Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 20 april 2022

IEP toets

De IEP Eindtoets is een eindtoets die eind groep 8 wordt afgenomen. De uitkomst is een richtlijn die het niveau bepaalt voor het voortgezet onderwijs. De toets is een alternatief voor de Cito eindtoets of de Route 8 Eindtoets. Iedere school is vrij om zelf een eindtoets te kiezen, zo kunnen scholen een toets kiezen die het beste bij de visie van de school past. (https://wijzeroverdebasisschool.nl/uitleg/iep-toets)

De IEP Eindtoets bestaat sinds schooljaar 2014-2015, vanaf toen werd de eindtoets voor groep 8 verplicht. Jaarlijks kiezen scholen uit één van de goedgekeurde eindtoetsen. Inmiddels IEPt al ruim 30% van de basisscholen in Nederland. De IEP Eindtoets is een papieren toets die de verplichte onderdelen lezen, taalverzorging en rekenen meet en wordt afgenomen in twee dagdelen van twee uur. Met een mooie en frisse opmaak, leuke teksten en heldere vragen verlagen we de spanning zoveel mogelijk bij de leerlingen, zodat ze écht kunnen laten zien op welk niveau ze staan. Toetsen mogen namelijk vooral ook leuk zijn om te maken, dat haalt het beste in een leerling naar boven. IEP Eindtoets 2022 De leerlingen maken de IEP Eindtoets op woensdag 20 en donderdag 21 april 2022. (https://www.bureau-ice.nl/basisonderwijs/iep-eindtoets/)

Ik toets een andere IEP; de India Export Porter Hop & Drop:

Het bier heeft een zwart etiket met witte letters Hop & Drop, een India Export Porter. Ik had nog nooit gehoord van deze combinatie. Het zwarte bier heeft bruin schuim dat bij het inschenken goed opschuimt en blijft staan. De geur is hoppig en doet denken aan een IPA. De geur doet echt denken aan een IPA, maar waarom is het dan geen BIPA? Het bier heeft een fijn mondgevoel dat niet echt dik aan doet of prikt van koolzuur. Het doet denken aan een porter. Ook de smaak in de afdronk doet moutig aan, gebrande mout als bij ... porter. Een combinatie van IPA en porter? Het bier drinkt lekker weg. Het is een lekker en fijn bier om te drinken. Met 8% is het wel wat zwaar om door te drinken.

Molen HOP & DROP 8,5% India Export Porter 33cl (https://www.drinks-gifts.nl/molen-hop-drop-8-5-india-export-porter-33cl)

De Molen Hop en Drop is een Export Porter van 8,5%. Het bier is nog eens flink gedryhopt met Mosaic en Amarillo en zoethout.
Details
BrouwerijBrouwerij De Molen
BierstijlPorter
Alcohol8.5%
(https://www.bierista.nl/de-molen-hop-en-drop)

Elke maand brengt Brouwerij de Molen weer een nieuwe special uit. Deze specials worden ook wel 'black labels' genoemd en zijn te herkennen aan het zwarte etiket op de fles. Enkele erkende Black Labels zijn: Hoog & Droog (Triple Westcoast IPA - 6.5% ABV), Vriend & Vijand (Hazy Pale Ale - 4.6% ABV) en Vader & Zoon (Ambachtelijke pils - 5,4% ABV). (https://shop.brouwerijdemolen.nl/specials/)

De Hop & Drop combineerd het beste van de Molen en het Uiltje waar we naast het maken van een sterke ondergistende export porter deze nog eens flink dry-hoppen met Mosaic en Amarillo en zoethout. (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-hop-drop/)

Brouwerij: De Molen, Bodegraven met Uiltje, Haarlem Type: Export Porter
Aroma en smaak: Koffie, chocolade, droppig, wat geroosterd, citrus. Moutbitter en vrij droog. 
8.5% alcohol, serveer op 8ºC
Lekker bij: In voorbereiding
Beschrijving: Het was alweer een tijdje geleden, dus het werd tijd voor een ​​samenwerking met de vrienden van Uiltje Brewing Company. Dus hier is Hop & Drop, een Indian Export Porter. Hier heb je het beste van twee werelden. Want naast het maken van een sterke ondergistende exportporter is drooghopen met Mosaïc en Amarillo een smaakmaker in dit bier. En de toevoeging van drop! Het resultaat is een volle en stevige body met tonen van koffie, chocolade en drop, waarna de frisse citrustonen van dry-hopping naar voren komen. (https://www.hetbiermoment.nl/a-68271364/de-molen/de-molen-uiltje-hop-drop-33cl/#description)

It had been a while, so it was time for us to make a collaboration with our friends from Uiltje Brewing Company. We put our heads together and arrived at the Hop & Drop. An India Export Porter. Here we combine the best of both worlds where, in addition to making a strong bottom-fermented export porter, we dry-hop it with Mosaic and Amarillo and liquorice. The result, a full and firm body with notes of coffee, chocolate and liquorice, after which the fresh citrus notes of dry-hopping come to the fore. (https://cafedestap.nl/product/de-molen-hop-drop-collab-met-uiltje/)

Bier specs
ABV 8,5
EBC 80
TEMP 8 - 10
HOP Mosaic Amarillo
CC 330
EXTRA'S Zoethout
Bier specs
De Hop & Drop combineert het beste van de Molen en het Uiltje waar we naast het maken van een sterke ondergistende export porter deze nog eens flink dry-hoppen met Mosaic en Amarillo en zoethout. (https://www.uiltjebrewing.com/product/uiltje-x-de-molen-hop-drop/)

Alcoholpercentage:8.5%Bierstijl:Speciaal bierBiercategorie:PorterSmaakpalet:Koffie, chocola, zoethout en citrusHeerlijk bij:Gerookt/geroosterd vlees , gerookte vis, lams gerechten en BBQ gerechtenHet lekkerste op temperatuur:8-10 graden Celsius (https://shop.brouwerijdemolen.nl/alle-bieren/de-molen-hop-drop/)

Ik wens alle scholieren (en hun ouders/verzorgers) en docenten succes met de IEP-toets en ik zou zeggen proost op de goede afloop van de IEP met een IEP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten