Translate

Zoeken in deze blog

maandag 18 juli 2022

Etikettenweken

Vanavond aten we pizza. Net weer een aantal flesjes uit de afkoelende oven gehaald om de etiketten eraf te halen. Vroeger was het in bad weken, maar nu is het de lijm laten smelten in de oven en daarna het etiket er met een stanleymes-mesje af te pulken.

Tijdens deze vakantie gaan we, via bieretiketten, weer naar de Spaanse Costa. Daar aan de Spaanse stranden met horeca en musea, met pizza, paella, pils en zonnebrand zijn ook brouwerijen te vinden.

Op https://www.inspirock.com/nl/breweries-in-spain vind ik 'de 15 beste brouwerijen', maar het blijken een hoop destilleerders te zijn!? Numancia de la Sagra zou de plaats zijn om heen te gaan voor een brouwerij.

Numancia de la Sagra is een gemeente in de provincie Toledo, Castilië-La Mancha, Spanje. Volgens de volkstelling van 2006 (INE) heeft de gemeente 3713 inwoners, oorspronkelijk Azaña genoemd (van het middeleeuwse Latijns-Façania), maar in 1936 tijdens de Spaanse Burgeroorlog door het Numancia-regiment veroverd en hernoemd om de vereniging te verwijderen. met de Republikeinse president Manuel Azaña. (https://www.inspirock.com/nl/spain/numancia-de-la-sagra-trip-planner)

Wat dit met de bierbrouwerij te maken heeft zie ik niet. Er is een wijngaard en een brouwerij: 

Cerveza LA SAGRA, Numancia de la Sagra

Cerveza LA SAGRA bevindt zich in Numancia de la Sagra. Zet Cerveza LA SAGRA op uw schema en ontdek wat nog meer een bezoek verdient door onze Numancia de la Sagra (https://www.inspirock.com/nl/spain/numancia-de-la-sagra/cerveza-la-sagra-a1152147251)

De omschrijving slaat eigenlijk nergens op. Een andere vage internetpagina vind ik op www.biernet.nl/ : 

Bierbrouwerijen in Spanje Het aantal brouwerijen in Nederland is sinds 2001 ieder jaar toegenomen. Naast brouwerijen die hun eigen productie beheren, zijn er ook veel huurbrouwers in Nederland die gebruik maken van de ketels van andere brouwerijen. Deze brouwerijhuurders brengen speciaalbieren op de markt onder hun eigen merknaam, maar laten het dus elders brouwen. Op dit moment zijn er 699 brouwerijen in Nederland, waarvan 288 brouwerijhuurders. In de loop der jaren zijn brouwerijen ook steeds toegankelijker geworden. Zo kun je bij meer dan 150 Nederlandse brouwerijen vers bier proeven in het proeflokaal en kun je een rondleiding volgen bij zo'n 100 bierbrouwerijen in Nederland. In Spanje kun je bij 1 brouwerij het proeflokaal bezoeken. Het aantal gesloten brouwerijen in Spanje is 0. (https://www.biernet.nl/bier/brouwerijen/lat:52/lng:7/zoom:7)

Op https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken staan bekende merken:

Wellicht een van Spanje’s bekendste en meest gedronken biermerken komt oorspronkelijk niet uit Spanje. San Miguel werd in 1890 in de stad Manilla op de Filipijnen geboren en werd snel bekend in heel Zuidoost-Azië. Vanaf 1953 werd het merk ook in Spanje verkocht. In 1957 stootte het moederbedrijf San Miguel Corporation de Spaanse brouwerij echter weer af maar op dat moment was San Miguel als zelfstandig Spaans biermerk geboren. Er staan brouwerijen in Lerida, Burgos en Málaga. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Spanje’s tweede bekendste biermerk is Mahou, opgericht in 1890 in Madrid. Na diverse jaren van ontwikkelingen neemt het Franse Danone in 1970 33% van de Spaanse bierbrouwerij over en koopt Mahou in 2000 het Danone aandeel in de brouwerij San Miguel waardoor de Grupo Mahou-San Miguel ontstaat, de grootste bierbrouwerij van Spanje. In 2005 trekt Danone zich helemaal terug uit de bierwereld en gaat Mahou-San Miguel zelfstandig verder. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Of wat te denken van Estrella?

Estrella Galicia 0,0 Tostada share Alcohol Free Estrella Galicia 0,0 Tostada Estrella Galicia 0,0 Tostada emplea una mezcla de seis tipos de malta con diferentes grados de tostado, maíz y lúpulo de las variedades Nugget, Perle y Sladek. Los maestros cerveceros utilizan la técnica de fermentación interrumpida dar lugar a esta cerveza equilibrada y refrescante. Less [cerveceros de espana] (https://birrapedia.com/estrella-galicia-00-tostada/f-5eda63f91603da0a28d305e5)

Estrella Damm wordt nog gebrouwen naar het originele recept waarmee August Kuentzmann Damm en Joseph Damm in 1876 in Barcelona zijn begonnen bier te brouwen. Sindsdien is het wel meerdere keren van naam veranderd: in 1876 werd het uitgebracht onder de naam Strasburger,  In 1921 verandert dat in Estrella Dorada (‘gouden ster’) en in 1992 in Estrella Damm (‘Damm ster’). ... Dit bier is het hoofdmerk van de bierbrouwerij Hijos de Rivera in de Galicische stad A Coruña. Estrella Galicia werd voor het eerst gebrouwen in 1906 toen in dat jaar José María Rivera Corral een kleine brouwerij in A Coruña stichtte. ... Voll-Damm kan gezien worden als een eigen biermerk maar is eigenlijk onderdeel van de Damm brouwerij in Barcelona, o.a. bekend door Estrella Damm. Voll-Damm werd in 1953 geboren als een voor Spanje onbekend bier bestaande uit donker märzenbier. In de eerste jaren werd het bier alleen geproduceerd tussen oktober en maart, zoals dat gebruikelijk is met märzenbieren, maar als het bier veel succes blijkt te hebben, wordt het vanaf 1955 het gehele jaar door gebrouwen. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Cruzcampo is een grote Spaanse bierbrouwer, opgericht in 1904 te Sevilla als “La Cruz del Campo”. De brouwer was een van de eerste Spaanse bierbrouwers die mout als grondstof gebruikte. Op de locatie van de brouwerij uit 1904 staat sinds 2008 een nieuwe bierfabriek, gebouwd door de Spaanse divisie van Heineken, het concern dat in 2000 het bedrijf heeft overgenomen. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Cervezas Alhambra is een bierbrouwerij in, hoe kan het ook anders, Granada. Deze brouwerij werd opgericht in 1925 in de wijk Sant Isidro in de stad Granada en uiteraard heeft het bier de naam te danken aan het Moorse monument hoog boven de stad. Sinds 2007 is de brouwerij eigendom van de Grupo Mahou-San Miguel, de grootste brouwer van het land. Het belangrijkste bier van de brouwerij is het gelijknamige Alhambra. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Ambar De bierbrouwerij La Zaragozana werd opgericht in 1900 als zelfstandige bierbrouwerij in de stad Zaragoza in de deelstaat Aragón. Deze brouwerij heeft een breed gamma aan bieren onder de merknaam Ambar. Zij was ook de brouwerij in Spanje om een alcoholvrij bier op de markt te brengen in 1976. Ambar verkoopt ook glutenvrij bier. Ambar heeft in Aragon een marktaandeel van 50% maar in de rest van Spanje slechts 4%.  (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Moritz is een Catalaans biermerk dat in 1856 ontwikkeld is door de Elzasser Louis Moritz Trautmann. Na een aantal jaren niet meer bestaan te hebben, is het bier in 2004 opnieuw op de markt gebracht. Eén van de bijzonderheden van Moritz is dat alle productinformatie op de verpakkingen uitsluitend in het Catalaans gesteld zijn. Dit bier is dus ook met name bekend in de deelstaat Catalonië, op de Balearen en in de Comunidad Valenciana. (https://www.puurspanje.nl/10-bekende-spaanse-biermerken)

Op https://speciaalbiertjesblog.nl/Spaanse%20brouwerijen/spaanse-brouwerijen/ staan ook wat Spaanse brouwerien: Alvinne, Bonvivant, Cerveses la prata, Jakobsland Brewers, Laugar Brewery, en Naparbier.

Okee,  Alvinne komt uit België (zie https://speciaalbiertjesblog.nl/2020/05/25/cuvee-sofie-brouwerij-alvinne/). 

De Cheri Mola is een samenwerking tussen Jopen bier uit Haarlem en Bonvivant uit Malaga. Het is een NEIPA, een New England IPA van 6,5%. Het bier is gebrouwen met Cherimoya, een zoete tropische vrucht uit Zuid-Amerika. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2018/10/28/cheri-mola-jopen-bonvivant/)

De Black Block is een Spaanse Russian Imperial Stout (11,2%). Hij is gebrouwen door Cerveses La Pirata, een brouwerij waar ik ook al wat andere bieren van proefde. En dit waren allemaal flinke bieren, en dat soort bieren brouwen dat kunnen ze wel. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2019/05/17/black-block-la-pirata/)

Fix for the Fits is een imperial/double IPA van 9%. Hij wordt gebrouwen door de brouwerij Jakobsland Brewers uit Santiago de Compostella in Spanje. Deze IPA is gebrouwen met vijf soorten hop, Columbus, Simcoe, Mosaic, Citra en Cascade. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2019/03/17/fix-for-the-fits-jacobsland-brewers/)

Van Laugar Brewery uit Spanje heb ik ..., Basatia,... een Imperial Stout maar het alcoholpercentage valt mij mee met zijn 8%. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2019/10/06/basatia-laugar-brewery/)

“De Gentle Lady (9,2%) is een collaboration brew van het Spaanse Naparbier en het Belgische Alvinne.”

De Gentle Lady was mij aangeraden, het is mijn eerste bier van (onder andere) Spaanse brouwers. Dit bier geeft mij in eerste instantie een verkeerde indruk. Het ruikt namelijk een beetje als een IPA, bloemig en fruitig tegelijk. Wanneer ik het bier zelf proef blijft hier niets van over. Hij heeft (gelukkig) gewoon de smaak van een goede tripel. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2015/06/17/gentle-lady/)

Tja, wat kan ik zelf vinden?

Wat te denken van Edge Brewing uit Barcelona? Trad Jazz Returns is een Extra Special Bitter. Dat vind ik een typisch Britse bierstijl. Dat vind ik ook een beetje jammer van die craftbrewing-scene: je krijgt overal hetzelfde. Ik was paar jaar geleden in Berlijn en dronk er IPA's. Het etiket van Trad Jazz Returns doet mij ook denken aan een typisch Britse pub en zeker niet een Spaanse tapasbar. De naam Trad Jazz Reurns doet mij denken aan een kruising van Return of the Jedi en Jazz Jackrabbit. 

Edge Brewing Company in Boise, ID. Marcus Bezuhly along with family and friends opened Edge Brewing Co. in the spring of 2014. From the very start there was a strong emphasis on perfecting the craft of beer while also paying attention to the atmosphere and cuisine. Here at Edge we strive to listen and cultivate a relationship between our customers and staff in order to constantly innovate the ... (https://www.edgebrew.com/)

Wacht dat is Amerikaans, ik zoek de Spaanse brouwerij....

Edge Brewing was established in Barcelona in 2013 by two Americans who were so eager to join the craft beer revolution in Europe that they brought a brewery. Combining finely engineered American brewing equipment, the best ingredients available and many years of brewing experience, they are now making fresh, genuine, American craft beer for the local market. Their new brewing home is located in one of the worlds most exciting cities, in Barcelona’s suitably edgy Poble Nou district. ... Our Head Brewer, Alan Sheppard, is rather particular about the ingredients he uses to brew his passion. We import thousands of kilograms of freshly picked American hops from the Yakama Valley in Washington State. During your brewery tour ask to take a whiff of our hops cooler. The aroma is intoxicating. ... If you want authentic American Craft beer there is only one way to go, live, fresh liquid yeast. Edge prefers White Labs yeast. We fly it to Barcelona from San Diego, California on regular overnight international shipments. Our commitment to brewing awesome beer borders on an obsession. The yeast is kept happy and health via our quality assurance lab and specially designed yeast brinks for storage. (http://edgebrewing.com/our-story/)

An American Craft Brewery using US hops and yeast to make fresh craft beer close to the beach and the historic heart of Barcelona. Every Saturday afternoon we offer two "COME EXPLORE" sessions, which give you the opportunity to do a guided tour of the brewery, enjoy a flight of tasters, and sup a pint of your favourite Edge Brewing beer. At any one time we will have up to 10 of our beers, freshly brewed on site, on tap in our tasting room. (https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g187497-d6412469-Reviews-Edge_Brewing-Barcelona_Catalonia.html)

Okee, het zijn ook Amerikanen. En het bier is Brits:

Trad Jazz Revisited is and update version of the collab between Edge Brewing and Fuller's. It is a ESB with malty and woody aromas, with notes of berries and bread. Taste is bitter-sweet with fruity notes and lots of malts. ESB is the acronym of Extra Strong Bitter or Extra Special Bitter—ESB is a registered trademark in UK by Fuller's Brewery. Although in the UK, it describes a very unique kind of beer, in the US, it describes a more generic malty, bitter, reddish British ale. Flavour ranges from balanced to bitter, but always pretty drinkable. Hop aroma is moderately high to moderately low, and flavour is based in its bready, biscuity malt profile. Can be compared with an American Pale Ale, but with more malt flavour and different hop character. (https://beerbay.net/shop/edge-brewing/trad-jazz-returns/)

Trad jazz, short for "traditional jazz", was a form of jazz in Britain in the 1950s and 1960s,[1] played by musicians such as Chris Barber, Acker Bilk, Kenny Ball, Ken Colyer and Monty Sunshine, based on a revival of New Orleans Dixieland jazz,[1] on trumpet, trombone, clarinet, banjo, double bass, and drums, with a populist repertoire which also included jazz versions of pop songs and nursery rhymes. (https://en.wikipedia.org/wiki/Trad_jazz)

Volia STYLE: BLONDE ALE Delicate spiciness (clove), a light floral character, and the aromatics of soft fruit, are the markers of one of our best-selling beers, which is on tap at some of the city’s best eateries. OVERVIEW ABV5.6% / 12 P° IBUs23 (http://edgebrewing.com/beer/voila/)

Cervecería Catalana is a beer bar and a tapas restaurant in Barcelona. It is considered one of the best places in the city to try the more tasty tapas. You can find all kind of tapas and "montaditos" (piece of bread with something on top). When you get in you should first have a look at the huge range of tapas they have and then choose. Because it's a beer bar, they als offer national and international beers. You'll have problems to decide for one! It's not an expensive place, you can see that the products are excelents because it's always full! Try to be there "early" Enjoy ! (https://www.barcelona.com/barcelona_directory/restaurants/tapas/cerveceria_catalana_in_barcelona)

Duir Amber Ale Menduiña  ... Duir es una cerveza artesana de estilo SB Extra Bitter de un seductor color bermellón con densa corona de espuma cremosa. Botellín de cerveza de 33cl. (https://birrapedia.com/duir-amber-ale-menduina/s-5f7ae52e1603da38628b456d)

Duir Galician Craft Beer Red Ale Its full flavor of sweet malts is immediately balanced by the aromatic hops. It has a dry and toasty finish. (https://menduina.eu/en/classic-line/10-duir-red-ale-8437014089035.html)

Colour Redish - 26 EBC Profile Malty and balanced bitterness Original gravity 13 ºP IBU 29 IBUs (https://menduina.eu/en/classic-line/10-duir-red-ale-8437014089035.html)

Galicië (Spaans: Galicia, Galicisch: Galicia of Galiza) is een van de zeventien autonome regio's van Spanje en ligt in het uiterste noordwesten van het Iberisch Schiereiland. Galicië grenst in het zuiden aan Portugal, in het westen aan de Atlantische Oceaan, in het noorden aan de Cantabrische Zee en in het oosten aan de andere Spaanse autonome regio’s Asturië en Castilië en León. De hoofdstad van Galicië is Santiago de Compostella, een stad met iets minder dan 100.000 inwoners, maar de grootste stad is Vigo en de grootste agglomeratie A Coruña. Galicië heeft twee officiële talen, het Galicisch en het Spaans. De nationale feestdag van Galicië valt op 25 juli, dat is de feestdag van Sint Jakobus de Meerdere, die in Spanje Santiago wordt genoemd. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Galici%C3%AB_(Spanje))

Jakobus de Meerdere (Aramees: ܝܥܩܘܒ ܒܪ ܙܒܕܝ; Arabisch: يعقوب; Hebreeuws: בן זבדי יַעֲקֹב, jaʿăqōḇ; Latijn: Iacobus Maximus; Grieks: Ἰάκωβος) was een apostel van Jezus Christus, een van "de twaalf". Hij wordt de Meerdere genoemd om hem te onderscheiden van zijn naamgenoot Jakobus de Mindere. Zijn naamdag is op 25 juli. In het Spaans en Portugees wordt zijn naam (Santo Iago, San Yago) verkort tot Santiago. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Jakobus_de_Meerdere)

Weten we ook weer waar Santiago  de Compostella vandaan komt. 

Santiago de Compostella[1] (in het Castiliaans en Galicisch: Santiago de Compostela en in het Nederlands Sint-Jacob van Compostella) is een stad in het noordwesten van Spanje. Santiago, dat Sint-Jakobus betekent (Sant Iago), ligt in de comarca Santiago, in de provincie A Coruña in Galicië. De stad heeft circa 100.000 inwoners, waaronder 35.000 studenten, en is de zetel van het Galicische bestuur. De internationale luchthaven Santiago de Compostela (IATA-code SCQ) ligt tien kilometer ten oosten van de stad en is de belangrijkste luchthaven van Galicië. ... Volgens een legende zou het graf van de apostel Jakobus de Meerdere, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Judea was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven in de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek. De kerkelijke feestdag van de apostel Jacobus is op 25 juli. Hij is de patroonheilige van Spanje (in het bijzonder van Galicië en Santiago de Compostella). Op die dag is het dan ook groot feest in Santiago de Compostella. ... De stad heet officieel kortweg Santiago, maar er zijn nog veel meer steden die zo heten. Compostella is een toevoeging, die vooral wordt gebruikt als men de stad als bedevaartsoord beschouwt. De gecombineerde naam 'Santiago de Compostella' kan dan ook worden vertaald als: 'Santiago, bijgenaamd Compostella'. Vaak wordt gezegd dat de toevoeging komt van Campus Stellae (Sterrenveld), vanwege de ster die, volgens de overlevering, het gebeente van Jakobus op deze plaats heeft aangewezen. Een betere verklaring is dat de naam is afgeleid van het Latijnse compos[i]tum of in het plaatselijke Latijn composita tella, dat wijst naar een begraafplaats of kerkhof. Bij archeologische opgravingen tussen 1946 en 1959 werd inderdaad een Romeinse necropool gevonden. Compostela schrijft men in het Spaans met één L. De Taalunie schrijft voor dat de bijnaam in het Nederlands met een dubbele L wordt geschreven, maar dat een enkele L in het Nederlands in toenemende mate voorkomt.[2] Een dubbele L zal tot een verkeerde uitspraak leiden als men denkt dat dat de Spaanse spelling is. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Santiago_de_Compostella)


Apaixonante Irmaos?

Comprar cerveza Apaixonante de Irmaos de Lei. Cervezas artesanas gallegas. Envío gratis en Península. ... Style American Pale Ale ABV 5.9 IBU 40 ... Irmaos De Lei Irmaos De LeiSpain (https://birrapedia.com/es/apaixonante-irmaos-de-lei--maruxinos-vk/s-60eec5731603daa5568b45e1)

Cerveza con notas a cereales tosta dos con matiz de caramelo, seguido del sabor afrutado de las grandes cervezas americanas, en las que predomina un final amargo y muy refrescante. (https://birrapedia.com/es/irmaos-de-lei-apaixonante/f-619616681603da6a3001cbf4)

Cerveza fiel al estilo americano y de aspecto brillante. El lúpulo es el principal protagonista de nuestra DDH IPA, llena de notas cítricas y tropicales, con un fondo marcadamente especiado y resinoso, que hace de esta cerveza algo realmente refrescante. Los ligeros toques tostados de malta y el cuerpo de avena, casan con el amargor propio del estilo. DDH IPA 6´7% ABV - 60 IBU (https://irmaosdelei.gal/)

Irmaos De Lei Engatadeira American IPA 6.7 º 53 IBU Irmaos De Lei Engatadeira DDH IPA Cerveza fiel al estilo americano y de aspecto brillante. El lúpulo es el principal protagonista de nuestra DDH IPA, una cerveza llena de notas cítricas y tropicales, con un fondo marcadamente especiado y resinoso, que hace de cerveza algo realmente refrescante. Los ligeros toques tostados de malta y el cuerpo de avena, casan con el amargor propio del estilo. (https://birrapedia.com/irmaos-de-lei-engatadeira/f-619615f11603da6a30430afc)

Geen idee wat ze zeggen...

As tomas! Irmaos de Lei es un proyecto independiente que nace en el año 2018 con la intención de ofrecer cerveza artesanal de alta calidad, hecha en Galicia. Tenemos una mentalidad enfocada a nuestra comunidad: Los subproductos resultantes de las elaboraciones son aprovechados para alimentar al ganado local y fertilizar los campos. Una parte de los beneficios va destinado a obras sociales y medioambientales en la comunidad gallega. (https://irmaosdelei.gal/)

Dat is het verschil met Nederland. Als je thuis op de bank het nieuws ziet, is er allemaal ellende op TV en allerlei praatprogramma's over dezelfde onderwerpen. In Spanje is dat waarschijnlijk net zo, maar je verstaat het niet. En al die standaard-PR-praat bij winkels en brouwerijen over de beste ingrediënten en installaties klinkt ook gewoon stuk leuker. Door vertalen in het Engels wordt het een stuk beknopter. 

Ik heb ook een cerveza artesanal session IPA van brouwerij La Sagra. Maar als je zoekt op session IPA vind je heel veel resultaten. Vroeger waren er minder speciale bieren en had je het zo gevonden. Nu is het goed zoeken...


La Sagra Molson Coors, cervecera que lidera Carlos García, ha lanzado una nueva cerveza de edición limitada, La Sagra Primavera Session IPA, con la que acompañar el aumento de las temperaturas primaverales. La Sagra Primavera Session IPA, la apuesta estacional de Molson Coors  La cerveza La Sagra Primavera Session IPA es de color dorado intenso, de potente aroma herbal y drupáceo. Su sabor es refrescante y su contenido alcohólico es bajo, por lo que acompaña bien en los días de alta temperatura. Esta birra se une al catálogo de cervezas estacionales de La Sagra siendo ya el cuarto año que se elabora con motivo de esta estación. “LA SAGRA Primavera es una cerveza perfecta para este momento del año ya que, después del largo invierno, el tiempo empieza a cambiar y se ha comprobado que las tendencias de consumo lo hacen con él” apunta Carlos García, CEO de La Sagra Molson Coors. (https://loopulo.com/cervezas-artesanas/la-sagra-primavera-session-ipa/)

Vertaald door Google Translate geeft het: 

La Sagra Molson Coors, een brouwerij onder leiding van Carlos García, heeft een nieuw limited edition bier gelanceerd, La Sagra Primavera Session IPA, waarmee de stijging van de lentetemperaturen kan worden begeleid. La Sagra Primavera Session IPA, de seizoensweddenschap van Molson Coors La Sagra Primavera Session IPA bier is van intense gouden kleur, met een krachtig kruiden- en drupaceous aroma. De smaak is verfrissend en het alcoholgehalte is laag, dus het begeleidt goed op dagen met hoge temperaturen. Deze birra voegt zich in de catalogus van seizoensbieren van La Sagra en is al het vierde jaar dat het ter gelegenheid van dit seizoen wordt gemaakt. "LA SAGRA Primavera is een perfect bier voor deze tijd van het jaar, omdat na de lange winter het weer begint te veranderen en het is bewezen dat consumententrends het ermee doen", zegt Carlos García, CEO van La Sagra Molson Coors

Dus ook bij deze Spaanse brouwer zitten Amerikanen?

Als laatste heb ik nog etiketten van Naviega?

Naviega Cerveza Artesana Spain Nanobrouwerij (https://untappd.com/w/naviega-cerveza-artesana/382597) De foto's op https://naviegacervezaartesana.negocio.site/#gallery zien er echt heel gaaf uit !

Naviega La Muralla ... Gluten Free 5.8 º 20 IBU Naviega Cerveza Artesana La Muralla Se caracteriza por su color rojizo y su sabor tostado, con un ligero dulzor debido a las maltas caramelizadas. Con un toque seco al final que caracteriza a este estilo de cerveza. ... Naviega  La Muralla Cerveza sin gluten  Spain Naviega Cerveza Artesana Naviega La Muralla Cerveza sin gluten Botella de 33 cl. Se caracteriza por su color rojizo y su sabor tostado, con un ligero dulzor debido a las maltas caramelizadas. Con un toque seco al final que caracteriza a este estilo de cerveza.Elaborada con: Agua, malta de cebada, lúpulo y levadura Sin Gluten (https://birrapedia.com/naviega-la-muralla/f-60112f361603daeb25fb1855)

Naviega India Pale Ale ...  IPA - India Pale Ale 6.8 º 40 IBU Naviega Cerveza Artesana India Pale Ale Es una cerveza que combina amargor, sabor y aroma, lo que hace que sea una cerveza intensa, sabrosa, muy aromática y de buen cuerpo que no olvidarás fácilmente. (https://birrapedia.com/naviega-india-pale-ale/f-6011309b1603dafc7feda120)

Naviega Irish Red Ale A Colorada ... Irish Red Ale 5.8 º 20 IBU Naviega Cerveza Artesana Irish Red Ale A Colorada Se caracteriza por su color rojizo y su sabor tostado,con un ligero dulzor debido a las maltas caremelizadas. Con un toque seco al final que caracteriza a este estilo de cerveza. Buy Naviega Irish Red Ale A Colorada in 2 shops Naviega  Irish Red Ale  A Colorada  Spain Naviega Cerveza Artesana Naviega Irish Red Ale A Colorada Botella de 33cl. Se caracteriza por su color rojizo y su sabor tostado,con un ligero dulzor debido a las maltas caremelizadas. Con un toque seco al final que caracteriza a este estilo de cerveza.Elaborada con: Agua, malta de cebada, lúpulo y levadura (https://birrapedia.com/naviega-irish-red-ale-a-colorada/f-601131811603dafc7f0f61d9)

Op het etiket een Nederlands tafereel. Ik kan er echter geen verhaal achter vinden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten