Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 31 augustus 2022

Tripel tripel

 Laatst dronk ik weer wat lekkere tripels. Paix Dieu!

Paix Dieu Tripel is een Tripel met 10,0% alcohol. Paix Dieu Tripel wordt gebrouwen door Brasserie Caulier.... Vroeger werd het gebrouwen in het klooster van Paix Dieu, nu door Caulier.... Paix Dieu Tripel is een krachtig en karaktervol bier. Alle karakter komt vrij in de mond en ontwikkelt zich tot een lange en verfijnde bittere smaak, ondersteund door een vleugje hop. Paix Dieu is een troebel bier en onderscheidt zich door zijn goudgele kleur onder een romig, rijk en vast schuim. Het is een zwaar speciaalbier van 10% om eens goed voor te gaan zitten. (https://www.biernet.nl/bier/merken/paix-dieu-tripel)

De cisterciënzer abdij van Paix Dieu (Gods vrede), werd in de 18e eeuw opgericht voor vrouwelijke geestelijken, bij wie de maankalender een belangrijke rol speelde in het kloosterleven.  Na renovatie in 1997 werd het bierbrouwen van de abdij nieuw leven in geblazen met behulp van Brouwerij Brasserie Caulier. Ter ere van de abdij en hun kloosterleven werd besloten om het Paix Dieu bier slechts 1 keer per maand te brouwen, bij volle maan. Ieder maandbier krijgt zijn eigen herkenbare zegel, zodat je precies kunt zien uit welke maand jou bier komt. Paix Dieu is een smeuïge goudblonde tripel met een hoog alcohol percentage(10%), ambachtelijk gebrouwen volgens oude tradities. Het heeft een romige rijke schuimkraag, kruidig en fruitig van smaak, een fijn bittertje met een vleugje hop, niet al te complex van smaak. Past zeer goed bij gegrild vlees of wild. (https://www.druiventuin.nl/slijterij/paix%20-dieu-tripel)

Maar het bier is ook uitermate geschikt om zelfstandig zonder bier&spijs-combinatie van te genieten.  Ik heb overigens geen aparte maandvermelding kunnen zien op de fles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten