donderdag 14 november 2024

Piece of cake B.A. #1 Barrel Aged Imperial Pastry Stout (12%)

Frontaal Brewing Co. heeft een imperial pastry stout van 12% gebrouwen en in een blok gestopt. Bij het openen ruik je alcohol en cake. Het bier schenkt roodzwartbruin, maar in het glas lijkt het toch echt zwart, met gebroken wit-lichtbruin schuim. De ingrediëntendeclaratie doet mijn wenkbrauwen optrekken. Wat zit in het bier? Het bier heeft de volgende ingrediënten: water, gerstemout, hop, lactose, tinctuur van spekkoek, en gist. Barrels : port, rye whiskey, all grain.

Het bier heeft een dik mondgevoel. Dat voelt goed. De smaak is redelijk mild. En er zit een lichte zweem van whiskey in. Dat zit ook in de afdronk. Door het mondgevoel en de alcoholtinteling merk je dat je geen gewoon bier drinkt. De zware 12% valt echter niet zo op. Ook is er niet veel koolzuur te bemerken. Je zout het best snel weg kunnen tikken. Dat lijkt me niet verstandig. Volgens mij is het zo een zwaar bier dat net als een zware chocoladetaart je wel weg wilt eten, maar niet kan doen. 


Wat vinden anderen ervan? 

Frontaal Piece Of Cake #1 is een Imperial Sachertorte Pastry Stout van 10,7% gebrouwen met cacao en abrikoos.... Alcohol10.7% (https://www.bierista.nl/frontaal-piece-of-cake--1)

Piece Of Cake #1 is een nieuwe imperial pastry stout van sachertorte, een rijke chocoladecake uit Oostenrijk, met 10.7% alcoholpercentage. Sachertorte is een traditionele Oostenrijkse chocoladecake gemaakt met een laag abrikozenjam en chocoladeglazuur. De combinatie van deze twee elementen creëert een uniek en decadent bier dat perfect is voor bijzondere gelegenheden of als dessertbegeleiding. (https://www.speciaalbierwereld.nl/frontaal-piece-of-cake-1/)

Euh nee, dat lijkt me niet....

FRONTAAL – PIECE OF CAKE #2... De 2e variant van de dikke pastry stout Piece of Cake van Frontaal... Stijl  Imperial / Double Pastry Abv 11.5% (https://brother-beer.nl/product/frontaal-piece-of-cake-2/)

Frontaal Piece Of Cake Tompouce Imperial Pastry Stout... Alcoholpercentage 10 (https://www.drankgigant.nl/frontaal-piece-of-cake-tompouce-imperial-pastry-stout.html)  

Piece of Cake #2 is een bier dat je zintuigen overrompelt en je meeneemt op een culinaire reis. De smaak en aroma's van dit bier zijn rijk en complex, en elk slokje onthult nieuwe lagen van genot. Met een alcoholpercentage van 11.5% is dit bier stevig, maar toch verrassend glad. De donkere kleur en de lage bitterheid van slechts 9 IBU zorgen voor een harmonieus evenwicht. Bij elke slok ervaar je een zijdezachte textuur en een explosie van smaken die doet denken aan heerlijke lekkernijen. De gebruikte mouten, waaronder gerstemout, haver, en lactose, creëren een rijke en romige body. De toevoeging van kersenaroma en vanillearoma geeft het bier een verrukkelijke zoetheid en een subtiele fruitige toets. De Magnum-hoppen zorgen voor een lichte bitterheid en een evenwichtige afdronk. Dit is geen bier voor de zwakken van hart, maar eerder een traktatie voor degenen die avontuur zoeken in hun bierkeuze. (https://frontaalbrewingcompany.com/en/products/piece-of-cake-2)

Nee deze is het ook niet...

Piece of Cake #3 van Frontaal Brewing Co. uit Breda is een Imperial Pastry Stout met Red Velvet. Deze robuuste stout heeft een alcoholpercentage van 10,0% met rijke, geroosterde moutsoorten en een verleidelijk aroma van red velvet taart. Bij elke slok word je omhuld door smaken van pure chocolade, red velvet en een vleugje romigheid. Proef een toetje in de vorm van bier en geniet van de fluweelzachte smaken van deze buitengewone Imperial Pastry Stout (https://www.rebelbeercans.nl/product/frontaal-piece-of-cake-3/)

Frontaal Piece Of Cake #3 is een Stout met 10,0% alcohol. (https://www.biernet.nl/bier/merken/frontaal-piece-of-cake-3)

Piece of Cake #3, de Imperial Pastry Stout van Frontaal Brewing Company, betovert je smaakpapillen met weelderige tonen van red velvet, pure chocolade en een vleugje romige decadentie. ... Bij Frontaal Brewing Company draait het allemaal om bier om je tot nadenken te zetten. Piece of Cake #3, de volgende variant in de Piece of Cake serie van Frontaal en een Imperial Pastry Stout met Red Velvet, is geen uitzondering. De naam? Geïnspireerd op de wereld van gebak en zoetigheden. Een smaakvolle traktatie die net zo moeiteloos binnenkomt als een verrukkelijk stuk taart. Kijk vooral ook naar de schuimkraag van dit beer. Een prachtig mooie roze schuimkraag, als slagroom op de Red Velvet taart. Hier ervaar je bier op een hele nieuwe manier. ... Piece of Cake #3 is een Red Velvet Pastry Stout van formaat met een stevig alcoholpercentage van 10,0%. Gemaakt met de beste gerstemout en haver, en gehopt met de krachtige NorthernBrewer-hop. Wat Frontaal je biedt met deze Stout? Een verleidelijk aroma van red velvet taart, gecombineerd met rijke, geroosterde moutsoorten. Bij elke slok word je omhuld door smaken van pure chocolade, red velvet en een vleugje romigheid. Een Pastry Stout die niet alleen smaakt als een knaller maar ook zo aanvoelt. (https://frontaalbrewingcompany.com/products/piece-of-cake-3)

Ik herken in geen van die bieren het bier dat ik nu drink. Het is echt wel een aanrader. Waarom kan ik er niet meer over vinden?

Frontaal Brewing Co. staat bekend om hun innovatieve en smaakvolle bieren. Piece of Cake B.A. #1 is daar geen uitzondering op. Deze Imperial Pastry Stout is een ware traktatie voor de smaakpapillen. ... Dit bier heeft een rijk smaakprofiel met tonen van kruidige specerijen, donkere chocolade, donkerrood fruit en eikenhout. Het heeft ook een zoete ondertoon, vergelijkbaar met suiker en aardbeien, en een sterke koffiesmaak. Piece of Cake B.A. #1 is een fluweelzachte Barrel Aged Imperial Pastry Stout van Frontaal Brewing Co. Het bier is gerijpt in port, rye whiskey en all-grain vaten en is gebrouwen met Indonesische spekkoek. Dit resulteert in een rijk en complex smaakprofiel. (https://www.biernet.nl/bier/merken/frontaal-piece-of-cake-ba-1) 

PIECE OF CAKE B.A. #1 BARREL AGED IMP. PASTRY STOUT MET SPEKKOEK Gebrouwen met Indonesische spekkoek, verwacht een smaakpalet van kruidige specerijen, room, pure chocolade, donkerrood fruit en eikenhout. (https://frontaalbrewingcompany.com/products/piece-of-cake-b-a)

Piece of Cake B.A. #1. Deze Barrel Aged Imperial Stout met spekkoek is een absolute must-try voor de biergeeks onder jullie, en we beloven je een ervaring die al je zintuigen zal prikkelen! Duik nu in de wereld van smaak. Piece of Cake B.A. #1 is een ware smaakexplosie met een alcoholpercentage van 12%. Deze diepe, donkere Imperial Stout omarmt je smaakpapillen met een complex palet van geroosterde gerstemout en haver. De subtiele zoetheid van spekkoek vermengt zich met tonen van Magnum, Hallertau Blanc en Hallertau Mittelfrüh hoppen. De diepe donkerbruine kleur en een milde bitterheid maken dit bier een unieke ervaring. (https://frontaalbrewingcompany.com/products/piece-of-cake-b-a)

Ja, subtiele zoetheid van spekkoek samen met het volle dikke mondgevoel is wat een palet vormt in dit bier. Port, zoetheid en cake proef ik. Aardbei, koffie rood fruit en eikenhout herken ik dan weer niet, maar dat kan ook aan mij liggen...


Het bier wordt gebrouwen in Breda:

Frontaal Brewing Company is ontstaan in 2015. Na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma's hebben we het vak van brouwen zelf aangeleerd. We zijn begonnen in een zeecontainer bij STEK, het creatieve hart van Breda. Daarna uitgebreid naar de Faam, een oude snoepfabriek. Sinds kort hebben we intrek genomen in onze nieuwe brouwerij aan The Bay in Breda. (https://frontaalbrewingcompany.com/)

Het ultieme toevluchtsoord voor liefhebbers van speciaalbier in Breda! Als jouw zoektocht draait om een speciaalbier café, speciaal bier in Breda of een speciaalbier restaurant, zoek dan niet verder. Ons speciaalbier café in het hart van Breda biedt een uitgebreide selectie van ambachtelijke bieren van Frontaal Brewing Company die zelfs de meest veeleisende bierkenners zal verrassen. Of je nu op zoek bent naar een verfijnde proeverij of gewoon wilt ontspannen met vrienden onder het genot van een uniek speciaalbier, wij hebben voor elk wat wils. (https://frontaalbrewingcompany.com/brouwcafe)

Brouwerij Frontaal is ontstaan in 2015 na een jarenlange zoektocht naar de verschillende smaken & aroma's in al bestaande bieren. (https://www.explorebreda.com/nl/locaties/brouwerij-frontaal)

Frontaal is een brouwerij die staat voor innovatie, balans, creativiteit maar ook zeker voor transparantie (op de helderheid van sommige bieren na). Dit komt allemaal terug in de smaak van het bier, de etiketten maar ook zeker door de manier van handelen door de brouwerij. Het bier wordt gebrouwen volgens de slogan 'Beer for Thought'. Hiermee doelen ze op het creëren van smaken, kleuren en geuren in het bier, wat de drinker aanzet tot denken waar dit door ontstaan is. Naast dat er op zoek gegaan wordt naar de uitwerking van de ingrediënten zou men ook kunnen denken bij welk gerecht het bier lekker bij is of bij welk moment het goed past. De brouwerij zelf is intussen verhuisd naar een grotere locatie, maar de sfeer van het Brouwcafé is gebleven!  Echte bierliefhebber? Bekijk ook deze pagina met een overzicht van alle brouwerijen in Breda! Explore Creative Breda hotspot: Brouwerij Frontaal is onderdeel van de Explore Creative Breda wandelroute. Deze route leidt je langs een aantal creatieve hotspots in Breda. Verrassende plekken die elk op een eigen manier duurzaam en vooral creatief aan de weg timmeren. Als winkel, gastvrije horeca of culturele plek. In de historische binnenstad én in het industriële Havenkwartier. (https://www.explorebreda.com/nl/locaties/brouwerij-frontaal)

Brouwerij Frontaal is een jonge innovatieve brouwerij, gevestigd op een unieke locatie in de Faam. Bij Frontaal draait het om creativiteit en dat zie je terug in de bieren. In het brouwcafé met 31 tapkranen kan je proeven van bijzondere bieren. (https://www.visitbrabant.com/nl/locaties/1550793464/stadsbrouwerij-frontaal)

Brouwerij Frontaal, officieel Frontaal Brewing Company, is een Nederlandse brouwerij van speciaalbier. In 2013 startte Roel Buckens met een microbrouwerij, om in 2015 de brouwerij Frontaal op te richten. De eerste vestiging was op het Bredase bedrijventerrein STEK op het Haveneiland/Belcrum. In 2019 is de brouwerij naar de oude productiehal van de voormalige Faamfabriek in Breda verhuisd. In 2023 neemt de brouwerij zijn intrek in het nieuw gebouwde ‘The Bay’ in Breda. ... Middels een crowdfundingcampagne is de microbrouwerij, in een drietal zeecontainers, en proeflokaal gerealiseerd op het terrein van STEK. In 2015 werd er 4 hl bier per maand gebrouwen, in 2016 was dit 10 hl bier per maand. Een deel van het bier werd bij huurbrouwerijen gebrouwen. In 2018 is er een tweede crowdfundingcampage opgezet om een grotere brouwerij te realiseren.[1] In 2019 is de brouwerij van 1500m² en het brouwcafé geopend in de voormalige productiehal van de voormalige snoepjesfabriek De Faam. In 2019 was de maandelijkse brouwcapaciteit 150 hl per maand. In 2021 is de maximum brouwcapaciteit behaald, welke 870 hl bedroeg. Daarnaast is het vatenpark uitgebreid van 60 naar 250 vaten. In 2021 is een nieuwe crowdfundingcampagne gestart, met als doel een groter pand te kunnen realiseren.[2] Uiteindelijk is er ruim 5 miljoen euro opgehaald waarmee een nieuwe locatie van 7.650m² kon worden betrokken in ‘The Bay’ in Breda.[3] Deze locatie zal begin 2023 in volledig gebruik worden genomen.[4] (https://nl.wikipedia.org/wiki/Brouwerij_Frontaal)

Brouwerij Frontaal, een jonge innovatieve brouwerij uit Breda. Opgericht in 2015, maar nu al een begrip in Breda, Noord-Brabant, Nederland en Europa. Brouwcafé Breda, het café van brouwerij Frontaal. Dé plek waar je moet zijn voor bijzondere bieren (31 tapkranen!) uit eigen brouwerij en van bevriende brouwerijen. Ook voor een goede bak koffie, heerlijke borrelhappen of een lekker glas wijn op ons zonnig terras kun je hier terecht! Deze unieke, industrieel ingerichte plek is tevens geschikt voor leuke evenementen. Uiteraard geven wij bierproeverijen, maar ook een werkbijeenkomst, verjaardagsborrel, uitje of trouwfeest kan hier. Wij brouwen bier volgens de filosofie dat kwaliteit voorop staat. Wij doen geen concessies in het gebruik van ingrediënten om dit te bereiken. Overigens is balans in een bier ook een van onze kwaliteiten, dus zorgen we ervoor dat het niet alleen maar om uitgesproken bieren gaat. (https://www.visitbrabant.com/nl/locaties/1550793464/stadsbrouwerij-frontaal)

Sinds de oprichting in 2015 is er op biergebied in Breda waanzinnig veel gebeurd. De stad kent op het moment maar liefst 16 ondernemingen die zich ‘brouwerij’ noemen en is daarmee het bier-powerhouse van de provincie Noord-Brabant. Roel Buckens (Zevenbergen, 1992) is de oprichter van Frontaal. Naar verluidt is hij al van jongs af aan gefascineerd door smaak. Vanaf het moment dat hij ‘of legal drinking age’ is, is hij met bier bezig. Zelf brouwen doet hij sinds zijn terugkeer van een reis naar Australië, waar hij onder meer werkte in een brewpub. ... Brouwer en eigenaar Roel Buckens mag dan wellicht een autodidact zijn, een specifieke opleiding voor bier en brouwen zoek je vergeefs op zijn cv: zijn ambacht neemt hij verrekte serieus. Frontaal is eredivisie waar het gaat om investeren in technologie en kennis voor kwaliteit. Een voorbeeld? De brouwerij beschikt over een extra brede maischkuip. Dit heeft als voordeel dat de filtering van het beslag makkelijker verloopt, zeker voor het brouwen van zwaardere bieren. De uitgekiende brouwinstallatie maakt het een geliefd adres voor huurbrouwers. Maar het belangrijkste waar die kwaliteitsgerichtheid van Frontaal voor zorgt: lekker bier. De bieren van Roel en zijn team vallen in de prijzen.... “Beer for Thought” is de merkbelofte van Frontaal. De brouwers creëren naar eigen zeggen smaken, kleuren en geuren in hun bier, die liefhebbers uitnodigen om na te denken over het ontstaan ervan. Ze zien het als hun missie om niet alleen bieren te brouwen die de moeite waard zijn, maar ook kennis te delen over hun product. Zodat bierdrinkers ook iets leren over hun favoriete drank. De bieren van Frontaal zijn geïnspireerd op traditionele Engelse en Amerikaanse stijlen waaraan de brouwers hun eigen signatuur geven.
Kennisdeling is voor Frontaal nog op een andere manier belangrijk. Roel Buckens maakt geen geheim van zijn recepten en deelt ze graag met hobbybrouwers zodat die ermee verder experimenteren. Hij nodigt andere professionele brouwers uit hierin te volgen. Zijn bedoeling is om daarmee samen het niveau van ambachtelijk brouwen in Nederland te versterken. (https://www.bierschrijver.nl/2020/04/11/de-smaakvolle-kwaliteiten-van-brouwerij-frontaal/)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten