Translate

Zoeken in deze blog

maandag 13 maart 2023

Bierblogs

Jaren geleden wilde ik eens beginnen met bierblogarcheologie; oude bierblogs opzoeken en nagaan hoe het er nu voor staat. Het is er toen vanwege Google waarschuwingen niet meer van gekomen. Ik heb nu geen foto's doorgelinkt en geen actieve hyperlinks meer, dus ik hoop dat het nu wat veiliger blijft. 

Alles over bier vind je op https://www.debierblog.nl/, althans dat staat er. Het wordt geschreven door Kevin en het bevat veel degustatiebeschrijvingen, zoals op https://www.debierblog.nl/bier-reviews/world-craft-bierpakket-review/. 

Op https://www.biernet.nl/blog staat een blogoverzicht van de reactie van biernet. Het lijken me op het eerste gezicht vooral advertorials.  Op https://speciaalbiertjesblog.nl/schrijft Amanda, redacteur bij het Bier! – en Brouw! Magazine, al ruim 5 jaar, met o.a. een brouwverslag uit 2018. Ook zij had een gusher, wat ook al mijn zelfgebrouwen bieren deden.  Ook heeft ze opgelegde bieren. Zoals ik het lees op https://speciaalbiertjesblog.nl/2017/10/14/het-bewaren-van-bier/ heeft ze het beter gedaan dan mij. Ik heb geen idee hoe lang die bieren er al liggen. 

Op https://hopblog.nl/over-hopblog/ vind ik een blog van Andy. Hij heeft o.a. een blogbericht over het statiegeld op blik die dit jaar in gaat: https://hopblog.nl/statiegeld-op-blik/.

Bierlog door Henri Reuchlin Het BIERburo verhaalt over brouwers, bier en biercultuur in Nederland en ver daarbuiten. BIERburo’s bierlog is het oudste continue verschenen bierblog van Nederland. (https://www.bierburo.com/blog/)

Ben ik nog een bierblog vergeten? Laat het me maar weten!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten