Translate

Zoeken in deze blog

maandag 11 juli 2022

Dark Tripel

Laatst kwam ik weer een bier(stijl?) tegen die ikniet kende: de Dark Tripel van Nootsaeck. Het was bij het openen een beetje een gusher. Zou ik 'm te hard op het aanrecht hebben gezet? Het bier ruikt lekker en ziet er mooi uit. De 7,5% proef of voel je niet. Het mondgevoel is aardig waterig. De kruidigheid past bij een tripel. De donkere kleur doet me eerder aan een dubbel denken, al is het wat zwarter dan een dubbel. De smaak doet wel wat denken aan een winterbier. Mijn beoordeling is positief. Wat kan ik er over vinden? 

Nootsaeck Dark tripel bier uit de Achterhoek. Dit is een Dark tripel vol met karakter. Een zeer toegankelijke donkere tripel van geroosterde vloermout gebrouwen. In deze heerlijke tripel vind je de subtiele tonen van koffie, chocolade en steranijs. Dit maakt onze Dark triple vol van smaak met een zachte afdronk. Door de zachte tonen van de vloermout ontstaat een mooie smaakbalans die proeft naar meer. (https://nootsaeck.nl/winkel/dark-tripel-bier-uit-de-achterhoek/)

Nootsaeck Dark tripel Dark tripel vol met karakter Een zeer toegankelijke donkere tripel van geroosterde vloermout gebrouwen. In deze heerlijke tripel vind je de subtiele tonen van koffie, chocolade en steranijs. Dit maakt onze Dark triple vol van smaak met een zachte afdronk. ... Over Nootsaeck Dark Triple Subtiel en licht op de tong Ambachtelijk gebrouwen blond bier, gemaakt van drie verschillende granen en twee hopsoorten. Deze granen zijn in een traditionele vloermouterij gekiemd. De challenger- en cascade hop komen van de Achterhoekse velden rondom Zieuwent. Een heel toegankelijk, zacht en doordrinkbaar bier met subtiele hoparoma’s. ... Ingrediënten: water, gerstemout, hop en gist Alcohol: 7,5,% Energie: 66 cal per 100 gr EBC: 43 IBU: 30 Ideale temperatuur:  8-10 graden Celsius (https://nootsaeck.nl/dark-tripel/)

Streekbrouwerij Achterhoek Innovatieweg 40-01 7007 CD Doetinchem ... Streekbrouwerij Achterhoek maakt ambachtelijk bier, ook wel craftbeer genoemd, met pure ingrediënten uit de Achterhoek onder de naam Nootsaeck bier. Deze lokale grondstoffen geven het ambachterlijke bier uit de Achterhoek een herkenbare zachte, moutige smaak. Een smaakvol bier om met plezier van te genieten. ... De oorsprong van de brouwerij ligt in Zeddam, waar een vriendengroep een aantal jaren samen bier brouwde. Het bier smaakte en er kwam vraag naar. Op enig moment besloten Johan Kolenbrander en Alby Mulder om de sprong in het diep te wagen en de zaak professioneel aan te pakken. Een pand werd gevonden in Doetinchem en vanaf daar begon de ontwikkeling van Nootsaeck bier. Johan en Alby hebben drie uitgangspunten waar ze zich steeds aan houden: smaak, passie en plezier.(https://nootsaeck.nl/brouwerij/)

Nootsaeck Dark Triple Streekbrouwerij Achterhoek Doetinchem (4) Nootsaeck Dark Triple is een Tripel. Het bier heeft geroosterde aroma's met subtiele tonen van chocola en steranijs. Details BrouwerijStreekbrouwerij Achterhoek Doetinchem BierstijlTripel Alcohol7.5% CategorieDonker en Rijk SpijzenVette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts Drinktemp.8 °C Volume33 cl DrinkmomentHaardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Voor het slapen gaan GistingBovengistend... Zicht helder rood/ bruin van kleur met crèmekleurige langzaam inzakkende schuimkraag ... Neus moutig met tonen van chocolade en een vleugje koffie ... Smaak geroosterde mout met tonen van chocolade, koffie en steranijs in de afdronk ... Zicht Zeer donkerrood/bruin en helder met mooi stevig en blijvend mokkaschuim  ... Neus Geroosterde mout en bittere koffie en iets zoete chocolade ... Smaak Smaak van geroosterde mout en iets fruitig, rood fruit en iets zoetige chocolade met een fijne bittere koffiesmaak. Redelijk vol mondgevoel en ietwat bloemig/hoppig en anijsachtige, iets bittere afdronk/nasmaak. Smaak blijft redelijk hangen (https://www.bierista.nl/nootsaeck-dark-triple)

De Nootsaeck Dark Tripel is een bier gebrouwen door Streekbrouwerij Achterhoek uit Doetinchem. Deze Tripel heeft een alcohol percentage van 8.0%. De bierstijl Tripel komt van oorsprong uit België. (https://www.beerinabox.nl/speciaalbier/streekbrouwerij-achterhoek-nootsaeck-dark-tripel)

??? Op het flesje staat 7,5%

De Dark Tripel is een bier gebrouwen door Stadsbrouwerij De Vleeghel uit Veghel. Deze Tripel heeft een alcohol percentage van 7.0%. De bierstijl Tripel komt van oorsprong uit België. (https://www.beerinabox.nl/speciaalbier/stadsbrouwerij-de-vleeghel-dark-tripel)

D'n Draok - Duister - Dark Tripel... Tripel 8,5% alcohol Flesje 330ml Bitterheid: 15 IBU Smaak: kruidig, donker en licht zoet Schenktemperatuur: 8˚C (https://bierwarenhuys.nl/products/dn-draok-duister-dark-tripel)

Deze stijl kende ik niet, maar deze bevalt me erg goed. Doet me wat denken aan een Black IPA en winterbier.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten