Translate

Zoeken in deze blog

zondag 13 januari 2019

Bierblogarcheologie poging 2

Op 


Mijn oude blog is door Google afgeschermd, zoals ik ook al op http://watervat.blogspot.nl/2017/09/een-hele-poos-niet-geblogd.html heb aangegeven. Dus nu kan ik niet enkel in andere oude blogs spitten, maar ook bij mezelf. Nieuwe blogberichten die niet te zien noch te vinden zijn...

Google systems confirm that on Feb 12, 2017 we started collecting Google Search impressions for your website in Search Console. This means that pages from your website are now no longer appearing in Google search results AND that my blog is blocked becaus of malware. Blogspot says is has blocked my blog AND that there is no problem with my content? What is expected for me?

Daar waar ik in maart t/m juni 2017 nog 35 tot 53 berichten postte, waren het er in juli nog maar 15. In de tweede helft van 2017 daalde de frequentie van 15 naar 1. In het najaar van 2017 was ik begonnen met het verkennen van Spanje.  Ook had ik aandacht voor LHBT-bier (hier: https://biervat.blogspot.nl/2017/10/cod.html).


En nu? Geen idee, waar haal ik de tijd vandaan om weer opnieuw te gaan bloggen. De hele voorraad aan berichten (ik liep meestal 3 maanden voor) is weg en ik zal weer opnieuw moeten beginnen...

4 jaar na dato: Bierblogs
augustus 11, 2018
In 2014 berichtte ik op http://biervat.blogspot.com/2014/10/bierblogs.html over bierblogs. Onlangs las ik in Bier! ook weer een bierblogoverzicht. Ik moest denken aan mijn eigen overzicht en zocht 'm op. Het leuke was ook dat er geen rood googlescherm verscheen. Zou dat probleem weer opgelost zijn? Anyway wat had ik toen allemaal voor blogs?

Op http://witteklavervier.nl/nl/bier/bier-blog worden de bezigheden en de voortgang van de brouwerij Witte Klavervier uit Zwolle besproken.
...
Het blog http://lekkerbier.blogspot.nl/  is een initiatief van Hans en Kirsten.
...
Op http://beerblog.genx40.com/ is een Engelstalig blog met berichten over bier(geschiedenis) in Ontario, Canada, zoals het vreemde gebruik van de term IPA in 1998
...
Op http://barclayperkins.blogspot.nl/2010/05/indian-pale-ale.html kwam ik een oud recept tegen voor een Amerikaanse IPA.
...
Op http://zythophile.wordpress.com/ worden allerlei bieronderwerpen beschreven
....
Een goed blog lijkt mij ook te vinden te zijn op http://dossierhop.nl/author/lekker-bier/.
....
http://fortenbier.blogspot.nl/ is een bierblog over Fortenbier.
...
Op http://biervizier.nl/ is tussen 2007 en oktober 2011 circa 8.000 relevante nieuwsitems over bier verzameld. BierVizier.nl maakte daarna de overstap naar social media.
...
Het blog op http://www.brabantsbier.eu/ wordt duidelijk nog wel bijgehouden.
...
http://www.bav.nl/site/biernieuws.php is eigenlijk geen blog,
(http://biervat.blogspot.com/2014/10/bierblogs.html)

Wat vond ik dit keer?

Bierblog (https://www.nederlandsebrouwers.nl/nieuws/bierblog/) Al houdt dat in 2017 op? Net als mijn blog op http://biervat.blogspot.com/...

Ik ben Fabian Boot en wat ik leuk vind om te doen is fotograferen (dit is mijn werk), bloggen en bier drinken. Wat is er dan leuker om dit allemaal te combineren in een bierblog!  (http://biermetboot.nl/)

Hop is hip, de bierbuik is een fabel en in Starbucks koffie met bier-smaak zit helemaal geen bier. Microbrouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond, aanvragen voor ‘leenketels’ zijn amper bij te benen en elk weekend is er wel een bierfestival wat haar eerste verjaardag viert. De bierbeleving in Nederland is groter dan ooit te voren, daarom deze blog. Proost! Yvonne (https://bierliefde.nl/blog-2/) Deze kwam ook aan bod in Bier!

(https://www.bierfamilie.nl/blog/) Heeft geen tekst enkel foto's??

Bierlog door Henri Reuchlin
Het BIERburo verhaalt over brouwers, bier en biercultuur in Nederland en ver daarbuiten. BIERburo’s bierlog is het oudste continue verschenen bierblog van Nederland. (http://www.bierburo.com/blog/) Uiteraard staat dit blog ook vermeld in Bier!

Een bierblog vóór bierliefhebbers, dóór bierliefhebbers (http://bierathlon.nl/ )
Zie hier, Bierathlon.nl: Een blog voor bierliefhebbers, door bierliefhebbers. Deze plek op het wereld wijde web is een verzamelplek voor alle biertjes waarover we een mening hebben, onze biergerelateerde avonturen en overige willekeurige zaken die wij met de wereld willen delen. Voor ons een bierlijst zodat wij onszelf nooit meer hoeven af te vragen: “Dit biertje hebben we ooit eerder op, maar hoe smaakte hij nou? En was hij lekker?” en voor jullie een bron voor amusement en inspiratie. Ons doel: zo vaak mogelijk met de fiets naar de kroeg of supermarkt, een partijtje genieten van goudgeel water en daarna weer terug naar huis rollen. Als dat niet de perfecte Bierathlon is, weten wij het ook niet meer.

De atleten in kwestie
Mocht je je afvragen wie ‘we’ dan zijn? Daar komt nu een antwoord op! Wij zijn Geert en Manon, twee jong-volwassen levensgenieters met één passie: Bier! Sinds dat wij speciaalbier kennen zijn we bezig met ons avontuur om zoveel mogelijk biertjes te proeven en daarbij zo veel mogelijk plezier te hebben. Onze reizen vinden voornamelijk plaats in het mooie en bourgondische Brabant, maar we zijn ook niet bang om uitstapjes te maken naar (voor ons) exotische plaatsen in binnen- en buitenland. (http://bierathlon.nl/over-bierathlon/)

Alle teksten en eigen foto's copyright © Raymond van der Laan. (https://www.bieraficionado.com/) Ook deze werd genoemd in het Bier!blad.

http://www.bierista.nl/biernieuws/actueel/oudste-bierblog-van-nederland-bestaat-tien-jaar/ is ook een blog toch? Of is het eerder een nieuwssite?

Blog #1: Nederland Bierland 2.0
Wat gaat het toch snel in Nederland Bierland. Sinds vorig jaar zijn we België voorbijgestreefd qua aantal brouwerijen en het aantal groeit nog steeds. (https://www.edrinks.nl/nl/cms/marks-biercolumns/marks-bierblogs/)

Bierblog 1: Van pils naar bier geeft plezier! (https://www.bierwandeling.nl/bierblog-1-pils-naar-bier-geeft-plezier/)

Ja er zijn heel wat blogs te vinden. Ik weet nog dat ik op mijn oude blog (voordat Google er een rood scherm voor plaatste) was begonnen met 'bierblogarcheologie' om oude berichten na te zoeken en min of meer te fact checken naar nu. Door die Google-actie is het er niet van gekomen, misschien toch weer eens oppakken... (http://biervat2.blogspot.com/2018/08/4-jaar-na-dato-bierblogs.html)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten