Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 14 november 2020

Buurt is blij met plan voor Bierton in Zwolle-Zuid

Buurt is blij met plan voor Bierton in Zwolle-Zuid

Na twee jaar leegstand komt er beweging rond de Bierton, de roemruchte bar-dancing van weleer. Ontwikkelaar Jansen Vastgoed wil hier zorgappartementen en nieuwe horeca realiseren. Bewoners werden gisteravond tijdens een inloopbijeenkomst bijgepraat over de plannen. Wat vindt de buurt?


Twee jaar terug kwam er plotseling een einde aan het kaarten in de Bierton, vertelt Chris Kranenburg. Hij is geen direct omwonende, maar als lid van tuinvereniging Ons Genoegen, even verderop, passeert hij regelmatig het verpauperende emplacement aan de Schellerbergweg in Zuid. ,,De toenmalige eigenaar werd failliet verklaard, dus de kaartclub en nog een aantal verenigingen moesten eruit. Wij zitten nu in wijkcentrum de Pol.” https://www.destentor.nl/zwolle/buurt-is-blij-met-plan-voor-bierton-in-zwolle-zuid~abb98b8f/?referrer=https://www.google.com/

De verkoop van het familiebedrijf - straks 110 jaar in de handen van Van der Weerd - doet Jan wel wat. "Maar mijn vrouw en ik hebben veertig jaar keihard gewerkt. Weken van honderd uur waren normaal. Het is genoeg. Maar ik maak er eerst wel een mooi afscheid van." foto Tom van Dijke
Bierton verkocht aan bouwer
ZWOLLE - Nog anderhalf jaar knallen, maar daarna is het over en uit. Het befaamde uitgaanscentrum De Bierton gaat mei 2010 dicht. Eigenaar Jan van der Weerd is dan 65 jaar. "En na veertig jaar hard werken is het welletjes", meent de eigenzinnige ondernemer.
Redactie 06-09-08, 06:02 Laatste update: 19:16 Bron: destentor
Van der Weerd heeft zijn omvangrijke bedrijf in Zwolle-Zuid verkocht aan Stijlgroep Bouwontwikkeling BV. De verwachting dat er op deze gewilde plek aan de Schellerbergweg woningen zullen verrezen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. "Ik weet het niet", aldus Van der Weerd. " Misschien zetten ze het partycentrum wel voort."
In 1969 nam de Zwollenaar de onderneming van zijn vader over. De uitspanning, waar in vroeger tijden postkoetsen stilhielden en paarden en passagiers gelaafd werden, is bij het afscheid 110 jaar in het bezit van de familie Van der Weerd. "Ik neem met een brok in m'n keel afscheid, maar mijn dochters willen de zaak niet overnemen. Geef ze eens ongelijk. Het is keihard werken. Honderd uur per week is niets."
Maar voor die tijd wil Van der Weerd oude tijden laten herleven. Draait de zaak nu voornamelijk op bruiloften en partijen, als het aan Van der Weerd ligt komen er de komende anderhalf jaar zeker nog enkele roemruchte discofeesten. "Ik had hier vroeger Herman Brood, de beste dj's, dit was de disco van de regio. Die tijd wil ik nog één keer mee maken. Uiteraard komt er ook nog een grootse reünie voor alle oude gasten."
Van der Weerd wil niet zeggen hoeveel hij gecasht heeft. "Het loopt in de miljoenen. We kunnen er straks goed van leven." Hij kocht De Bierton veertig jaar geleden voor 35.000 gulden.

Bierton Party- & Uitgaanscentrum in Zwolle
Café
Schellerbergweg 27, 8017BM, Zwolle
Buurt: Schellerlanden
De Bierton, een begrip...
De Bierton is al 100 jaar een begrip in Zwolle en omgeving. Was het in 1900 nog een herberg, nu, 100 jaar later, is het uitgegroeid tot een groot partycentrum. Het partycentrum biedt u vele mogelijkheden voor het houden van een personeelsfeest, feestavond, vergadering, bedrijfsbijeenkomst of een bruiloftsfeest, geheel naar uw eigen wens. Door de jarenlange ervaring maken wij van elke reservering een verzorgd geheel.
De accommodatie
De Bierton beschikt over meerdere zalen, van groot tot klein (10 tot 1500 personen). Hier kunt u naar eigen wens de zalen indelen. Alles is mogelijk. Elke zaal heeft zijn eigen bar(s) en ventilatiesysteem. Ook is er de mogelijkheid een licht- en geluidsinstallatie evenals een videosysteem met een LCD-projector te gebruiken om uw presentatie of verhaal optimaal te ondersteunen.

Het was er gezellig blijkt ook uit youtube https://www.youtube.com/watch?v=UBVRFpWOhVI met Eddy Zoey (RTV Oost 1998) en uit foto's op https://partyflock.nl/photo/346884:The-summer-beginshttps://partyflock.nl/gallery/2649:The-summer-begins#ph346886, of misschien toch niet blijkt uit dit relaas:

Rond 11 uur begon de Bierton beetje vol te stromen.­ Sfeer was opzich niet egt slecht, maar ook niet goed, het hing ertussenin.­ Maar.­ hoe later het werd hoe agressiever het publiek werd, wantja.­ Darkraver was te laat!­ Hij zou eerst opkomen om half 12 maar kwam pas om kwart over 1 aan.­ het publiek werd gek, ook omdat er gewoon echt bagger muziek werd gedraaid.­ iedereen komt voor de old school\hardcore, en dan gaan ze beetje trance draaien.­ Dat vond ik een erg groot minpunt.­ Iedereen had ook zoiets van, hmmja.­ en nu, als het zo doorgaat mep ik iemand.­ En dat gebeurde ook volop.­
in de tijd van 12 uur tot 1:15 heb ik wel minstens 6 vechtpartijen gezien, en de DJ's wouden maar niet luisteren naar mij &­ mijn maten om wat hardere muziek te draaien.­ De uitsmijters zijn zoals altijd goed geregeld in de bierton.­ Waren er volop en ze grepen vrij snel in.­ Je ziet er ook altijd wel 1tje in de buurt staan.­
En toen kwam ie.­ Direct een beukende plaat en toen ja.­ toen werd iedereen gek en een grote drukte vooraan.­ En gewoon gaan stampen en hakken!­ was echt bloedheet, nog erger dan een sauna.­ Ze moeten eens denken om daar een airco te instaleren ofzo want dit is niet 1e keer dat ik zoiets daar mee maak.­ Maar de set was verder perfect, flink beukende platen.­


Ze schenken er Grolsch. Zoals dat kan en hier is te zien: https://partyflock.nl/photo/346900:The-summer-begins

De Bierton
Opgericht in maart 2013
Schellerbergweg 27, 8017BM Zwolle
De onderneming De Bierton is gevestigd op Schellerbergweg 27 te Zwolle en is actief in de branche cafés. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 05040355 en is gelegen in Schellerlanden in de gemeente Zwolle. Bij De Bierton zijn tussen de 21 en 50 personen werkzaam. https://www.oozo.nl/bedrijven/zwolle/schelle/schellerlanden/231725/de-bierton

Nieuwe Bierton volop in bedrijf voor evenementen
vr 4 nov 2016, 9:29 
De afgelopen periode is het vastgoed van De Nieuwe Bierton in handen van een andere eigenaar gekomen. Maar het horecabedrijf gaat gewoon door. "De agenda staat vol", zegt uitbater Theo Bakker.
"Zoiets geeft altijd onrust", weet Bakker. "Men denkt dan al gauw dat De Nieuwe Bierton dicht gaat. Dat is dus niet het geval. Mijn horecabedrijf gaat gewoon door. Dat is ook te zien aan de agenda van De Nieuwe Bierton op onze site.  https://www.peperbus.nl/nieuws/algemeen/36587/nieuwe-bierton-volop-in-bedrijf-voor-evenementen

Het einde van een tijdperk: Bierton sluit haar deuren
Door Mandy Veenstra 1 mei 2017
Het doet stiekem toch wel een beetje pijn in ons tienerhart. De nieuwe Bierton gaat voor de zomer nog sluiten (pinkt een traantje weg).
Het gebouw van de Bierton is opgekocht door vastgoedontwikkelaar Jansen Vastgoed BV. Helaas is er geen plek meer voor de huidige huurder Theo Bakker. Theo huurt het pand sinds 2013. Je kent hem misschien ook wel van broodjeszaak SanThé. ... Een andere locatie zoeken voor de Bierton is volgens Theo geen optie, vertelt hij aan De Stentor. En dus een einde van een te gek tijdperk. Want wat hebben we fijne uurtjes beleefd in de Bierton.
“Een hele generatie is hier opgegroeid. Wat zeg ik, misschien wel twee. Iets soortgelijks is er niet, dat verdwijnt nu uit de stad”, zegt Theo.
De verkoop komt zeker niet uit de lucht vallen. Stijlgroep Bouwontwikkeling BV heeft het gebouw al overgenomen in 2008. Het was toen al vrij duidelijk dat ze plannen hadden met het gebouw aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid. Wat precies de plannen zijn, is nog niet duidelijk.

Het deed toch een beetje pijn in ons hart, De Bierton sloot een aantal jaar geleden haar deuren. Maar er is een nieuwe bestemming voor het voormalige uitgaanscentrum. Er wordt namelijk plaatsgemaakt voor zorgappartementen en dagbesteding, meldt nieuwssite De Stentor. 
De Bierton ging in de laatste jaren voor de sluiting in 2017 door het leven als De Nieuwe Bierton. Nu gaat het gebouw aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid op de schop en komen er 48 appartementen, bedoeld voor ouderen met een verstandelijke beperking. Een ander deel van het gebouw – dat al een tijdje leegstaat – gaat tegen de vlakte. https://indebuurt.nl/zwolle/nieuws/de-bierton-in-zwolle-op-de-schop-dit-gaat-er-gebeuren~99233/

Voormalig uitgaanscentrum De Bierton in Zwolle maakt plaats voor dagbesteding en 48 zorgappartementen. Een deel van het complex, dat al jaren leegstaat, gaat tegen de vlakte. In de appartementen komen ouderen met een verstandelijke beperking.... Het project De Kikvorsch is een samenwerking tussen woningcorporatie SWZ, zorginstelling Frion en vastgoedontwikkelaar Jansen Vastgoed. Die laatste is al enige tijd eigenaar van het gebouw aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid en ook aan het nadenken over een toekomstige invulling. Die is er nu.... Hoewel de achterste zaal wordt gesloopt, blijft het horecagedeelte van de Bierton intact. Daar komt een nieuwe horecagelegenheid, waar cliënten van Frion werken. ,,Dat moet een volwaardig restaurant worden, maar ook een café met de buurtfunctie die de Bierton eerder ook had’’, zegt Gerrit Jansen van Jansen Vastgoed daarover. Zo zou het verenigingsleven in de wijk er terecht kunnen. Ook de rol van rustpunt voor wandelaars en fietsers wordt in ere hersteld. Frion is nog wel op zoek naar een ondernemer om de horeca te exploiteren. ,,Dus als mensen zich geroepen voelen, meld je vooral bij Frion’’, zegt projectmanager Giska Eisma van woningcorporatie SWZ.
Nadat Jansen het pand in 2017 kocht ontvouwde hij al soortgelijke plannen voor het uit 1835 stammende café. Ook toen stond de achterzaal op de nominatie om te worden gesloopt. Van de kleinschalige bed-and-breakfast waar Jansen destijds over sprak, is in de plannen van nu geen sprake meer. https://www.destentor.nl/zwolle/dagbesteding-en-appartementen-op-plek-van-de-bierton-in-zwolle~a4a93b90/

De achterste zaal wordt gesloopt, maar het horecagedeelte van De Bierton blijft intact. Hier komt volgens projectmanager Eisma een restaurant waar cliënten van zorginstelling Frion kunnen werken. Maar het moet ook een café met een buurtfunctie worden, zodat het verenigingsleven in de wijk er terechtkan. Eisma laat aan de nieuwssite weten dat het project binnen nu en vijf jaar moet worden opgeleverd. https://indebuurt.nl/zwolle/nieuws/de-bierton-in-zwolle-op-de-schop-dit-gaat-er-gebeuren~99233/

In een samenwerking tussen Frion, Jansen Vastgoed en Woningstichting SWZ wordt aan de Schellerbergweg in Zwolle-Zuid de 'Kikvorsch' ontwikkeld. Kikvorsch is de eerste bekende benaming van wat nu de Bierton is en die wij graag in ere willen herstellen.
De huidige Bierton wordt verbouwd, waarbij het oude café behouden blijft. De achterste zalen worden gesloopt. Het café wordt gebruikt als daghoreca en kan weer als buurtfunctie in gebruik genomen worden. Natuurlijk blijft het een rustpunt voor wandelaars en fietsers. Naast de horeca is de locatie tevens bestemd als dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor exploitatie zoekt Frion nog een ondernemer.
Achter de Bierton worden ca. 48 zorgappartementen gebouwd met een landelijk karakter. De appartementen worden eigendom van SWZ. Frion gaat de gehele locatie huren voor ouderen met een verstandelijke beperking.
Naar verwachting wordt er begin 2021 gestart met de werkzaamheden. https://www.swz.nl/projecten/kikvorsch/
Geen opmerkingen:

Een reactie posten