Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 7 juli 2021

Rum

Créée en 2018, la Rasta Trolls est une Cuvée des Trolls enrichie aux arômes naturels de rhum brun. Bière de détente par excellence, ultra rafraichissante, elle est à déguster dans sa bouteille verte givrée. A boire en apéro, en after-work ou en soirée, il s’agit d’une bière de détente par excellence. Elle titre 7% d’alcool volume. Don’t worry, beer happy 😉 La Rasta Trolls possède une robe blonde paille. Des arômes de pomme verte et de rhum brun viennent s’ajouter aux arômes de base de la Cuvée des Trolls (fruits jaunes et blancs, agrumes). Pour les aficionados, une feuille de menthe pourrait apporter une pointe de fraîcheur supplémentaire. La bouche présente un bel équilibre entre le moelleux et une légère acidité. (https://www.rastatrolls.be/)

Type : Bière aromatisée Couleur : Blonde % ABV : 7 IBU : 19 Plato  :  16 Disponibilité : Toute l’année (https://www.rastatrolls.be/)

Ontwikkeld in 2018, is de Rasta Trolls een variant op Cuvée des Trolls verrijkt met natuurlijke aroma’s van bruine rum. Het bier komt in een groen flesje en is ultra verfrissend. Het past perfect bij de aperitief, na het werk of ’s avonds. Kortom, dit is het bier bij uitstek om mee te ontspannen. Rasta Trolls heeft een alcoholpercentage van 7%. Don’t worry, beer happy 😉 De Rasta Trolls is een licht strokleurig bier.et bier komt in een groen flesje en is ultra verfrissend. Het past perfect bij de aperitief, na het werk of ’s avonds. Kortom, dit is het bier bij uitstek om mee te ontspannen. Rasta Trolls heeft een alcoholpercentage van 7%. Don’t worry, beer happy 😉 De Rasta Trolls is een licht strokleurig bier. Aroma's van groene appel en rum dragen bij aan de basisaroma's van de Cuvée des Trolls (geel en wit fruit, citrusfruit). Voor de liefhebbers kan een muntblaadje een vleugje extra frisheid brengen.De smaak is mooi in balans met zachte toetsen en een licht zuurtje. Type: Gearomatiseerd bier | Kleur: Blond | % ABV: 7 | IBU: 19 | Plato: 16 | Beschikbaarheid:  Het hele jaar door (https://www.dubuisson.com/nl/onze-bieren/cuvee-des-trolls/rasta-trolls-beschrijving/)

Brouwerij Dubuisson werd opgericht in 1769. Bijna 250 jaar later is onze geschiedenis nog steeds geschreven .... het brouwen van authentieke 100% natuurlijke Belgische bieren. (https://www.dubuisson.com/nl/onze-bieren/cuvee-des-trolls/rasta-trolls-beschrijving/)

Ontwikkeld in 2018, is de Rasta Trolls een variant op Cuvée des Trolls verrijkt met natuurlijke aroma’s van bruine rum. Een bier om mee te ontspannen. Het bier komt in een groen flesje en is ultra verfrissend. Het past perfect bij de aperitief, na het werk of ’s avonds. Kortom, dit is het bier bij uitstek om mee te ontspannen. Rasta Trolls heeft een alcoholpercentage van 7%. Don’t worry, beer happy 😉 PROEVEN De Rasta Trolls is een licht strokleurig bier. Aroma’s van groene appel en rum dragen bij aan de basisaroma’s van de Cuvée des Trolls (geel en wit fruit, citrusfruit). Voor de liefhebbers kan een muntblaadje een vleugje extra frisheid brengen. De smaak is mooi in balans met zachte toetsen en een licht zuurtje. INFORMATIE Type: Gearomatiseerd bier Kleur: blond % ABV: 7 IBU: 19 Plato: 16 Beschikbaarheid: het hele jaar door (https://www.rastatrolls.be/nl/#INFORMATIE)

Ontwikkeld in 2018, is de Rasta Trolls een variant op Cuvée des Trolls verrijkt met natuurlijke aroma’s van bruine rum. Het bier komt in een groen flesje en is ultra verfrissend. Het past perfect bij de aperitief, na het werk of ’s avonds. Kortom, dit is het bier bij uitstek om mee te ontspannen. Rasta Trolls heeft een alcoholpercentage van 7%. Don’t worry, beer happy ;-) (https://www.prikentik.be/rasta-trolls-fles-33cl)

Brouwerij Dubuisson lanceert een verfrissende variant op hun populaire Cuvée des Trolls. Rasta Trolls is een stroblond bier van 7% met natuurlijke aroma’s van bruine rum, een primeur voor de artisanale Belgische brouwerij. De aroma’s van groene appel en bruine rum vloeien samen met de fruit- en citrusaroma's van Cuvée des Trolls. Een muntblaadje in de hals van de fles geeft een extra frisse toets. Don't worry, beer happy! (https://www.guido.be/Nieuws/ArticleDetail/tabid/251/ArticleId/13967/Default.aspx)

De geur van het bier is lekker. De smaak heeft iets van zure appeltjes en een zoetje. Er is niet echt een bittertje. Meer zo'n zoet bier dat goed past in de zomer. Ik had wat meer rumsmaak verwacht eigenlijk. Wat vinden anderen ervan?

Dubuisson Trolls Rasta is een Belgian Ale. Het bier is een variant op Cuvée des Trolls verrijkt met natuurlijke aroma's van bruine rum.... Zicht Nagenoeg geen schuimstabiliteit. Donkerblond. Neus Parfum van appels, rum en bubbelgum Smaak Wederom bubbelgum, suiker, appelsnoepjes, rum, palenka. Spijssuggestie Ik raad het sterk af.... Zicht Licht van kleur, troebel. Neus Frisse geur van pils. Smaak Zoet, ik denk door de rum. Citrus komt mooi door. ... Zicht Stro kleurig licht troebel bier met witte schuimkraag. Neus Aroma’s van rum, appel, aardbei en citrus. Smaak Redelijk zoet met licht zuurtje. Best verfrissend mits koel gedronken. (https://www.bierista.nl/dubuisson-trolls-rasta)

Rasta Trolls is een helder blond biertje dat bij het uitschenken veel wit schuim produceert in een vorm die lijkt op vaste slagroom. Het blijft op een normale manier aan het glas kleven maar na een tijdje is het ingezakt tot een dun laagje. Middelmatige CO2 verzadiging met belletjes van een gemiddelde grootte. Dit bier is gearomatiseerd met rum maar in het aroma zijn het toch appel en banaan die de plak zwaaien, samen met wat citrus, zoetigheid, graanmout en een muffe toets. De smaak is ook zoet met nog wat appel, graanmout en nu toch ook een lichte rum-alcohol toets. In de mond geeft Rasta Trolls een medium body, met een volmondige textuur en een medium koolzuurprikkeling. Een zoet harmonieus biertje. De nasmaak is licht plakkerig honing zoet en vloeit wat uit, ook nog wat appel en een lichte rum toets. Af en toe zou je denken dat je iets geoxideerts of een kunstmatige rum toets tegenkomt maar het zoete maakt snel een eind aan die gedachten. Verder is het een leuk zoet biertje dat liefst fris gedronken word. Geeroms Rudi (http://www.beersfrombelgium.eu/nl/Rasta_Trolls-b-4298.html)

Bubbelgum, citrus, en appel dat herken ik wel in dit bier. Al zijn het niet de smaken die ik in een bier zoek... 

Oorspronkelijk komt rum waarschijnlijk uit Brazilië. In de 16e eeuw plantten Spaanse en Portugese kolonisten daar suikerriet aan. De Brazilianen noemen hun rum cachaça. Vanuit Brazilië verspreidde de kunst van het rum stoken zich over zee naar andere landen in het Caribische gebied. Nog steeds worden er veel rums gemaakt in de Cariben. Een van de beroemdste Caribische rumlanden is waarschijnlijk wel Cuba (de bakermat van Bacardi en Havana Club). Rum wordt ook geproduceerd in een groot aantal andere delen van de wereld, waaronder Centraal- en Zuid-Amerika, Europa en zelfs Azië. Er zijn in totaal ruim 40 landen, die allerlei verschillende soorten rum produceren. ... Er bestaan verschillende theorieën waar deze drank zijn naam vandaan heeft. De meest gangbare mogelijkheid is dat het woord afstamt van de latijnse benaming voor suiker, namelijk saccharum. Anderen denken dat het woord een verbastering is van het Franse ‘arome’. Of wat dacht je van de theorie dat rum vernoemd is naar de grote drinkglazen waar Nederlandse zeelui uit dronken (=roemer)? (https://www.gall.nl/ontdek/sterke-drank/rum/) Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet (met name melasse) of soms uit vers suikerrietsap of suikerrietsiroop. Door fermentatie ontstaat alcohol, en door destillatie verkrijgt men dan een drank met een hoger alcoholgehalte, tussen de 65 en de 95 volumeprocent (afhankelijk van de methode). Meestal wordt de rum rond de 40 vol% alcohol gebotteld.... De suikerrietmelasse wordt eerst verdund met schoon water, zodat volledige vergisting een alcoholfractie van 7% tot 8% op zou leveren. Vervolgens wordt deze oplossing vergist. Afhankelijk van de methode kan dit in twee dagen klaar zijn of tot twaalf dagen duren. Langzame fermentatie levert een product met meer hogere alcoholen en esters dan snelle fermentatie. De rum wordt dan gedistilleerd in een zogenaamde pot still (batchproces) of een column still (continu proces). In de pot stills, die alcoholpercentages van rond de 80-88% leveren, worden over het algemeen de meer aromatische rums gedistilleerd. In de column stills (die typisch tot zo'n 93-95,8% volumeprocent alcohol opleveren), de zogenaamde light rums. Hierna kan de rum nog rijpen, in houten vaten, waarbij de rum extra kleur verkrijgt afhankelijk van de rijpingsduur en de mate van verkoling van het hout. In veel gevallen worden hiervoor voormalige Bourbonvaten gebruikt, van ongeveer 200 liter (van 'white American oak' gemaakt). De rum kan ook zijn kleur krijgen door het toevoegen van karamel. Over het algemeen zijn de rums die in flessen verkocht worden blends. Dit houdt in dat er diverse typen rum worden gemengd om zodoende een constante kwaliteit van het desbetreffende type/merk te krijgen, maar nog meer om tot een voor de verkoper uniek product te komen. Rum kan puur gedronken worden, of als mengsel met bijvoorbeeld cola (de zogenaamde Cuba Libre of baco, van bacardi-cola). Ook kan rum gebruikt worden om mee te koken. Tevens wordt rum gebruikt als grondstof in de aroma-industrie en in de zoetwaren- en voedingsmiddelenindustrie. Ook wordt rum gebruikt als "mooie alcohol" waarin andere aroma's goed oplossen, in de tabaksindustrie. Oorspronkelijk kende men drie hoofdgroepen waarin men rum kon indelen. De verschillende soorten werden ingedeeld naar de landen die het gebied als kolonie hadden bezet. Zo hadden de Engelsen landen als Jamaica en Trinidad als kolonie onder zich en was Martinique bezet door de Fransen. Zo ontstonden de volgende 3 soorten: Spaanse stijl: deze wordt gekenmerkt door het gebruik van melasse als suikerbron en is meestal relatief licht van smaak door het gebruik van kolomdestillatie. Voorbeelden hiervan zijn de rums van Bacardi en Havana Club Engelse stijl: ook deze stijl gebruikt melasse als basis, maar is vaak voller van smaak door destillatie in een pot still. Franse stijl: deze stijl wijkt af van de anderen doordat hier geen gebruik werd gemaakt van melasse. De Franse stijl gebruikt namelijk (vers) suikerrietsap om een sterk afwijkende smaak te ontwikkelen. De smaak is vaak te omschrijven als licht grassig en lijkt enigszins op een tequila. Rum in deze stijl is meestal een Rhum Agricole, maar hieraan worden bepaalde eisen gesteld, omdat dit een beschermde naam is. Tegenwoordig is echter al lang niet meer de regio waar de rum vandaan komt bepalend voor de stijl. ... Doordat de indeling op basis van landen tegenwoordig niet heel nuttig blijkt te zijn, is het beter om de rum op te delen op smaak, kleur en andere eigenschappen zoals leeftijd. ... Op kleur wordt rum meestal ingedeeld in licht/wit, goud en bruin/donker. Deze indeling geeft erg weinig inzicht en wordt door veel kenners dan ook niet gewaardeerd. De indeling op kleur werkt vaak redelijk, maar maakt geen onderscheid in smaken of andere kenmerken waardoor een Wray and Nephew Overproof in dezelfde categorie valt als een Bacardi Carta Blanca; deze rums kunnen qua smaak bijna niet verder uit elkaar liggen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rum_(drank))



Geen opmerkingen:

Een reactie posten