Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 10 maart 2023

Rooie Duivel

Tijdens vakantie kwam ik bij een restaurant waar ze een lokaal bierassortiment hadden. Ze hadden zelfs een eigen huisbier! Jammer dat het glas van Oersoep kapot was, maar dat was een prachtig glas.   

Op https://www.duivelsberg.nl/menukaart/ is de menukaart te vinden op https://www.duivelsberg.nl/wp-content/uploads/menukaart-2022.pdf De bediening was snel en vriendelijk. De boswandeling die w er maakte was geweldig met het lenteweer. De rij bij het restaurant was eigenlijk het enige nadeel.

Bij de supermarkten lokale bieren aangeschaft. Als ik het wat beer had aangepakt had ik bij de Bierbrigadier in Nijmegen langs kunnen gaan of Slijterij Van Pernis in Arnhem. 


De Bierbrigadier
Lange Hezelstraat 51
6511CC Nijmegen
(https://www.intonijmegen.com/blijf-op-de-hoogte/verhaal/aniek-van-zutphen-de-bierbrigadier)
De Bierbrigadier Nijmegen is een bierwinkel vol met speciaalbier. 400 verschillende soorten. Ook kun je hier terecht voor mooie ciders en voor mede. De nieuwste, beste en leukste bieren van het moment. We helpen je graag opweg met je zoektocht naar wat jij lekker vind. Er is voor ieder wat wils, van doorgewinterde beergeek tot iemand die bier net aan het ontdekken is. (https://www.intonijmegen.com/locaties/1315950504/de-bierbrigadier-nijmegen)

...Aniek (eigenaar van de bierbrigadier Nijmegen) is biersommelier en altijd nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen. Om de bierkennis op alle fronten te versterken, roert zij ook thuis met enige regelmaat in de brouwketel..... Ook deze bierbrigadier richt zich op de nieuwste ontwikkelingen op biergebied. Aanstormende brouwerijen, hoge kwaliteitsbieren en bieren van het moment. De craftbeer scene is booming.
Er is niet alleen craftbeer te vinden maar ook echte ciders en medes zitten in het assortiment. Daarnaast vind je veel wild vergiste bieren. Biersommelier Aniek .... Aniek vindt het een uitdaging iedereen, met een voor hem of haar passend bier de deur van de winkel uit te laten lopen. Er is voor elk wat wils te vinden, van iemand die zijn eerste stapjes in de speciaalbierwereld neemt tot de doorgewinterde beergeek. In de winkel worden ook proeverijen gegeven voor mensen die in de gezelligheid van een groep mee op reis willen gaan door de smaaksensaties, bierweetjes, anekdotes en wat extra kennis willen opdoen uit de wondere wereld van het bier.  (https://www.debierbrigadier.nl/vestigingen/nijmegen/)

In augustus 2020 verhuist De Bierbrigadier naar een nieuw pand in de Lange Hezelstraat, nu zonder barbier. Op de eerste locatie was er een barbier in hetzelfde pand gevestigd. (https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij?brouwerij_id=2329)

"Voor de doorgewinterde ‘beergeek’ die altijd op zoek is naar iets spannends, maar ook voor degene die zijn eerste stappen maakt in de speciaalbierwereld.” De passie voor speciaalbier heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de stap heb gemaakt om een winkel in Nijmegen te openen. Daarom heb ik de opleiding tot Biersommelier afgerond. Ik vind het geweldig om mensen mee te nemen op reis door alle smaken die bier te bieden heeft. Of te vertellen over leuke anekdotes die met bier verbonden zijn. Zo ging het van mijn passie en hobby naar mijn passie én beroep. (https://www.intonijmegen.com/blijf-op-de-hoogte/verhaal/aniek-van-zutphen-de-bierbrigadier)

Over
e bierbrigadier Nijmegen heeft een groot assortiment aan echte speciale bieren. Voor iedere liefhebber is er wel wat te vinden. We delen ons pand met een barbier want een mooie samensmelting geeft. De bierbrigadier Nijmegen has a Great collection of real craftbeers. Everybody whi loges beer can find something he likes. (https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g188569-d14983139-Reviews-De_Bierbrigadier_Nijmegen-Nijmegen_Gelderland_Province.html)

Aan het begin van de straat was trouwens ook een bierwinkel zag ik bij het langsrijden.

Slijterij Van Pernis had ik kunnen weten van de Beer Geeks scheurkalender.

Slijterij Van Pernis, Prinsessestraat 34 Arnhem, slijterijvanpernis.nl (Beer Geeks scheurkalender Woensdag 13 januari van welk jaar ook alweer?)

Slijterij van Pernis (https://www.tripadvisor.nl/Attraction_Review-g188568-d8147031-Reviews-Slijterij_van_Pernis-Arnhem_Gelderland_Province.html) (https://indebuurt.nl/arnhem/gids/slijterij-van-pernis-2/)

Slijterij van Pernis heeft een assortiment met meer dan 1200 bieren! (https://www.facebook.com/bierliefhebbers/)

Slijterij van Pernis is DE bierwinkel en slijterij van arnhem en omstreken met meer dan 1000 verschillende bieren in de schappen ! (https://www.slijterijen.com/arnhem/slijterij-van-pernis)

Deze maand is het 25 jaar geleden dat ik eigenaar werd van slijterij van Pernis. Wat een tijd en wat is het snel gegaan. Begonnen als slijterij (met wijnen, sterke dranken etc), daarna is mijn hobby speciaal bier een beetje uit de hand gelopen en is de winkel omgebouwd tot een prachtige bierwinkel met zelfs landelijke bekendheid. Super trots dat ik deze mijlpaal heb bereikt. Dank aan allen die mij hebben gesteund.  (https://www.facebook.com/bierliefhebbers/)

Slijterij van Pernis
Bierverkoop
Slijterij
Opgericht: 1898
...
Slijterij Van Pernis vindt zijn oorsprong in een bierbottelarij en een drankenhandel in de Driekoningendwarsstraat in Arnhem in 1898. Van 1904 tot de verhuizing naar de Leemansweg speelde de handel van Van Pernis zich af rond de Prinsessestraat en de Gravenstraat.
Het pand aan de Prinsessestraat werd in de loop van de jaren uitgebreid met een wijnopslag, een distilleerderij en een likeurstokerij. Grootvader Adrianus voerde al sinds het begin Dortmunder bier. Maar toen de 1e wereldoorlog dreigde, meende hij dat het zaak zou zijn om ook een Nederlands biermerk te nemen. Eind 1914 nam hij een agentschap voor Amstel bier over. Sinds 1960 wordt er bij Van Pernis niet meer gebotteld. Het was niet langer meer lonend om zelf te bottelen, omdat de brouwerijen, distilleerbedrijven en frisdrankfabrieken een compleet assortiment konden leveren.
Sinds 1998 runt Rinse Cuperus de enig overgebleven tak van het drankenimperium van Van Pernis. (https://www.nederlandsebiercultuur.nl/databank/brouwerij/2701-slijterijvanpernis)

Slijterij van Pernis is dit bierwalhalla in het Arnhemse spijkerkwartier. Deze winkel was voorheen een bierbottelarij en een drankenhandel opgericht in 1898. Sinds 1960 wordt er niet meer gebotteld en is het een slijterij geworden.
De bieren
Eigenaar Rinse Cuperus heeft ±1000 soorten bier in zijn assortiment. Alle bekende bieren, zoals tripel karmeliet en duvel, de trappistenbieren en bekende Nederlandse bieren zijn er te krijgen. Maar ook veel buitenlandse bieren kan je vinden in deze winkel. Achterin de Belgische en Nederlandse bieren, voorin de anderen. Van Estlandse tot Amerikaanse bieren, je vind er behoorlijk wat. Mocht je een bepaald bier zoeken of advies willen, dan staat Rinse voor je klaar en helpt je op weg. Maar tegelijkertijd laat hij je ook in alle rust struinen en neuzen, zoals ik vaak doe. (https://speciaalbiertjesblog.nl/2015/05/01/slijterij-van-pernis/)

Wijnhandel Barrique stond op 23 september in de scheurkalender. De slijterij aan de Pauwstraat 9 te Arnhem zou ruim 500 soorten bier hebben, te checken op barriquewijnhandel.nl of nou ja: 

Bier
0 resultaten.
Geen product gevonden.
(https://www.barriquewijnhandel.nl/catalogue/category/bier_1/ )

Zouden ze Rooie Duivel verkopen of West Vleteren 12?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten