Translate

Zoeken in deze blog

zondag 23 juli 2023

La Chouffe vrije alcool

Eind november van 2022 voegde Brouwerij Achouffe een gloednieuw bier toe aan hun gamma en bracht daarmee het totaal aantal zelfgebrouwen bieren van de brouwerij op 10. In herhaling treden, doen ze allesbehalve. Het nieuwe bier is alcoholvrij waardoor iedereen er op elk moment van kan genieten. Chouffe Alcoholvrij is een goudblond gekleurd speciaalbier met een parelwitte schuimkraag en aan smaak werd zeker en vast niet ingeboet. (https://www.duvelmoortgat.com/nl/nieuws/chouffe-alcoholvrij)

Nou ja, niet ingeboet de smaak is duidelijk anders dan van de traditionele La Chouffe.

Brouwerij Achouffe lanceerde dit jaar een alcoholarme CHOUFFE 0,4%. zie https://biermagazine.nl/biernieuws/brouwerij-achouffe-lanceert-alcoholarme-chouffe-04/ Inspelend op de alcoholvrije trend en de welbekende januarivoornemens lanceert Brouwerij Achouffe in januari een alcoholarme Chouffe. Verfrissend, smaakvol, kruidig, met de typische fruitigheid die we van de Chouffe-bieren gewend zijn. Daarnaast alcoholarm met de typische alcoholvrije zoetheid. 

Ontdek nu ons nieuwe bier met de unieke smaak van Chouffe (waar de kabouters zo dol op zijn) ... maar dan (nagenoeg) zonder alcohol! (https://chouffe.com/nl-nl/biers/chouffe-0-4/)

Vorig jaar vierde Brouwerij Achouffe haar 40ste verjaardag in de Vallei der Feeën met een heus verjaardagsweekend. In 1982 werd namelijk voor het eerst Chouffe gebrouwen op de plaats waar dit tot op de dag van vandaag nog steeds gebeurd. Ter ere van deze feestelijke gelegenheid bracht de brouwerij Chouffe 40 uit, een blond speciaalbier met een kruidig aroma. Het bier is iets lichter dan haar voorgangers en bovendien ook een stuk zoeter, waar de tonen van citrusvruchten en salie een belangrijke rol in spelen. (https://www.duvelmoortgat.com/nl/nieuws/chouffe-alcoholvrij)

In tegenstelling tot de andere speciaalbieren wordt er tijdens het brouwen gebruik gemaakt van speciale gistsoorten waardoor het alcoholgehalte op 0.4%* blijft.  *In de Belgische wetgeving worden alle bieren met minder dan 0.5% alcohol als alcoholvrij beschouwd. De nieuwe Chouffe bevat 0.4% alcohol en omdat de brouwerij in België staat geldt, ook als het bier in Nederland verkocht wordt, de Belgische wetgeving. In Nederland communiceert Chouffe transparant het alcoholpercentage, om hier geen verwarring over te laten ontstaan. (https://biermagazine.nl/biernieuws/brouwerij-achouffe-lanceert-alcoholarme-chouffe-04/)


Met de typische smaak van ChouffeSprankelend en licht gesluierd schittert het bier in het glas. De goudblonde kleur wordt gesierd door een parelwitte en stevige schuimkraag. In de neus merk je dat dit bier naast gerst ook met tarwe gebrouwen wordt, vooral dankzij enkele frisse granige aroma’s. Vrijwel meteen ruik je ook een kruidig accent, het typische en herkenbare aroma van Chouffe. In de smaak ontdek je een verfrissend en dorstlessend alcoholvrij gerstenat. Vooral de frisfruitige body, waarin ook een zachte bitterheid naar voren komt, is een aangename verrassing. Afsluitend vloeit de lichte bitterheid uit in een eerder droge afdronk. Evenwichtig, rins en verfrissend. Kortom met dit bier heb je een zeer geslaagd alcoholarm bier in je glas.  Tasting Notes Stijl: Blond alcoholarm Belgisch bier Kleur: Een helder bier met goudblonde kleur en een parelwitte en stevige schuimkraag Aroma: Verfrissend en smaakvol met fruitige tonen en het typische kruidige accent van de Chouffe speciaalbieren (https://biermagazine.nl/biernieuws/brouwerij-achouffe-lanceert-alcoholarme-chouffe-04/)

Geweldig hoe ze zo de smaak kunnen omschrijven. Ik kwam niet verder dan alcoholvrije smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten