Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 28 december 2012

Alles is familie

De film Alles is familie speelt zich af rondom de familie van een dood zaad hebbende infantiele tekstschrijver van een Marco Borsato look-a-like. In deze familiefilm waarbij zaad een sleutelrol speelt komt ook geregeld bier in beeld.


Er wordt in de film namelijk heel wat gedronken. Tijdens de opname waarbij acteur Thijs Römer een belachelijke huwelijks-abc'tje moet opdreunen bijvoorbeeld. De blooperbeelden laten zien dat daarbij het bier ongeveer uit zijn neus spoot van de lol. Ook is er een rolletje voor een bierfiets
(www.veronicamagazine.nl/entertainment/nieuws/1207-sterrencast-alles-is-familie-trots-over-rode-loperwww.ad.nl/ad/nl/1023/Film/article/detail/3343478/2012/11/06/Landelijke-premiere-Alles-is-Familie-in-57-bioscopen.dhtml)Deze blooper is te zien op www.shownieuws.tv/video/katja-en-thijs-bij-premiere-alles-is-familie/ en www.shownieuws.tv/video/bloopers-alles-is-familie/.
Alles is familie is een Nederlandse mozaïekfilm die op 22 november 2012 in première is gegaan. De film is een vervolg op Alles is Liefde. De oplettende kijker zal de verwarrende Sinterklaas Jos herkennen in Michiel Romeyn.

Was de rondom het Sinterklaasfeest gestructureerde komedie Alles is liefde een sprookje, dan is Alles is familie eerder een klucht. Iets wat Van Houtens personage Winnie in de film letterlijk constateert als ze wordt geconfronteerd met de wonderlijke loop der dingen.
(www.volkskrant.nl/wca_digi/film_detail/460/847002/Alles-is-familie.html)

Het verhaal gaat over het gezin De Roover, waarbij de diverse familieleden, inclusief schoonzoon, elke een eigen leven leiden, ongeacht wat de anderen daar van vinden.  Allemaal zijn ze op een knooppunt in hun leven aangekomen. Vader Arend wil gelukkig zijn en zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil. Winnie wil een baby maar dit lukt niet, haar man Rutmer wil zijn gevoel achterna. Zijn broer wil geen verantwoordelijkheid en zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug.  Uiteraard heeft iedereen een eigen mening over het leven van de anderen.

 Je kunt niet kiezen wie je ouders zijn. Je kunt wél kiezen hoe je ouder wordt.

(http://nl.wikipedia.org/wiki/Alles_is_familiewww.shownieuws.tv/showflits/half-miljoen-bezoekers-alles-is-familie/www.imdb.com/title/tt2226285/, www.pathe.nl/film/17158/alles-is-familiewww.biosagenda.nl/film_alles-is-familie_23244.html, www.popcornmeter.nl/film/1756/Alles-is-Familie.htmlwww.ad.nl/ad/nl/1023/Film/article/detail/3343478/2012/11/06/Landelijke-premiere-Alles-is-Familie-in-57-bioscopen.dhtmlhttp://film.nieuws.nl/689362www.castingnieuws.nl/?q=node/32658www.studenten.nl/nieuws/carice_heeft_ook_geen_standaard_familiewww.allesisfamilie.nl/http://filmnieuws.nu/65621,
www.nrc.nl/breedbeeld/2012/11/22/acteurs-grootste-troef-alles-is-familie-alle-recensies-op-een-rijtje/).
Ookal komt de familie heel net over, uiteindelijk vervalt alles in chaos met vele morele dilemma's, Moraal van de film is misschien wel dat elke familie raar is.
Wat? Rutmer’s zaad is als een lauw biertje zonder schuim: hartstikke dood dus. Als je vrouw dan een kind wil, kun je zoeken naar een donor - die misschien geestelijk niet helemaal lekker is of een IQ van 80 bezit - maar je kunt het ook dichterbij zoeken. Rutmer’s broer, die een klunzige drop-out is, bezit namelijk iets wat Rutmer niet heeft: springlevend zaad! Deze en andere perikelen spelen binnen een familie waarbij ieder zoekt naar dat beetje geluk in de liefde. 
(www.plugout.nl/film/film/alles-is-familie)

De film over familie is in lijn met het gebruikelijke thema van succesvolle TV-series: familie (www.foliaweb.nl/blog/hedendaags-tv-drama-alles-is-familie/). Succesvolle TV series zoals Simpsons, Sopranos, Dexter, Breaking Bad, Games of Throne en Modern Family  zijn immers gebaseerd op familiale ongeregeldheid.

Een lichtzinnig verhaaltlintje in de film bevat zanger Fulco, een Marco Borsato-look-a-like. Hij zingt in de film allerlei bombastische Nederlandstalige niemendalletjes (http://nieuwstehits.nl/2012/11/27/fulco-familie/www.artiestennieuws.nl/25059/fulco-krijgt-steun-van-marco-borsato-en-guus-meeuwishttp://100p.nl/t/9818/http://gewoonfulco.tumblr.com/).

Dit gaat helemaal nergens over', zegt muziekproducent Rutmer de Roover (Thijs Römer) vol bewondering over de Borsato-achtige single van zijn sterartiest, in Alles is familie. 'En tóch denk je dat het ergens over gaat!'
(www.volkskrant.nl/wca_digi/film_detail/460/847002/Alles-is-familie.html)

Alhoewel de verhaallijnen redelijk heftig zijn in vergelijking met de gemiddelde Nederlandse film (zoals  Kapitein Rob, Flodder, Costa, Spion van Oranje, Volle Maan, Mees Kees, De Marathon, I love Ibiza, Zwartboek, het Bombardement Sonny Boy (okee, die laatsten zijn misschien de uitzondering die de regel bevestigen)) viel mij vooral op dat er verschillende bieren in beeld kwamen.

Zo is er tijdens de scene in 'het huisje' een flesje Stiegl in beeld. De scene is relaxt met blowen en een geprek over het lenen van zaad...

Het Oostenrijkse bier Stiegl is in 1492 opgericht (http://en.wikipedia.org/wiki/Stiegl#Stieglwww.stiegl.at/en/stieglat/). Het is de grootste onafhankelijke brouwerij van Oostenrijk. Deze brouwerij is al 120 jaar in eigendom van de familie Kiener. Het is een echt familiebedrijf.


Dr. Heinrich Dieter Kiener, Stiegl owner:
As a private businessman, I enjoy the freedom to do exactly whatever I think is right and important. This means responding to our customers' demands for quality and brewing  'the beer of Austrians' using Austrian raw materials only'.Tijdens de het 40-jarige bruiloftsjubileumfeest is een aantal maal een gedrongen flesje Vedett in beeld. Een flesje Vedett heeft een groene kleur en een vorm zoals een flesje Duvel van 33 cl. (http://vedett.be/http://nl.wikipedia.org/wiki/Vedett). Vedett wordt gebrouwen door Brouwerij Duvel Moortgat. Dit is een Belgische familiale brouwerij, opgericht in 1871 door Jan Leonardus Moortgat en gelegen in het Antwerpse Breendonk, een deelgemeente van de gemeente Puurs. Een blond bier van de brouwerij kreeg in 1965 de naam Vedett.


Tijdens de treurige kinderkamerscene is een blikje Palm op het keyboard aanwezig. Palm is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Palm te Steenhuffel, een deelgemeente van de Belgische gemeente Londerzeel. Ook deze brouwerij is een familiale brouwerij. De geschiedenis van PALM Breweries gaat terug tot 1747 en Anne Cornet die een kleine Brabantse dorpsbrouwerij van hoge gisting bouwde tegenover de kerk te Steenhuffel en haar de naam Brouwerij De Hoorn gaf. Jan Baptist De Mesmaecker koopt in 1801 brouwerij de Hoorn. In 1908 huwr Henriette De Mesmaecker, achterkleindochter van Jan Baptist De Mesmaecker met Arthur Van Roy. Zijn familie heeft nog steeds de brouwerij in handen. Arthur Van Roy stamt af van Van Rhode (Van Roije -Van Roy), rond 1625 molenaar op de watermolen van Kasteel Diepensteyn. Binnen het bedrijf van PALM Breweries behoort tegenwoordig Kasteel Diepensteyn tot hun erfgoed. Daarnaast participeert Palm sinds 1990 voor 50% in Brouwerij Boon en neemt er de distributie van op zich. Brouwerij Boon is sinds 1975 in handen van Frank Boon, die daarmee een echte revival van authentieke lambiek en geuze inluidde. Maar de eerste sporen van de brouwerij gaan terug tot 1680, met een hoeve en brouwerij-stokerij in Lembeek. Sinds 1998 is ook de familiale brouwerij Rodenbach onderdeel van Brouwerij Palm.
(http://nl.wikipedia.org/wiki/Palm_(bier)www.palm.be/http://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Boonhttp://nl.wikipedia.org/wiki/Rodenbach_(brouwerij))

Bij de afsluitende scene aan het water staat een flesje Groslch. Thijs Römer schrijft ontspannen een songtekst die ontroert. Naast hem op de houten stijger staat een flesje Grolsch. Dit bier wordt gebrouwen door Koninklijke Grolsch N.V. Deze brouwerij die teruggaat tot  1615 toen Willem Neerfeldt deze stichtte in Groenlo, werd in 1895 gekocht door de familie De Groen, die al sinds 1800 een brouwerij in Cuijk hadden. Sinds 2008 zijn ze onderdeel van SABMiller. De familie De Groen is nog steeds actief bij deze brouwerij.De bieren in de film passen dus precies bij het thema 'familie'. Daar kunnen de brouwers trots op zijn. Heel anders dan bij andere bieren en andere films. Bij de film Flight van Denzel Washington over een drankzuchtige piloot bijvoorbeeld waren de drankfabrikanten heel wat minder blij met een cameo (www.ad.nl/ad/nl/1023/Film/article/detail/3343013/2012/11/06/Budweiser-wil-niet-in-nieuwe-film-Denzel-Washington.dhtml).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten