Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 12 augustus 2020

Milkshake Pale Ale

Ik dronk laatst een Milkshake Pale Ale. Het was niet zo zoet als dat ik dacht. Het smaakte zacht en zoet, met mangosmaak. Dat stond trouwens ook op het etiket:

CRAZY, HAZY, FRESH AS A DAISY

A MILKY SHAKE, A SWEETY FLAKE

LET’S CALL IT THE LIQUID FRUIT CAKE

De Liquid Fruit Cake is een romige, troebele milkshake pale ale vol met mango, passievrucht en lactose. Superfruitig en heerlijk doordrinkbaar. https://www.craftbeerstore.nl/product/liquid-fruit-cake/

Liquid Fruit Cake

Stanislaus Brewskovitch Craft Beer

Pale Ale - Milkshake

6% ABV

25 IBU


A nice hazy fruity slightly bitter milkshake pale ale packed with lactoses, mango and passionfruit.

https://untappd.com/b/stanislaus-brewskovitch-craft-beer-liquid-fruit-cake/3407747

Liquid Fruit Cake Brand Stanislaus Brewskovitch Craft Beer Reference 4793 ... Liquid Fruit Cake by Stanislaus is a Milkshake Pale Ale with an alcohol content of 6%. A nice and frizzy fruity slightly bitter Milkshake Pale Ale full of lactoses, mango and passion fruit. https://www.debiertonne.shop/en/pale-ale/26157-liquid-fruit-cake-3803201220904.html

De Liquid Fruit Cake is een romige, troebele milkshake pale ale vol met mango, passievrucht en lactose. Superfruitig en heerlijk doordrinkbaar. Brouwerij: Stanislaus Brewskovitch Craft Beer, Enschede – Nederland. https://www.biergarage.nl/product/stanislaus-liquid-fruit-cake/

Mango, dat proefde ik. Echt zo'n fruitsoort met zachte smaak. 

We kennen, denk ik, allemaal wel de populaire versie van het verhaal hoe de IPA (India Pale Ale) is ontstaan. Voor degenen die dit verhaal nog niet kennen zal ik proberen het zo beknopt mogelijk uit te leggen. Aangezien ik het niet over ontstaan van deze bierstijl wil hebben maar over de ontwikkeling. door Dennis Hofman  In de tijd van de Engelse kolonisatie in India dronken de aristocratische Engelsen graag een pale ale, oftewel een blond bier. Het grote probleem was alleen dat als een pale ale een reis van vier maanden moest afleggen per boot, van Engeland naar India, het bier was al bedorven voordat het gedronken kon worden. Brouwen in India was vanwege de temperatuur aldaar geen optie, dus verzonnen de Engelsen iets anders. Alles voor het bier natuurlijk. Door het alcoholgehalte te verhogen en meer hop toe te voegen, ging de houdbaarheid omhoog. Dat het blond biertje bitterder ging smaken werd voor lief genomen en zo ontstond de IPA, een bitter blond bier! ... Sinds dit populaire bier opnieuw zijn intrede heeft gedaan, is er veel ontwikkeling geweest, waardoor de IPA steeds interessanter wordt. Uiteindelijk is het niet meer alleen het bittere blonde bier, maar wordt er ook bij de IPA lustig op los geëxperimenteerd, zodat er ook binnen deze bierstijl ontzettend veel substijlen bij zijn gekomen. Want inmiddels zijn er Session IPA's, Black IPA's, Eastcoast en Westcoast IPA's , White IPA's , Brut IPA's , Winter IPA's , DIPA's, Tripel en zelfs Quintuple IPA's ... Vorig jaar zomer was de IPA bij ons zelfs het meest gedronken bier en nog steeds worden we overspoeld. Elke zichzelf respecterende brouwer, die wil meetellen in bierland, heeft inmiddels wel één of meerdere ie- pa's in het assortiment. Maar wil je een toegankelijke of een onderscheidende IPA? Want tja, het moet ook verkocht worden. Het is niet zo dat je een bier kan brouwen, er meer hop bij in gooit en zo een IPA van wereldklasse hebt. Moet het bier flink bitter, fruitig, juicy of juist makkelijk drinkbaar en echt dorstlessend worden? Of misschien een combinatie van dit alles..... En dan heb je nu ook nog, sinds een jaar of drie de Milkshake IPA die een flinke opmars aan het maken is. Een wat? Milkshake? Ja een Milkshake!! Voor deze creatie gaan de credits naar Omnipollo. Deze Zweedse brouwerij - die flink naam heeft gemaakt in de wereld van craft beer - is hier mee begonnen. Daarna hebben meerdere brouwerijen het voorbeeld gevolgd. Er zullen vast mensen zijn die dit hoofdschuddend zitten te lezen. Een ander zal een glimlach op het gezicht krijgen en dit toejuichen. Gekte of mooie ontwikkeling? Ik vroeg me af: Hoe wordt dit bier gebrouwen? Wat blijkt: Er wordt simpelweg lactosesuiker toe gevoegd en daarnaast nog meer fruit en kruiden dan gebruikelijk waardoor je als het ware een New England IPA (NEIPA) 2.0 creëert. Een bier die meer op een tropisch vruchtendrankje lijkt dan op een standaard IPA. Zoetig met een dikke body. Hiervoor geldt natuurlijk wederom dat over smaak niet valt te twisten. En daarom ook mijn vraag. Slaat de bierwereld hier in door of moeten we dit ook zien als een mooie ontwikkeling? Kom maar door... https://www.bierista.nl/actueel/milkshake-ipa

Ah, weer war geleerd! Ik wist niet waar NEIPA voor stond.

WTF Is a Milkshake IPA?

In January 2015, Jason Alström, co-founder of BeerAdvocate, famously reviewed Tired Hands Brewing’s HopHands, one of the cult brewer’s most coveted pale ales. He gave it a devastating 2.74 out of 5. “Milkshake beers are not a trend or acceptable with traditional or even modern styles,” Alström wrote.
Boy, was he wrong. Tired Hands owner and brewmaster Jean Broillet IV promptly responded by creating 22 milkshake IPAs by the end of 2016 — and other brewers followed.

Milkshake IPAs may not be traditional, but they are most certainly a trend, and one that has sustained three years and counting. In fact, the “category” has inspired brewers to experiment with lactose, fruit, spices, and hop additions in a variety of ways, with relatives and predecessors in the smoothie and hazy IPA category. Contrary to curmudgeonly belief, milkshake IPAs, smoothie IPAs, and even slushie IPAs exist, and they’re filling up taprooms and coolers with their thick, sweet haze. Here’s what they are, why you may suddenly be seeing IPAs that look like tropical ice cream shakes, and five to try.
...
A milkshake IPA, and the similar smoothie IPA, are sub-styles of the New England-style IPA. Milkshake and smoothie beers pump up the volume on fruit additions, unfermentable sugars, and adjuncts such as vanilla. This creates a creamy, full-bodied texture and bold opacity that’s akin to what you slurp at a malt shop.
The main ingredient that sets milkshake IPAs apart from other juicy and hazy IPAs is lactose. “That’s the key,” Kyle Carbaugh, co-founder of Wiley Roots Brewing in Greeley, Colo., says. Wiley Roots has a series of Sonic-inspired sour ales called “Slush” that has “exploded in popularity.” Beyond that, “fruit and spice additions further that differentiation” between a New England IPA and a milkshake or smoothie IPA, he says.
Swedish brewery Omnipollo and Pennsylvania’s Tired Hands even add wheat flour to the boil for their milkshake beers, as do other milkshake makers. Oats, flaked barley, and wheat malt are also common, as are apple puree and other pectin-rich, “perma-haze” producing additions.
A BLENDED HISTORY
To our best estimate, milkshake and smoothie IPAs trace back to 2015, when Omnipollo started referring to beers in its Magic Numbers series as “smoothie IPAs.” Omnipollo’s fleet included Magic #411 Wild Strawberry/Rhubarb/Vanilla Smoothie IPA, Magic #4:21 Raspberry Smoothie IPA, and Magic #90000 Bilberry Smoothie IPA.
...
That same year, Omnipollo teamed up with Tired Hands on an IPA brewed with oats, wheat, and lactose sugar. It was fermented on strawberries and vanilla beans, and hopped to the gills with Mosaic and Citra. They called their creation simply “Milkshake.” And thus, a style was born.
Omnipollo and Tired Hands continued to collaborate over the years, creating Strawberry Milkshake IPA, Mango Milkshake IPA, and others. Meanwhile, brewers across the country and around the world have been trying their hands at the style. From WeldWerks Brewing in Colorado, to Austin Brothers Beer Co. in Michigan, to Sixpoint Brewery in New York, to The Booth Brewing Co. in Seoul, Korea, milkshake IPAs have proven they are a movement.
“A large contingent of brewers are making milkshake IPAs that are also in the hazy, New England IPA camp as well, drawing on techniques from that other style to create something new,” Carbaugh says. “What WeldWerks is doing with like their Double Peach Milkshake IPA is heavily influenced by their Juicy Bits series, and their whole lineup of New England IPAs.”
A ROSE BY ANY OTHER NAME
Whether there’s a difference between milkshake IPAs and smoothie IPAs is splitting hairs. For example, it’s unlikely to have a milkshake IPA without lactose, as milk sugar’s sweet, creamy attribution is the defining characteristic of this type of beer. Most smoothie IPAs have lactose, too.
For many brewers, smoothie and milkshake IPAs represent a playful but very real evolution of the New England-style IPA; for others, it’s just another way to make an IPA.
“Other brewers out there still aren’t quite ready to call it a style or a sub-style of New England IPA, but I think by and large brewers that are making these definitely are in the same camp,” Carbaugh says.
But is a fruited IPA sans lactose still a smoothie IPA? “Yes,” Carbaugh says, laughing. “If you’re adding fruits to a New England IPA, I think people would call that a smoothie IPA, or a fruited New England.”

Milkshake IPA het nieuwe normaal?
Wat blijkt? Ik heb onder een steen van ‘simpel’ pils geleefd. Niet alleen Jopenbier brings all the boys to the yard maar ook andere brouwerijen zijn de bittere blonde IPA’s gaan shaken met lactose en fruit. Al zo’n vier jaar geleden gebeurde dit voor het eerst door de Zweedse brouwerij Omnipollo. Sindsdien volgen veel brouwerijen.
Een goede ontwikkeling? Tja. Als mensen het lekker vinden is het natuurlijk fijn, maar mij maak je blijer met andere biertjes. Hoe ver kan je gaan? Wanneer is bier nog bier en wanneer wordt het een tropisch vruchtendrankje? Jopenbier zoekt met deze IPA de grens zeker op. Houd je niet echt heel erg van bier? Maar wel van zoete, fruitige drankjes met een bittertje en drink je dit dan graag met een rietje? Drink dan snel deze Life’s a Peach van Jopenbier! ... Zodra je het flesje opent, komt er een fruitige geur je neus in. Tijdens het uitschenken is de troebele goudgele kleur mooi om te zien. De smaak is, voor mij als geen IPA fan, best wel lekker. De zoete fruitigheid is een fijne tegenhanger van de bittere IPA smaak waar ik doorgaans niet van houd.
De structuur van het bier is fijn. Iets stroperiger en dikker lijkt het wel. En ja hoor, misschien is dat zo omdat er melk in het bier zit. En nee, dit is niet een artikel over bizarre drank combinaties, op het ingrediënten lijstje staat het duidelijk: lactose.

Undoubtedly the most trendy and talked about beer style of the past decade is the hazy IPA. The style comes in many forms, including the Milkshake IPA.
Although the style has been proliferated by talented New England breweries like The Alchemist, Tree House, and Trillium, the popular spin on the modern IPA has popped up around the world.
As a result of so many iterations, the hazy IPA — also called the New England IPA — has seen riffs and remixes.
For instance, we’ve seen it doubled, tripled, and even quadrupled.
...
What Is A Milkshake IPA?
“I would say the bare bones of a Milkshake IPA would be a Hazy IPA brewed with milk sugar,” says Rob McCoy, Production Manager at Great Notion Brewing. “The combination of milk sugar and fruit is what really defines these beers and puts them in a new category.”
In other words, the use of lactose (unfermentable milk sugar) and fruit defines the milkshake IPA. As a result of these ingredients, beers take on a smooth, delightful mouthfeel, similar to the sensation you’d expect in a milk stout. .. Additionally, many brewers build that silky, creamy texture by adding fruit. The addition of fruit can also inject tartness, tropical flavor, or candied sweetness into a beer.
“The style is defined by an above-average haze that gives the impression of viscosity,” says Kevin Vincent, Parish Brewing Co.’s Lead Cellarman. “Lactose is a staple ingredient that lends some confectionary sweetness under the usually high dry-hopping rate.”
...
Who Invented The Milkshake IPA?
Initially, the milkshake IPA style was popularized by Stockholm’s Omnipollo, as well as Tired Hands in Philadelphia.
After their initial creations, breweries across America started releasing their own versions of the style.
Like the originators, these brewers are making use of lactose and fruit purees, like those from Oregon Fruit Products, to add texture, acidity, and even color to their milkshake creations.
Get Omnipollo Delivered Now
What Fruits Are Best To Use In A Milkshake IPA?
As McCoy says, “Tropical fruits are a no-brainer when it comes to Milkshake IPA. They pair so easily with Hazy IPA hops.” https://www.hopculture.com/best-milkshake-ipa-style/

Stanislaus Brewskovitch opende de bottleshop in 2015 in Enschede. Inmiddels zijn daar meer dan 750 verschillende bieren te vinden. Naast een grote selectie Nederlandse bieren hebben zij ook een ruim aanbod aan buitenlandse bieren.
Het is hun missie is de biercultuur te promoten, ook buiten de stadsgrenzen besloten zij in 2016 ook een winkel te openen in Zwolle. Eigen bieren konden niet uitblijven. En sinds mei 2016 brouwen zij dan ook eigen bieren.
Het begon met de SambalBij, Swheetie Darling en de All Black. Na het succes van eigen bieren werd er een collaboration brew gebrouwen met Johnny Thursday; de SunMilk. Tijdens het bockbierseizoen van 2016 brachten zij Bockie Wonderland uit. En er is nog meer! 

Enschede krijgt met Stanislaus Brewskovitch een brewpub
Het sloopwerk in de vroegere Menistenkerk is afgerond, de kerk is volledig gestript. Aan de buitenkant verandert amper iets, binnen des te meer: er komt een stadsbrouwerij van Stanislaus Brewskovitch. Dat schrijft Tubantia. Kim Jansen 19 april 2018 https://www.deondernemer.nl/regio/enschede-stanislaus-brewskovitch-brewpub~271297

STANISLAUS BREWSKOVITCH
Een stadsbrouwerij met een winkel, café en biertuin!
...
Stadsgravenstraat 59
12:00 - 01:00
....
[D]e Menistenkerk in het centrum van Enschede is omgetoverd tot een prachtige stadsbrouwerij.... Sinds 2 oktober 2018 heeft Stanislaus haar deuren geopend. Het idee ontstond echter 20 jaar geleden al toen hij in Amerika een ‘brew pup’ tegen kwam; overdag een brouwerij en s ’avonds een pub. Bij Stanislaus zijn ruim 140 soorten bier te krijgen, waarvan 26 van de tap. Bij ‘liefs’ denkt Rocco aan zijn lievelingsbier All Black die hij zelf heeft gebrouwen en vernoemd heeft naar het Nieuw-Zeelandse rugbyteam. https://www.uitinenschede.nl/locaties/stanislaus-brewskovitch#:~:text=Stanislaus%20Brewskovitch%3A%20stadsbrouwerij%20met%20caf%C3%A9%20en%20biertuin&text=Deze%20gaan%20rechtstreeks%20via%20een,tot%2030%20taps%20zichtbaar%20zijn.

Onlangs werd namelijk de Stanislaus Brewskovitch Brewpub geopend in de Menistenkerk in Enschede. Wij namen een kijkje!
Het kan hard gaan. In het voorjaar van 2015 begon ondernemer Rocco Chin aan zijn biermissie en hij opende een bierwinkel in Enschede. Nog maar een jaartje later presenteerde hij de eerste Stanislaus Brewskovitch-bieren tijdens de tweede editie van het door hem georganiseerde Dutch Craft Beer Festival in Enschede.
Het aantal bieren is ondertussen flink uitgebreid en ook het aantal festivals is behoorlijk gegroeid. Behalve het Dutch Craft Beer Festival in Enschede, organiseert Stanislaus Brewskovitch ook het Speciaalbier Festival in Zwolle, waar in 2017 een tweede bierwinkel werd geopend. Ook winterbierfestival ‘Winter Wonders’ komt uit de koker van de ondernemer met een heldere visie.
Menistenkerk
De ideeën blijven maar komen bij Tukker Rocco. Zo zag hij in de leegstaande Menistenkerk wel een brewpub. “De kerk was al lang geen kerk meer. Het is een tijdje een disco geweest. Daardoor was het ‘kerkelijke’ er wel vanaf. Althans van binnen. Van buiten is de aanblik van het charmante kerkgebouw altijd gebleven”, aldus een trotse Rocco.
Hij zag de mogelijkheden en ging aan de slag. “Ik doe het natuurlijk niet alleen. We werken met een groep fantastische mensen en samen met een aantal investeerders slaan we onze vleugels steeds verder uit. Ook zij zagen de mogelijkheden van de kerk en zo is dit nieuwste avontuur begonnen.” ... Na een ingrijpende verbouwing is de brewpub in de kerk inmiddels open. “Maar het is nog niet af. Er moet nog wel wat gebeuren”, wijst Chin op de ruimte waar de brouwerij moet komen. “De ketels zijn nu onderweg naar Enschede. Voordat alles draait zijn we wel een paar weekjes verder, maar de eerste brouwsels moeten toch ruim voor het einde van het jaar te proeven zijn.”
In de nu nog lege ruimte in de brewpub komt een installatie te staan, waarmee 500 liter bier per keer gebrouwen kan worden. “We brouwen bieren voor in de brewpub en op festivals. Daarnaast maken we regelmatig nieuwe bieren, die we alleen in de brewpub serveren. Ons vaste assortiment bieren brouwen we in grotere ketels van collega-brouwers.” ... Het kerkje bevindt zich aan het eind van een smal straatje, dat je inloopt vanaf de Enschedese markt. Op de gevel prijkt inmiddels trots de naam ‘Stanislaus Brewskovitch’. “Stanislaus is mijn doopnaam. Geen idee hoe mijn ouders aan deze naam zijn gekomen. Helaas kan ik het ze ook niet meer vragen”, vertelt Rocco, die aanvankelijk ‘Brewsky’ als tweede deel van de naam wilde. Maar dat werd om reden van de beschikbaarheid van de naam en marketing-technische redenen uiteindelijk toch Brewskovitch.... Stap je de kerk binnen, dan beland je in een soort bierhemel. Je ziet een bierwinkel, waar behalve de eigen bieren ook bieren worden verkocht van brouwers als De Struise Brouwers en Omnipollo. “Ook de echte beergeeks stappen hier met een tasje vol bier en grote glimlach de deur uit”, verzekert de ondernemende bierliefhebber niet zonder trots. ... Opvallend is de naam Sjikkertuin. “Sjikker is een joods woord”, legt Rocco uit. “Hier in Twente weet iedereen wel wat sjikker betekent (dronken). Sjikkertuin is dus de Twentse versie van de Duitse Biergarten.” De tuin heeft alles van een traditionele Biergarten, inclusief een veranda, waar heaters ervoor zorgen dat je op vrijwel alle dagen ook buiten in de Sjikkertuin een goed glas bier kunt sjikkeren. ... De brewpub van Stanislaus Brewskovitch is gevestigd in de voormalige Menistenkerk. Vanaf de Oude Markt in Enschede loop je via de Menistenstraat zo tegen de brewpub aan. Het adres is Stadsgravenstraat 59 in Enschede. https://www.bierista.nl/biernieuws/actueel/stanislaus-brewskovitch-heeft-een-missie/

Het bier is overigens gebrouwen bij Brouwerij Troost.

Brouwerij Troost is een onafhankelijke brouwerij met twee proeflokalen in Amsterdam. Het bier wordt op twee locaties in de stad gebrouwen. Aan de Pazzanistraat in het Westerpark heeft de brouwerij een capaciteit van 6500 hl en aan het Cornelis Troostplein heeft de brouwerij een capaciteit van 800 hl.
...
Sinds 2011 waren Jorrit Lootsma, Hendrik de Jong en Frits de Jong eigenaren van Café Kostverloren in Amsterdam-West. Na drie jaar het café uitgebaat te hebben, besloten zij om zelf bier te brouwen en te verkopen. Eind 2013 is Brouwerij Troost opgericht met Peter-Derk Muffels als brouwmeester en mede-eigenaar. De eerste brouwerij is aan het Cornelis Troostplein in Amsterdam geopend en bevindt zich in een voormalig klooster. De brouwcapaciteit van de brouwerij is 800 hl. De vraag was echter zo groot, dat er plannen voor een tweede brouwerij ontwikkeld werden. In 2015 is de tweede brouwerij in een voormalig gasfabriek op het Westerpark geopend. De brouwcapaciteit van deze brouwerij is 6500 hl. Het meeste bier wat in de proeflokalen en aan cafés en leveranciers wordt verkocht, wordt op het Westergasterrein gebrouwen. De brouwerij aan het Cornelis Troostplein richt zich op het ontwikkelen van nieuwe smaken en het experimenteren met bestaande smaken.

In 2013 brouwden wij voor het eerst bier in onze eerste brouwerij in de Amsterdamse Pijp. Inmiddels maken we prijswinnende bieren, frisdrank en van bier wat overblijft stoken we weer gin en jenever. We maken alles zelf. zo lokaal mogelijk en volledig biologisch want dat is beter voor ons bier en voor de planeet. Onze brouwerijen staan op de mooiste plekken midden in Amsterdam. Totaal niet efficiënt natuurlijk, maar des te leuker! Blikken zijn duurzamer omdat ze lichter, compacter en beter te recyclen zijn dan glas. Omdat ze geen licht en lucht doorlaten zijn ze ook nog eens beter voor het bier.
 
Bij Brouwerij Troost willen we op mooie plekken midden in de stad bier maken dat voor iedereen aantrekkelijk is: van biergekken met getrainde smaakpapillen tot verstokte pilsdrinkers en iedereen daartussenin. In 2014 bouwden we onze eerste brouwerij in een voormalig klooster in De Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: we brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam.
Momenteel wordt bij Brouwerij Troost Westergas de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner, Weizen, I.P.A. en Amber. Brouwerij Troost De Pijp is de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen de bieren met kleine oplages produceren en barrelagen. De grote eikenhouten vaten houden de mooiste moutwijnen vast tot ze rijp zijn om gedronken te worden.  Brouwerij Troost Oud West noemen we ook wel ‘het kleine zusje’ van. Oud West heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al onze bieren vers van de tap te kunnen proeven!
Je kunt nu elf soorten bier, twee soorten frisdrank, gin en oude en jonge jenever kopen, een rondleiding krijgen of zelfs samen met ons bier brouwen!

Brouwerij Troost De Pijp
In 2014 bouwden we onze eerste brouwerij in een voormalig klooster in De Pijp. De jaarcapaciteit was 100.000 liter en dat werd allemaal ter plekke opgedronken. Sindsdien gaat het hard: we brouwen en bottelen op het Westergasterrein nog eens 700.000 liter en zijn daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam. Momenteel is Brouwerij Troost De Pijp de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen en de bieren met kleine oplages produceren.
Brouwerij Troost produceert bier, sterke drank en limonades in drie monumentale locaties in Amsterdam. En het mooiste is: elk van de locaties heeft zijn eigen brewpub!
Menu
Bij bier moet goed gegeten worden en dat kan ook bij Brouwerij Troost. De keuken van Brouwerij Troost De Pijp is open tot 22:30 uur om de lekkerste hamburgers, steaks, salades, bitterballen, flammkuchen, nacho’s, cheesecakes en nog heel veel meer voor je te maken.
We zijn trots op onze nieuwe kaart: meer dan 60% van de gerechten zijn zonder vlees of vegetarisch te bestellen en het vlees dat we wel gebruiken is minstens 3-sterren beter leven en veelal biologisch.

Voorheen kon je Troostbier alleen nog bij ons in De Pijp drinken. Er werd daar echter zoveel bier gedronken dat er nauwelijks tegenop te brouwen viel. Daarom hebben we in september 2015 ons café in Oud-West verkocht en een tweede (grotere) locatie geopend: Brouwerij Troost Westergas! Deze heeft een jaarcapaciteit van 700.000 liter en is daarmee de grootste onafhankelijke brouwerij van Amsterdam. Hier kun je een selectie van onze bieren op fles kopen, een rondleiding krijgen of zelfs huurbrouwen! Sinds de opening van Troost Westergas is het hard gegaan. De lijst aan plekken waar Troostbier verkrijgbaar is, lijkt inmiddels oneindig.
Brouwerij Troost De Pijp is nu de plek waar we experimenteren, nieuwe bieren ontwikkelen en de bieren met kleine oplages produceren. Bij Brouwerij Troost Westergas worden de grote hoeveelheden geproduceerd van bieren als Pilsner Weizen, I.P.A. en Amber en barrel-agen en distilleren we onze bieren. Brouwerij Troost Oud West noemen we ook wel ‘het kleine zusje’ van. Oud West heeft geen ruimte voor haar eigen brouwerij. Des te indrukwekkender zijn de tanks boven de bar die het mogelijk maken om al onze bieren vers van de tap te kunnen proeven!
Natuurlijk moet bij bier ook goed gegeten worden en dat kan ook in de brewpubs van Brouwerij Troost. De keuken is geopend tot 22:30 om de lekkerste hamburgers, steaks, salades, bitterballen, flammkuchen, nacho’s, cheesecakes en nog heel veel meer voor je te maken!

Dus een Zweedse versie van een NEPA naar Enschedees recept in Amsterdam gebrouwen en hier opgedronken....  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten