Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 5 april 2024

Red Rye Lager (5,0%)

Red red wine... o wacht, die had ik laatst al, bij https://biervat.blogspot.com/2024/02/nogne-roaring-forties-165.html

Het gaat nu om Red Rye Lager van Jopen.  Het rood (doet wat denken aan Palm) bier heeft wit schuim. Het ruikt naar bier. De smaak is 'crisp', althans wat ik denk dat die term inhoudt. Het mondgevoel is prettig. de smaak is moutig, niet bitter, beetje zoet. Met een zoete afdronk. Het bier moet je niet te lang open laten staan volgens mij. Het bier wordt volgens mij snel schraal. Vers uit blik smaakt het best goed. Maar het is wel wat 'gewoontjes' naast al het IPA, NEIPA, Pastry Stout geweld.

Tja, ik kan het niet echt goed omschrijven, laat ik eens kijken wat anderen erover te vertellen hebben.

Red, red rye goes to my head… Deze toegankelijke roodkleurige Lager is gebrouwen met rogge. Aroma’s van mout, broodkruimels en toast. De smaak is vol en clean met kruidigheid vanuit de rogge en een licht hopbittere nasmaak. Dit brouwsel heeft een mooie balans tussen moutigheid en hoppigheid. (https://www.jopenbier.nl/product/red-red-rye/)

SMAAK BESCHRIJVING HOP Perle, Saaz GRAAN Gerst, Rogge KLEUR Rood GEUR Broodkruimels en toast SMAAK Vol en hopbitter (https://www.jopenbier.nl/product/red-red-rye/)

Over de naam Red red wine, you make me feel so fine. ‘Red Red Wine’ is een nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Neil Diamond. In 1983 werd het nummer gecoverd door UB40. (https://www.jopenbier.nl/product/red-red-rye/)

Ik zei het! Al had ik daar al eens aandacht voor bij https://biervat.blogspot.com/2024/02/nogne-roaring-forties-165.html 

Jopen Red Red Rye Jopen Bier (193) Red, red rye goes to my head… Deze toegankelijke roodkleurige Lager is gebrouwen met rogge. Details BrouwerijJopen Bier BierstijlLager Alcohol5.0% CategorieSoepel en Subtiel SpijzenSalades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen Drinktemp.5 °C Volume33 cl DrinkmomentTerras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten Gisting.... "Een lekker moutig en kruidig bier, gecombineerd met de cleane smaak van een lager."..... Zicht Helder, rood-oranje bier met een fijne schuimkraag die langzaam inzakt tot een dunne laag. 7,9Neus Een moutige, biscuit geur. Licht karamel en wat kruidig. 7,8Smaak Een redelijk bittere smaak. Een zachte moutigheid van biscuit en kruidigheid van de rogge en hop. De body is redelijk vol voor een lager. De nasmaak is bitter met een moutige zoetheid. (https://www.bierista.nl/jopen-red-red-rye)

Jopen Red Rye Lager ... is een toegankelijke roodkleurige Lager uit Haarlem. ... Jopen Red Rye Lager - Lager - 5,0% ... Red Rye Lager: Red, red rye goes to my head… Deze toegankelijke roodkleurige Lager is gebrouwen met rogge. Aroma’s van mout, broodkruimels en toast. De smaak is vol en clean met kruidigheid vanuit de rogge en een licht hopbittere nasmaak. Dit brouwsel heeft een mooie balans tussen moutigheid en hoppigheid. Over de naam Red red wine, you make me feel so fine. ‘Red Red Wine’ is een nummer van de Amerikaanse singer-songwriter Neil Diamond. In 1983 werd het nummer gecoverd door UB40. Jopen: Al 25 jaar lang staat Jopen voor OPEN: open voor nieuwe smaken, andere ideeën, oneindige mogelijkheden, verrassende combinaties en unieke belevingen. The world is our playground. Jopen ademt variëteit en brouwt vanuit een onverzadigbare nieuwsgierigheid naar the new en the next. Geen idee, smaak, aroma, ingrediënt of brouwmethode is te gek om te proberen. When others say why, we say why not? Zolang het resultaat maar een gebalanceerd super smaakvol craft bier is met de welbekende Jopen kwaliteit. ‘There is simply no excuse for boring beer!’ (https://www.speciaalbierkoning.nl/jopen-red-rye-lager)

Red, red rye goes to my head… Deze toegankelijke roodkleurige Lager is gebrouwen met rogge. Aroma’s van mout, broodkruimels en toast. De smaak is vol en clean met kruidigheid vanuit de rogge en een licht hopbittere nasmaak. Dit brouwsel heeft een mooie balans tussen moutigheid en hoppigheid. (https://bierbrothers.nl/winkel/overige-speciaal-bieren/jopen-red-rye-lager-blik-33cl/)

Okee, nu geloof ik het wel. Ik herkende zelf geen broodkruimels in het bier. Ook het bier omschrijven als 'clean' en 'kruidigheid' is bijzonder?   




Geen opmerkingen:

Een reactie posten