Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 22 februari 2024

Baden Power (12.5%)

Robert Baden-Powell (Londen, 22 februari 1857 – Nyeri, 8 januari 1941) was een luitenant-generaal in het Britse leger, schrijver en de grondlegger van scouting, dat in Nederland vroeger ook wel padvinderij of verkennerij werd genoemd. Nadat hij de Charterhouse School beëindigde, diende Baden-Powell van 1876 tot 1910 in het Britse leger in India en Afrika. In 1899, tijdens de Tweede Boerenoorlog in Zuid-Afrika, verdedigde hij met succes de stad Mahikeng (destijds bekend als Mafeking). Gebaseerd op ervaringen en ideeën van hemzelf en anderen ontwierp Baden-Powell een jeugdspel dat in 1908 door hem werd beschreven en gepropageerd in zijn boek Scouting for Boys. Terwijl hij dit schreef, testte hij zijn ideeën en methodes tijdens een kamp op Brownsea Island (Zuid-Engeland) dat op 1 augustus 1907 begon. Tegenwoordig wordt dat beschouwd als het begin van scouting als jeugdbeweging. Samen met zijn echtgenote Olave St. Clair Soames en zijn zus Agnes gaf hij leiding aan de scouts en de gidsen. Baden-Powell bracht zijn laatste jaren door in Nyeri, Kenia, waar hij in 1941 stierf. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Robert_Baden-Powell)

Baden Power Imperial Stout Armagnac Barrel Aged O'Clock Brewing Collaboration with La Fine Mousse Stout - Imperial / Double... 12.5% ABV.. Imperial stout vieillie en fût d'armagnac. Collab' avec La Fine Mousse pour leur 10ème anniversaire (https://untappd.com/b/o-clock-brewing-baden-power-imperial-stout-armagnac-barrel-aged/5012093)

Dik en stroperig. Chocolade en de Armagnac invloed is duidelijk te proeven, dit geeft hem een boozy randje. (https://untappd.com/b/o-clock-brewing-baden-power-imperial-stout-armagnac-barrel-aged/5012093)

Baden Power Imperial Stout Armagnac Barrel Aged van O'Clock Brewing... De Baden Power Imperial Stout Armagnac Barrel Aged is een bier gebrouwen door O'Clock Brewing uit Bois d'Arcy. Deze Imperial Stout heeft een alcohol percentage van 12.0%. De bierstijl Imperial Stout komt van oorsprong uit Amerika. (https://www.beerinabox.nl/speciaalbier/o-clock-brewing-baden-power-imperial-stout-armagnac-barrel-aged)

Maar wat vind ik ervan?

Ik ben het eens met de beschrijving! Dik en zalvig. De Armagnac kan ik niet herkennen omdat ik die smaak zelf niet ken (een van de nadelen als je enkel bier drinkt en geen andere sterke dranken).

 Wat het nog bijzonderder maakt is dat het een Frans bier is! Er zijn verschillende bieren van: https://oclockbrewing.fr/produit/baden-power/

Een dikke Franse stout! ter ere van een Britse oorlogsheld uit Zuid-Afrika.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten