Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 19 januari 2024

Arend Winterbier

Bij het openen hoor ik een klik, en vervolgens gesis terwijl bruin schuim onder druk door de opening, die tussen de bierfles en de kroonkurk was ontstaan, stroomt. Als ik probeer om ondanks de kroonkurk het toch in te schenken komt er een soort fonteintje die maar moeilijk in het glas wil landen. 

Uiteindelijk zit er toch iets van 2 slokken in het glas. Het smaakt goed, maar hoe dan? Wat zeggen ze elders op internet? 

Arend Winter is een verwarmend bruin hoge gistingsbier met robijnrode gloed die de perfecte balans vindt tussen zachte donker moutsmaken /- aroma’s en subtiel kruidige toetsen. SMAAK donkere moutaroma's subtiele karameltoets verfijnde winterkruiden KLEUR Bruin mer robijnrode gloed GISTING Hoge gisting met hergisting op de fles GRADEN PLATO 16° Plato   (https://brouwerijderyck.be/nl/bieren/arend-winter/?legal)

Na een deccenialange geschiedenis van vatenbrouwerij waagt het brouwersteam in 2006 de sprong naar de fles en start met een eigen bottelarij. Het assortiment wordt uitgebreid met een zwaarder bieren gamma Blond, Dubbel en Tripel die de klinkende naam "Arend" meekrijgt; een verwijzing naar de originele naam van de brouwerij die in 1886 opgericht werd als 'Brouwerij De Gouden Arend". De nieuwe verpakking en smaken laten ons toe om verder buiten de landsgrenzen bierliefhebbers te kunnen bekoren. De deur naar export is geopend. Vanaf nu zijn de bieren van brouwerij De Ryck naast de gekende tap-thuisoplossingen dus ook op fles van 33 en 75cl verkrijgbaar. Vakmanschap Het Arend gamma bestaat uit 4 heerlijke speciaalbieren (Blond, Dubbel, Tripel en Winter) elk met een uniek en bekoorlijk smaakpallet , gebrouwen met aandacht voor traditie & vakmanschap en uit respect voor onze geschiedenis. (https://brouwerijderyck.be/nl/bieren/arend-winter/?legal)

Arend Winter vervoegt sinds de eindejaarsperiode van 2017 het Arendassortiment. Arend Winter is een verwarmend bruin hoge gistingsbier met robijnrode gloed die de perfecte balans vindt tussen zachte donker moutsmaken /- aroma’s en subtiel kruidige toetsen. De zorgvuldig geselecteerde winterkruiden in combinatie met de subtiele mouten en hopvariëteiten geven dit bier z’n heerlijk unieke karakter. De ideale compagnon voor een koude winteravond! (https://belgiancraftbeers.com/product/arend-winter/)

Arend Winter is een verwarmend bruin hoge gistingsbier met robijnrode gloed die de perfecte balans vindt tussen zachte donker moutsmaken /- aroma’s en subtiel kruidige toetsen. (https://www.bierista.nl/arend-winter)

Tja, bruin bier met moutsmaken en kruidigheid. Tja, winterbier...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten