-foreign-legion-2023)

Brouwerij: Kompaan, Den Haag Type: Red Ale Whiskey Barrel Aged Aroma en smaak: Caramel, vanille, wat mokka, peper, whiskey. Vrij droog, pittig, wat bitter.  9.0% alcohol ... Beschrijving: Deze red ale is gerijpt op een whiskeyvat met Carolina Reapers. Nancy is een vurige en gepassioneerde vrijheidsstrijder die de geest van verzet belichaamt. Met een charismatische aanwezigheid en een talent om anderen te inspireren, fungeert Nancy als een symbool van hoop voor de onderdrukte massa. Haar onwankelbare vastberadenheid voedt de strijd van het team tegen censuur, waardoor een vonk van rebellie ontstaat die zich onder de bevolking verspreidt. (https://www.hetbiermoment.nl/a-84583502/kompaan/kompaan-foreign-legion-23-nancy-napalm-ba-33cl-can/#description)

IBU: 37.6 EBC: 30.4 9% ABV (https://kompaanbier.nl/product/nancy-napalm/)    

Het is een donkerrood bier. Donkerder dan Palm. De geur is alcoholerig. De smaak heeft een branderigheid die in de afdronk en nasmaak nog lang blijft branden. Dat zijn vast de pepers. Peper en whiskey zijn ook branderige smaken. Rijp fruit? Karamel? Spicy? Wel spicey, maar karamel, mokka, vanille of fruit herken ik niet. Alhoewel in de smaak zou je wellicht in het begin vanille kunnen herkennen. Karamel is een zoete smaak, maar door de branderigheid wordt het -als het er al zou zijn- weggedrukt. Het bier voelt niet zwaar aan, maar het bier heeft als smaak eigenlijk 'branderigheid'. Wat dat betreft is het een uniek bier. Ik had al vaker een bier met pepers op (zoals in 2021: https://biervat.blogspot.com/2021/06/weer-een-peper.html), maar nog nooit eerder had ik een bier dat smaakte naar 'branderigheid'. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten