Translate

Zoeken in deze blog

maandag 12 mei 2025

Bruut Wazig NEIPA (5,0%)

Lekker Wazig en extreem fruitig is deze frisse New England IPA (NEIPA) van Bruut. Een hoppige smaakrollercoaster die dankzij 75 kilo aroma hop op 40 hectoliter zijn weerga niet kent. We gebruiken geen bitterhop in de bereiding, maar enkel aromahoppen en die in absurde hoeveelheden. Hierdoor verkrijgt deze Wazig een indrukwekkend fruitig aroma en behoudt het bier een soepele aangename afdronk. Door het gebruik van hop die een tropische zoetheid geeft in plaats van de klassieke bitterhoppen, ontstaat een zacht troebel bier dat eruitziet een smaakt als een biersmoothy. Ook de IPA-liefhebber komt niets te kort, want een overvloed van de welbekende frisse citrus-y-smaken zullen je smaakpapillen gegarandeerd de kost geven. Weetje: De karakteristieke New England ale-gist geeft uniek fruitig esterprofiel dat bij het East Coast type bieren zo gewenst is. !! Bronzen medaille Brussels Beer Challenge 2018 !! 6 or 12 pack? Kies een optie Wazig aantal 1 Spices - Stijl: NEIPA, New England IPA Mout: Gerstemout, Haver, Rogge Hop: 75 kilo aromahoppen 5 % IBU: 30 33 CL 43 Kcal .... Awards Dutch Best Beer Challenge gold 2017 Bronze medaille Brussels Beer Challenge 2018 ... missie Bruut brouwt Bier voor zaken die belangrijker zijn dan geld. Een wereld waarin we meer naar elkaar omkijken en beter voor elkaar zorgen.  https://bruutbier.nl/bieren-shop/wazig/

Bruut Wazig (5,0%) is een New England IPA. De karakteristieke New England ale-gist geeft uniek fruitig esterprofiel dat bij het East Coast type bieren zo gewenst is. New England IPA (NEIPA) Alcoholpercentage 5,0% Een troebel bier die je doet denken aan een biersmoothy Goed te combineren met pittige gamba’s https://www.bierfamilie.nl/bruut-bier-wazig/

Bruut Wazig is een frisse en tropische New England IPA, die een romig en soepel mondgevoel afgeeft. Het wazige volgt pas nadat je er een aantal van gedronken hebt...https://www.hellobier.nl/bruut-wazig-33cl.html

Bruut Wazig is een zogeheten New England IPA (NEIPA) met een alcoholpercentage van 5%. Een hoppige smaakrollercoaster die dankzij 75 kilo aroma hop op 40 hectoliter zijn weerga niet kent. Tijdens het uitschenken zie je een amberkleurig brouwsel met bovenop een witte schuimkraag. Eigenlijk een troebel bier die je doet denken aan een biersmoothy. Zoete- en fruitige aroma’s stijgen op uit je glas. Maar in de afdronk is het typische NEIPA bittertje te herkennen. Ook de echte IPA-liefhebber komt met dit bier aan zijn trekken. Want de overvloed aan frisse citrussmaken zullen de smaakpapillen doen strelen. Hierdoor blijf je lekker dorstig en continue benieuwd naar de volgende slok. Op de Brussels Beer Challenge 2018 heeft de brouwerij met dit bier de bronzen medaille in de wacht gesleept. Kortom: aan de kwaliteit zal het niet liggen. Wij adviseren om Bruut Wazig op koelkasttemperatuur te drinken.... Ondanks dat de brouwmeester van Bruut erop los experimenteert, is het doel natuurlijk een kwalitatief goed bier neer te zetten. En het liefste een bier die het grote publiek ook daadwerkelijk weet te waarderen. Dat is zeker gelukt met de Bruut Wazig. Wanneer op de Brussels Beer Challenge een bronzen medaille in de wacht sleept, dan weet je dat je goed zit. Absoluut een prachtige erkenning voor het vakmanschap van de brouwerij. Tijdens het brouwproces zijn onderstaande ingrediënten gebruikt: Water Gerst Haver Rogge 75 kilo aromahoppen Gist https://www.bierfamilie.nl/bruut-bier-wazig/

75 kilo?!?! 

Bruut Wazig is een India Pale Ale met 5,0% alcohol. Bruut Wazig is een collab die wordt gebrouwen door Brouwerij Bruut Bier in Amsterdam, Brouwerij Bruusk in Tiel.... Wazig is een extreem fruitige en frisse New England IPA (NEIPA) van Bruut Bier. Het bier wordt omschreven als een hoppige smaakrollercoaster. ... Wazig van Bruut Bier wordt gebrouwen met een flinke hoeveelheid aromahop (75 kilo op 40 hectoliter bier) en geen bitterhop. Wazig heeft daardoor een indrukwekkend fruitig aroma en een soepele aangename afdronk. Door het gebruik van hop die een tropische zoetheid geeft in plaats van de klassieke bitterhoppen, ontstaat een zacht troebel bier dat eruitziet en smaakt als een echte biersmoothy.  https://www.biernet.nl/bier/merken/bruut-wazig

Wazig is een frisse biersmoothy. Een smaakrollercoaster die dankzij 75 kilo aroma hop op 40 hectoliter zijn weerga niet kent. We gebruiken geen bitterhop maar enkel aromahoppen in enorme hoeveelheden. Hierdoor verkrijgt het bier zijn indrukwekkende fruitige aroma’s en een zachte aangename bitterheid. Aldus de website. Het maakt me nieuwsgierig. Verdere informatie zegt, dat door het gebruik van hop, die een tropische zoetheid geeft, in plaats van de klassieke bitterhoppen, er een zacht troebel bier ontstaat, dat eruit ziet en smaakt als een biersmoothy. Ook de IPA-liefhebber komt niets te kort, want een overvloed van de welbekende frisse citrus-y-smaken zullen je smaakpapillen de kost geven. Ik word steeds nieuwsgieriger. Een behaalde prijs is de Bronzen medaille Brussels Beer Challenge 2018 !!” Ik kan bijna niet wachten. Dit bier wordt gebrouwen door brouwerij Bruut. Bruut is een brouwerij in Amsterdam. Bij Bruut draait het niet zozeer om een grootschalige productie, maar om plezier te hebben in wat je doet. Ze zijn super trots dat de bieren van Bruut niet onopgemerkt zijn gebleven en je ze op steeds meer plekken kunt drinken. Bruut brouwt frisse ongefilterde bieren, die niet worden gepasteuriseerd. Toegankelijk ongepolijst speciaalbier waarvan de recepten op de Belgische leest zijn gestoeld. Dit moet toch een bier voor mij zijn. Tegelijkertijd worden de bieren verreikt met nieuwe smaken en trends van nu. Dat maakt ze beheerst, vernieuwend en interessant tegelijk. Het moet niet gekker worden. Bruut steunt graag lokale initiatieven, die streven naar een fijnere buurt; waarin je elkaar kent, groet, en helpt. Een deel van de gegenereerde winst komt ten uiteindelijk ten goede aan ons allemaal. Hiermee levert Bruut een kleine bijdrage aan een duurzamere, leukere en meer ontspannen wereld. In cafés, restaurants en in de brouwerij kan er Bruut bier gekocht worden. Een deel van de winst gaat vervolgens naar zonnepanelen of andere initiatieven van 7 Billion Presidents. Met ieder Bruut biertje dat je drinkt ben je dus goed bezig! Bruut heeft zich in februari van 2020 losgekoppeld van de Brouwerij in het Insulinde huisje op het Cruquiuseiland die onder een andere naam verder gaat. Dat is historisch gezien dan weer jammer. Als je deze “goede doelen verhalen” leest, zou je dit bier bijna een TRAPPIST kunnen noemen. Ik denk dat ik in de buurt van een 9 ga komen. Alcoholpercentage is 5 %. Dit maakt het voor mij weer twijfelachtig. En dan de smaak. Om er zeker van te zijn dat alle geschetste smaken de kans krijgen om aan bod te komen, ben ik er echt voor gaan zitten. Dit bier doet sowieso zijn naam eer aan. Prachtig troebel (wazig) biertje. De smaak vond ik toch verrassend. Al proefde ik direct de smaak van koriander. Dat bedierf de smaak niet, al had ik bij de laatste slok wel iets van, jammer van die koriander. Niettemin, ik vind het een aanrader. Ik weet bijna zeker dat ik deze smaak eerder heb geproefd maar kan het niet plaatsen. Ik kom op een 8.0. Ik denk dat ik niet eerder zo’n hoog cijfer heb gegeven voor een bier met een alcoholpercentage van 5%. En de benaming “biersmoothy” is volledig op zijn plaats. http://www.tonproeftbier.nl/blog/2020/09/21/bruut-wazig/

Biersmoothy? Dat kan ik niet echt met elkaar rijmen. Het smaakt fruitig, met mango en dergelijk tropisch fruit. Het heeft weinig hopbitterheid of moutigheid. Het is een fris en fruitig bier, met een matig koolzuurgehalte. Het is niet zuur te noemen, maar ook niet mierzoet. Het is een gebalanceerd bier.  

Bruut Wazig is een bier geladen met hop. De grote hoeveelheden hop geven aroma's van citrusfruit en een stevig bittere afdronk. Deze India Pale Ale is een prima begeleider van uiteenlopende maaltijd en een aanrader voor bierdrinkers die wel van een pittig bier houden.... "Prima NEIPA, voldoet aan alle criteria. Mooi van uiterlijk, ligt goed in de neus, fruitig en fris-bitter van smaak, met een wat droge nasmaak. Nummertje 3 uit de advents bierkalender 2023." https://www.bierista.nl/bruut-wazig

Dit keer was het nummer 2 van de Hello-Advent-bierpakket 2024. 

Brouwerij Bruut Bier is een bierbrouwerij uit Amsterdam (Nederland) die is opgericht in 2014. ... Bruut is een nanobrouwerij in Amsterdam. Bij de brouwerij draait alles om balans en niet zozeer om een grootschalige productie. Grenzeloos enthousiasme en passie voor speciaalbier staan voorop in de bedrijfsvoering. Zij brouwden in eerste instantie als huurbrouwer, maar hebben sinds 2018 een eigen nanobrouwerij / proeflokaal aan de Cruquiusweg in Amsterdam.  https://www.biernet.nl/bier/brouwerijen/nederland/noord-holland/amsterdam/bruut-bier

Bruut gelooft niet in ‘ikke ikke ikke.’ Eendere van de winst uit de verkoop van bier geven we terug aan projecten die bijdragen aan een leefbare stad. We brouwen voor een kleurrijk Amsterdam dat voldoende ruimte biedt aan vrije plekken.... Bruut staat voor de schoonheid van ongepolijst speciaalbier. Bier zonder poespas: gebalanceerd, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Toegankelijke Amsterdamse speciaalbieren met vernieuwende smaken die we verrijken met de waardevolle traditie van het eeuwenoude ambacht bierbrouwen. Niet door het nieuwe op het oude te stapelen, maar door vooral aan het werk te gaan met het nieuwe en tegelijkertijd verbindingen te behouden met het goede dat er al is. Dat maakt de bieren van Bruut beheerst, funky en toegankelijk tegelijk. https://bruutbier.nl/

Brouwerij Bruut is een onafhankelijk en duurzaam opererende bierbrouwerij uit Amsterdam. In het voormalige havengebied van Amsterdam (Cruquiusgebied in Amsterdam Oost) vestigt in 2018 de nieuwe locatie van de brouwerij. Inmiddels is de verbouwing afgerond en de brouwinstallatie geplaatst. Bovendien is er een proeflokaal aanwezig. Ook kun je bij deze duurzame brouwerij lekker op het terras vertoeven. Brouwerij Bruut vindt het leuker om te experimenteren met verschillende recepten en ingrediënten dan één bier op grote schaal te gaan brouwen. Voorheen waren de enkel de Bruut Gajes en Bruut Saison op grote(re) schaal beschikbaar. Maar door de enorme populariteit aan de Bruut bieren wordt er in steeds grotere oplage gebrouwen. Daarom is de Bruut Wazig nu ook in ons assortiment beschikbaar. https://www.bierfamilie.nl/bruut-bier-wazig/

Bruut brouwt fris, ongefilterd craftbier. De bieren van Bruut zijn gestoeld op Belgische leest, maar tegelijkertijd behoorlijk funky en eigentijds.Dat maakt ze vernieuwend en interessant. Bruut heeft voor elk wat wils. Want we maken ons bier speciaal voor iedereen die van speciaalbier houdt...Craftbier is een natuurproduct met een eigen verhaal. Bier moet wat ons betreft altijd in balans zijn. Een strak basisbier dat gemakkelijk wegdrinkt is bij Bruut altijd het uitgangspunt. Het is de basis waarop we vervolgens verder bouwen en nieuwe smaken toevoegen. Bier moet de gelegenheid krijgen om op natuurlijke wijze te evolueren in smaak. De bieren van Bruut worden daarom niet gepasteuriseerd en niet gefilterd zodat rijpings- en verouderingsprocessen de ruimte krijgen....Omdat brouwer Sander van Engelen in België twee bieropleidingen en de basisopleiding tot distillateur volgde hebben de bieren van Bruut altijd wel wat Belgische kenmerken. Volgens Sander onderscheiden de bieren van onze zuiderburen zich in balans en doordrinkbaarheid. Balans wil zeggen dat de ingrediënten goed op elkaar afgestemd zijn zodat er geen één in negatieve zin bijdraagt aan de smaak. Belgische bieren zijn volgens ons een tikkeltje te traditioneel en vaak heel zoet. De bieren van Bruut zijn in vergelijking met Belgisch bier lekker droog en ze worden bovendien verrijkt met nieuwe smaken en inzichten van nu. https://bruutbier.nl/nieuws/brutaal-origineel-en-tegendraads/

Speciaalbier is onze passie. Bruut brouwt niet normaal lekker bier met extra veel aandacht voor bierkwaliteit. Onze bieren worden gemaakt in een brouwerij met de modernste brouwtechnologie. Zo kunnen we voldoen aan de kwaliteit waar de markt om vraagt. Het vernieuwen en optimaliseren van onze bieren is een continu proces. Hierbij kunnen we rekenen op technologische adviezen van Biercentrum Delvaux, het toonaangevende kenniscentrum en laboratorium voor ambachtelijke speciaalbieren.... Bruut heeft smaakvolle bieren van de beste kwaliteit. Al onze core-bieren worden in Amsterdam ontwikkeld en gebrouwen bij Brouwerij Anders! (BE) die beschikt over een hightech Duitse GEA-brouwzaal. We brouwen daardoor met de modernste brouwtechnologie wat van beslissende invloed is op de kwaliteit van Bruut bier.... Bruut heeft verschillende bieren ontwikkeld met dry-hopping. Onze recepten finetunen op zoek naar de aangenaamste dryhop-effecten is een doorlopend proces. De juiste dosering, het moment van toedienen en de geavanceerde technische mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben zorgen voor geweldig frisse / fruitige hop-aroma’s die kenmerkend zijn voor de bieren van Bruut.... Ongewenste deeltjes geven instabiel bier en worden daarom na de fermentatie en het dry-hoppen verwijderd door de biercentrifuge. Hierdoor verbeteren de kwaliteit en het karakter van het uiteindelijke bier aanzienlijk.... Bruut staat voor de schoonheid van ongepolijst speciaalbier. Bier zonder poespas, ongefilterd en niet gepasteuriseerd. Toegankelijk Amsterdams speciaalbier met vernieuwende smaken dat we verrijken met de nog altijd waardevolle elementen van het eeuwenoude ambacht bierbrouwen. Niet door het nieuwe op het oude te stapelen, maar door vooral aan het werk te gaan met het nieuwe en tegelijkertijd verbindingen te behouden met het goede dat er al is. Dat maakt de bieren van Bruut beheerst, funky en toegankelijk tegelijk.  https://bruutbier.nl/brouwerij-amsterdam/

Okee, ongepolijst, maar wel gecentrifugeerd? Ongefilterd is goed, maar ongewenste deeltjes geven instabiel bier? Ik mis een beetje wat filtratie minder is ten opzichte van centrifuge. bij beide bewerkingen is er toch een soort van polijsten van het bier? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten