Translate

Zoeken in deze blog

maandag 23 december 2019

Kerstsnol


(https://www.taalvoutjes.nl/taalvoutje/kerstsnol)

Nee, dit is geen blog over taalfoutjes (zoals https://www.taalvoutjes.nl/taalvoutje/kerstsnol en https://taalentjes.wordpress.com/2014/12/24/kerstsnol-bij-het-kerstontbijt/), maar over bier. En zoals een windje met kerst een kerstwindje is (luister maar naar Bert en Ernie: https://www.youtube.com/watch?v=-8Gh_aNRh0g), is bier met kerst een Kerstbier, en een snol een kerstsnol:


Pimpelmeesch ~ KerstSnol
Brouwerij: Pimpelmeesch
Type: Belgian strong ale
Aroma en smaak: Caramel, kruidig. Zacht en mild.
Kleur: robijnrood
Alcoholpercentage: 8.5%
Drinktemperatuur: 12ºC
Foodpairing: Wildgebraad, romige kaassoorten zoals Chevre.
Beschrijving: Verwarm jezelf met dit diepdonker robijnrood bier van hoge gisting. Het bier is gebrouwen met diverse soorten cara-mouten. Dit bier geurt en smaakt naar karamel met een toets van honing. De toevoeging van honing van de bijenboerderij uit Strijbeek zorgt voor een zachte, milde afdronk. (https://www.hetbiermoment.nl/a-50637065/pimpelmeesch/pimpelmeesch-kerstsnol-33cl/)

Kerst Snol is een donker Belgisch kerstbier. Dit heerlijke bier heeft een kruidig aroma van karamel en een hint van honing. Door de hint van honing heeft het bier een zachte en milde smaak met een lekkere zoete afdronk. Dit bier is behalve een lekker biertje een geweldig biertje om te drinken onder goed gezelschap of onder de kerstboom. Het bier heeft een alcoholpercentage van 8.5% en is lekker bij gerookte ham, droge worst of een kaasplankje met harde kazen. (https://www.drankgigant.nl/kerst-snol.html)

Pimpelmeesch Kerstsnol
Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch (19)
Kerstsnol is een ontdeugende uitvoering van het Chaams Winterbier van Brouwerij de Pimpelmeesch. Dit is een Belgische stijl Strong Ale. Het bier past perfect bij de winterse dagen door het verwarmende gevoel en rijke smaken. Aroma's van zoete mouten, karamel, bruine suiker en rozijntjes. In de smaak vooral zoet, plakkerig en verwarmend. (https://www.bierista.nl/pimpelmeesch-kerstsnol)

Details
Brouwerij Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch
Bierstijl Strong Ale
Alcohol 8.5%
Categorie Donker en Rijk
Spijzen Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp. 8 °C
Volume 33 cl
Drinkmoment Haardvuur, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Gisting Bovengistend
 Zabhu7w6sryg5wnintkb
(https://www.bierista.nl/pimpelmeesch-kerstsnol)

MEER INFORMATIE
Locatie A8 Land Nederland
Inhoud 33 cl
Gewicht in KG 0.5850
Alcoholpercentage 8.5
Brouwerij Pimpelmees
Type bier Kerst
Gisting Bovengisting
Kleur van het bier Bruin
Aantal hop soorten 1 Hop soort
Hop Soorten Northern Brewer
Verkrijgbaarheid Seizoensproduct
Verpakking Geen
Kcal per 100ml 52
Biologisch geproduceerd Onbekend
Allergenen Gluten
Houdbaarheid na openen 1 Dag
Kleur van de drank Bruin
Materiaal fles Glas
Kleur van de fles Bruin
Fles vorm Rond
Bodem fles Licht Hol
Soort etiket Papier
Plaats etiket Rondom
Fles afsluiting Kroonkurk
EAN:8714835122821
Diameter in cm6
Hoogte in cm22.5
(https://www.drankgigant.nl/kerst-snol.html)

Pimpelmeesch Kerst Snol
Huyghe – Winterbier
6.4 / 10
Het etiketbier van het winterbier van dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch. Een diepdonker robijnrood bier van hoge gisting met 8,5% alcohol. Het wordt gebrouwen met diverse soorten cara-mouten. Dit bier geurt en smaakt naar karamel met een toets van honing. De toevoeging van honing zorgt voor een zachte, milde afdronk. Aldus volgens Untappd. (https://www.misterhop.com/products/pimpelmeesch-kerst-snol)

Het is een etiketbier, dat betekent dat het hetzelfde bier is, maar dan met een ander etiket. In dit geval een sexy-etiket...

Ja het bier is mildbitter, mildmoutig en matig zoet, met smaken van honing en kandij. Het is volgens mij een bier dat verwarmd ook lekker zou kunnen smaken als 'gluhbier'. De geur is zoetig. Het is ook de koolzuurprikkeling die opvalt. In eerste instantie wat langs de randen fel, maar later weer mild. De afdronk geeft mooi gelaagd een smaakervaring. Jammer dat ik dat niet poëtisch kan verwoorden. De pittigheid van het bier is eigenlijk op dit etiket al weergegeven... Al met al een duidelijk Kerstig winterbier dat ferm op de maag ligt met 8,5%. De smaak is prettig en volgens mij goed te combineren met het kerstdiner. Alleen de naam staat me niet zo aan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten