Translate

Zoeken in deze blog

zondag 24 september 2017

Spaanse eilanden

http://www.cervesanas.es/cervezas_artesanas/region/navarra


Spanje bestaat naast het Iberische schiereiland uit een aantal eilanden.

Niet alleen het vasteland stikt van de prachtige stranden, ook de vele mooie Spaanse eilanden lenen zich voor een heerlijke vakantie. Van Mallorca tot Tenerife en van Ibiza tot Gran Canaria: wat is het mooiste eiland en welke past bij jou? (www.bluezzz.nl/de-mooiste-eilanden-van-spanje/)


De Balearen
De Balearen is een eilandengroep in de Middellandse Zee ten oosten van het Spaanse vasteland. Deze groep eilanden bestaat uit 6 eilanden.
De Canarische eilanden
Ten westen van Marokko op zo’n 4 tot 5 uur vliegen van Nederland in de Atlantische Oceaan ligt deze populaire Spaanse eilandengroep. De Canarische eilanden bestaan uit een aantal prachtige bewoonde en onbewoonde eilanden en een groot aantal populaire vakantie-eilanden.
De Balearen bestaan uit zes eilanden, waarvan de grootste Majorca, Minorca, Ibiza en Formentera zijn. De overige kleinere eilanden zijn Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, en Dragonera. Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboomeilanden. (www.bluezzz.nl/de-mooiste-eilanden-van-spanje/).


Balearen met als hoofdstad Palma de Mallorca

De Balearen (Spaans: Islas Baleares of kortweg Baleares, Catalaans: Illes Balears of kortweg Les Illes) zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland. Ze zijn een van de 17 autonome regio's van Spanje en zijn tevens een provincie. De hoofdstad is Palma de Mallorca.
Op de Balearen wordt door de vaste bewoners Spaans en Catalaans gesproken. Het Catalaans is van een andere variëteit dan dat van bijvoorbeeld Barcelona en staat onder taalkundigen bekend als het Balearisch. Het Balearisch is zelf echter verdeeld in verschillende eilandspecifieke dialecten en de bewoners van de eilanden zullen daarom zelf de lokale naam gebruiken, zoals het "Mallorquí" op Majorca, het "Eivissenc" op Ibiza en het "Menorquí" op Minorca (https://nl.wikipedia.org/wiki/Balearen).


Het populaire Mallorca heeft een prachtig landschap in het noorden, met ravijnen, heuvels en druipsteengrotten. Maar dit grootste eiland van de Balearen staat vooral bekend om de meer dan 80 zandstranden, voornamelijk in het zuiden van het eiland. De meeste toeristen trekken ook naar dit gebied, waar vele hotels, appartementen en uitgaansgelegenheden zijn. Een aantal mooie (maar ook drukke) stranden zijn Cala Millor; Cala d’Or en Playa de Palma. ... (www.bluezzz.nl/de-mooiste-eilanden-van-spanje/).


De naam Mallorca wordt in het Nederlands ook wel als Majorca geschreven. Officieel is het Mallorca, dat in het Spaans uitgesproken wordt als Majorca. De dubbele "L" wordt in het Spaans uitgesproken als de letter "J" . Beide schrijfwijzen zijn in het Nederlands correct, echter geven de meesten de voorkeur aan de Spaanse schrijfwijze: Mallorca.
...
Mallorca is het grootste eiland van de Balearen die samen een autonome regio binnen Spanje vormen. Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca en van de Balearen. Het is tevens de grootste stad van het eiland. De economie van Mallorca draait voor het overgrote deel op de toeristenindustrie. In de zomermaanden wordt het eiland overspoeld door toeristen, maar ook in de andere maanden van het jaar is het eiland populair bij vakantiegangers. Het grote nadeel hiervan is dat Mallorca voor een deel zijn eigen karakter verloren heeft. Vooral in de wat toeristische kustplaatsen is dit goed te merken. De binnenlanden van het eiland hebben gelukkig nog veel van hun authentieke karakter weten te behouden (www.mallorcavoorbeginners.nl/).

In tegenstelling tot haar grote broer Mallorca, is Menorca juist veel minder toeristisch, maar heeft juist wel heel veel stranden waar je dus bijna ongestoord kunt genieten van een boek, de zon en de zee. Een aanrader is hier om één van de Calas Vírgenes te bezoeken: dit zijn baaien waarvan de meeste alleen te voet of per boot bereikbaar zijn. ... Ibiza staat natuurlijk bekend als hét feesteiland bij uitstek. Er staan vele nachtclubs in de grotere steden, zoals Ibiza-stad (Eivissa) en San Antonio. Hier kun je de hele nacht door tot in de vroege uurtjes dansen en feesten. Het eiland heeft een ontspannen, internationale sfeer doordat het vroeger (en nu nog steeds een beetje) een enorme aantrekkingskracht had op hippies. Over het hele eiland zijn nog tal van hippiemarktjes te vinden waar je de leukste spulletjes en souvenirs kunt kopen. ... Formentera is het kleinste eiland van de Balearen. Het heeft geen vliegveld en kan alleen per veerboot worden bereikt. Hierdoor is het wel rustiger dan Ibiza of Mallorca, maar vergis je niet: in de zomermaanden wordt het overspoeld door toeristen die komen genieten van de zon en de relaxte sfeer (www.bluezzz.nl/de-mooiste-eilanden-van-spanje/).

De Balearen liggen in de Middellandse Zee, voor de kust van Spanje. De Balearen bestaan uit de eilanden Ibiza, Mallorca, Menorca, Formentera en een aantal onbewoonde eilandjes (www.reisgraag.nl/vakantie-spanje/balearen/).
De Balearen (Spaans: Islas Baleares of kortweg Baleares, Catalaans: Illes Balears of kortweg Les Illes) zijn een eilandengroep in de Middellandse Zee, ten oosten van het Spaanse vasteland. Ze zijn een van de 17 autonome regio's van Spanje en zijn tevens een provincie. De hoofdstad is Palma de Mallorca.
De Balearen bestaan uit zes eilanden, waarvan de grootste Majorca, Minorca, Ibiza en Formentera zijn. De overige kleinere eilanden zijn Cabrera, dat het Nationaal park Archipiélago de Cabrera huisvest, en Dragonera. Ibiza en Formentera, de westelijkste Balearen, heten samen de Pityusen of Pijnboomeilanden (https://nl.wikipedia.org/wiki/Balearen). Mallorca is het grootste eiland en leeft ook al het langst van het toerisme. Ieder eiland van de Balearen heeft zijn eigen karakteristieken. Op Menorca vind je bijvoorbeeld veel prehistorische overblijfselen en het binnenland van Ibiza wordt gekenmerkt door prachtige witte boerderijen. De eilandengroep heeft voor ieder wat wils. Een goedkope vakantie naar een van de massabestemmingen op Mallorca, een weekje stappen op Ibiza of een cultuurreis op Menorca. Natuurlijk kun je op Mallorca en Ibiza ook van de rust, cultuur en schoonheid genieten. Formentera heeft kristalhelder water, wit strand en is heel rustig (www.reisgraag.nl/vakantie-spanje/balearen/). Interessant te weten is dat er ook kleine bierbrouwerijen uit Mallorca en Menorca aanwezig zijn.  In totaal zijn er acht brouwerijen uit de Balearen.  De bierbrouwerijen uit Mallorca komen  o.a. uit Inca, Soller, Alaró, Algaida, Galilea en Puigpunyent (http://www.mallorcavandaag.com/bierfeest-palma/).

Palma de Mallorca of kortweg Palma of Mallorca is de hoofdplaats van het eiland Majorca en de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen (https://nl.wikipedia.org/wiki/Palma_de_Mallorca).

Palma de Mallorca is de grootste stad en de hoofdstad van het Spaanse eiland Mallorca. Het is tevens de hoofdstad van de Spaanse autonome eilandengroep de Balearen. In Palma wonen iets meer dan 400.000 mensen wat neerkomt op ongeveer de helft van de bewoners van het eiland Mallorca. De stad is gesticht door de Romeinen die in de tweede eeuw na Christus het eiland veroverden. Later kwamen de Arabieren aan de macht en gaven de stad de naam Mayurqa. Pas in de dertiende eeuw kreeg de stad zijn huidige naam door de toenmalige koning Jacobus I van Aragón. De oudste delen van de huidige stad stammen uit deze periode.
Tegenwoordig is Palma de Mallorca een bruisende stad met vele kleine straatjes en steegjes waar je gezellig op het terras kan zitten en bijzondere winkeltjes kan vinden. Palma de Mallorca wordt door sommige mensen wel klein Barcelona genoemd. Deze vergelijking is niet geheel uit de lucht gegrepen als je bedenkt dat er hier een la Rambla te vinden is en Antoni Gaudí meegewerkt heeft aan de kathedraal van Palma de Mallorca. Tijdens een vakantie op Mallorca mag je een bezoek aan Palma de Mallorca niet overslaan (www.steden.net/spanje/palma-de-mallorca/).


Bellver, Catalaans voor schoonzicht, is een 14e-eeuwse gotische burcht in het zuidwesten van Palma. Het is de enige geheel ronde vesting van Europa. De burcht werd in opdracht van koning Jacobus II gebouwd en door Pere Salvà ontworpen. Hij heeft vier ronde torens, waarvan er één door middel van een brug met het hoofdgebouw is verbonden. Het hoofdgebouw is een donjon en wordt Torre de l'Homenatge genoemd.
In de loop der jaren heeft het kasteel verschillende functies gehad. In de 14de eeuw diende het tot verblijf van de koning van Mallorca. In 1717 werd het als gevangenis ingericht en in 1821 als munterij. Tegenwoordig is in het kasteel een museum gevestigd (https://nl.wikipedia.org/wiki/Palma_de_Mallorca).

Dat er bier is blijkt al uit de website www.beerloversmallorca.com/index.php?lang=en:


Our family home for over 300 years in the centre of Alcudia is now the Beer Lovers microbrewery.
Our aim is to preserve this spirit in the brewery with an architecture that is very respectful of the building and its history.
At the same time, we brew using the highest technology, because we are passionate about beer and want to be proud of what we do.
COMPANYIA CERVESERA DEL NORD DE MALLORCA S.L.
C/. Serra 10 · 07400 Alcúdia / Mallorca (www.beerloversmallorca.com/microcerveceria.php)


The best days of the week and the best beers of the world.
If the lovely town of Arta didn't already have enough reasons to visit it – great bars, restaurants, shops, charming boutique hotels, castle, fascinating weekly market, and superb scenery – then it does now as it holds its first beer festival this month!...in Mallorca. They've gathered together some of the brewers from the island and no less that 60 different beers which can be sampled, along with tapas, at very reasonable prices (www.mallorca-spotlight.de/nachrichten/2015/06/arta-beer-festival-i).

La flor de azahar, la piel de limón, las aceitunas verdes o el cacao puro son ingredientes que aportan gran personalidad a la cerveza Sullerica (https://cervezaslove.com/2015/02/23/sullerica-mallorca/).

Fosca Cerveza ale, oscura-negra; con aroma a tostados y a cacao. Espuma densa y alta. Sabor más robusto, pero no excesivo. Sullerica fosca se consigue con 4 tipos de malta de cebada diferentes, y una malta de trigo, tres tipos de lúpulo, levadura especial, agua de Sóller, cacao puro y flor de naranjo. Amargor:  25 IBU Alcohol: 6% (https://cervezaslove.com/2015/02/23/sullerica-mallorca/)

Sullerica Receta Original
Cerveza ale, rubia dorada; tiene un olor fresco muy floral y a cítricos. Con espuma moderada-alta, perfil de malta alto que se nota en el cuerpo de la cerveza. Sullerica receta original, se hace con maltas de cebada y trigo, tres tipos de lúpulos, levadura especial, agua de Sóller, romero, hierba luisa y su flor de naranjo, que le da ese aroma tan especial.
Amargor: 20 IBU Alcohol: 4,6% (https://cervezaslove.com/2015/02/23/sullerica-mallorca/)

Blanca
Cerveza de trigo, la más suave de las tres, muy refrescante y aromática, con el sabor característico del trigo crudo. Color blanco, espuma alta y persistente, aromas de limón, conseguidos en la segunda fermentación. Amargor: 15 IBU Alcohol: 3,7% (https://cervezaslove.com/2015/02/23/sullerica-mallorca/)

Piris beer: made from Mallorca
Submitted by Stephen White on April 30, 2015 - 10:18
Blancheberry Mallorca – a new craft beer made from Mallorcan ingredients
A new craft beer made entirely from produce grown in Mallorca has just been officially unveiled and will be available at this week's Beer Palma shindig. Blancheberry Mallorca is the newest member of the Piris craft beer stable, and the brainchild of journalist/brewer Miquel Piris (www.mallorca-spotlight.com/news/2015/04/piris-beer-made-mallorca).


brewed in Barcelona using traditional methods and the best ingredients, the Blancheberry is regarded by experts (how I'd love to be one of those) as the perfect beer to enter the world of craft ales because of its low bitterness. It measures only 15 IBUs (International Bitterness Units) on a scale form 0 to 100 though still packs a punch with 5.8 degrees of alcohol!
It's made from organic wheat grown in Valldemossa and orange peel from Soller and is classed as a blanche or Weissbier with a murky look given by the addition of blackberries. Fresh and refreshing, it has notes of wild fruit and coriander and is great as an accompaniment to snacks and light dishes.
It's creator says it will also be perfect drunk alone on a terrace in Colonia de Sant Pere in early June, watching the sunset and I for one, would be happy to comply with Miquel Piris' recommendations there!
As I said, it will be available at Beer Palma and can be found on the same stand as Mallorcan craft brewers Beer Lovers who have converted their family home of 300 years into a brewery in Alcudia (www.mallorca-spotlight.com/news/2015/04/piris-beer-made-mallorca).

Canarische Eilanden met de hoofdsteden Las Palmas en Santa Cruz


De Canarische Eilanden (Spaans: Islas Canarias) zijn een eilandengroep in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko en de Westelijke Sahara. Ze vormen een van de 17 autonome regio's van Spanje. De Canarische Eilanden hebben als Spaanse autonome regio twee officiële hoofdsteden, Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria (https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden).


De naam Canarische Eilanden kan gelinkt worden aan het Latijnse Canariae Insulae wat eiland van de honden betekent. Oorspronkelijk werd deze naam alleen aan het eiland Gran Canaria gegeven. Over de reden van deze naamgeving verschillen de meningen. Volgens het ene verhaal komt de naam voort uit het feit dat er op het eiland veel grote honden leefden. Anderen speculeren dat met de honden eigenlijk de zeehonden bedoeld worden die ooit in de oceaan rondom de Canarische Eilanden leefden maar daar tegenwoordig niet meer voorkomen. Een derde verklaring voor de naam is dat de oorspronkelijke bewoners, de Guanches, honden als heilige dieren beschouwden.
De connectie met honden is terug te vinden in het wapen van de Canarische Eilanden waar twee honden op afgebeeld zijn.
Vast staat dat de Canarische Eilanden in ieder geval niet vernoemd zijn naar de gelijknamige vogel, de kanarie. Het is andersom: deze vogelsoort is vernoemd naar de eilandengroep, waar ze nog altijd in het wild voorkomt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden).

Na de val van het Romeinse Rijk werden de eilanden door de Europeanen vergeten, tot ze in 1312 opnieuw werden ontdekt door de uit Genua afkomstige Lancelotto Malocello. Lanzarote werd vernoemd naar deze man. Zijn voornaam wordt ook wel gespeld als Lanzarotto (https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden).

In 1812 werden de Canarische eilanden een Spaanse provincie. Er ontstond vervolgens rivaliteit tussen de eilanden. De rivaliteit tussen de twee steden Santa Cruz de Tenerife en Las Palmas de Gran Canaria over welke van de twee zich de hoofdstad van de eilanden mocht noemen leidde in 1927 tot de opslitsing van de Canarische Eilanden in twee provincies. Deze indeling bleef gehandhaafd, ook toen de eilanden later autonomie verkregen.
In het begin van de 20e eeuw begonnen de Britten met het verbouwen van bananen op de Canarische Eilanden. Dit zou uiteindelijk een belangrijker exportproduct worden dan het eerdere suikerriet en de wijn.
Uit angst voor een staatsgreep stuurde de toenmalige Republikeinse regering van Spanje de held uit de Marokko-oorlogen, Francisco Franco, naar Tenerife. In 1936 greep hij daar de macht, waardoor de Spaanse Burgeroorlog begon. Hierdoor stagneerde de economie op de eilanden opnieuw. Er ontstond verzet tegen Franco en het Canarisch nationalisme leefde op.
Na de oprichting van het koninkrijk Spanje (na de dictatoriale periode van Franco gedurende de tijd van de Spaanse Staat) werd in 1982 een wet aangenomen die voorzag in de autonomie voor de Canarische Eilanden. In 1983 werden de eerste autonome Canarische verkiezingen gehouden (https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden).

De Canarische Eilanden bestaan uit zeven grote eilanden en zes kleinere eilandjes. De eilandengroep ligt ongeveer honderd kilometer ten westen van de kust van Zuid-Marokko. De eilanden liggen geografisch gezien in een licht gekromde boog, met Lanzarote als meest oostelijke eiland en El Hierro als meest westelijke (https://nl.wikipedia.org/wiki/Canarische_Eilanden).


Ten westen van Marokko en de Sahara, in de Atlantische Oceaan, bevinden zich de Canarische Eilanden. Ieder eiland heeft zijn eigen schoonheid en bijzonderheden. Als populaire vakantiebestemming reizen steeds meer mensen naar deze prachtige eilandgroep.
De Canarische Eilanden bestaan uit 7 prachtige eilanden:
La Palma
La Gomera
Tenerife
Gran Canaria
Fuerteventura
Lanzarote
El Hierro
(www.canarische-eilanden.info/)
De Canarische Eilanden zijn ontstaan na uitbarstingen van vulkanen. De oudste eilanden, Fuerteventura en Lanzarote, zijn ongeveer 18 miljoen jaar geleden ontstaan. Een aantal van de eilanden, namelijk La Palma, El Hierro, Lanzarote en Tenerife, zijn vulkanisch nog steeds actief. Dankzij de vruchtbaarheid van lava is vooral de flora op de Canarische Eilanden enorm divers (www.canarische-eilanden.info/).
De vroegste geschiedenis van de Canarische eilanden is gehuld in mythen en legenden. Sommige zagen de eilanden als het verzonken Atlantis, anderen noemden ze de 'fortuineilanden' waar geen zorgen bestonden. Een vrij nauwkeurige kaart van de Egyptenaar Ptolamaeus gaf de Canarische eilanden weer als de rand van de wereld. Rond de tweede eeuw v.C. werden de eilanden bewoond door een groep immigranten uit Noord-Afrika. Deze groep, de Guanchen, zijn bekend als de oorspronkelijke inwoners van de eilanden. Maar een eeuw vroeger woonden er al mensen. Hoewel wetenschappers het niet eens zijn over de oorsprong van deze mensen (www.canarische-eilanden.info/).

La Palma:
De Palmeros noemen La Palma ook wel 'La Isla Bonita', hetgeen het mooie eiland betekent, maar ook wel 'La Isla Verde', hetgeen het groene eiland betekent.
De naam 'het groene eiland' is geheel terecht, want La Palma heeft adembenemende plekken en een enorme diversiteit aan vegetatie. De oorzaak hiervan ligt in de hoeveelheid regen die valt en in het vermogen van de Canarische pijnbomen om nevel te condenseren. Tezamen met de Canarische zon en het vruchtbare lava een vormt dit een succesvolle basis voor planten. De vegetatie bestaat uit subtropische bossen, laurierbossen met enorme varens, maar ook uit lagergelegen lavavelden met vetplanten en cactussen.
Op La Palma zijn de karakteristiek Drago''s, drakenbloedbomen, te bewonderen. Tezamen met de weelderige tuinen van de bewoners maakt dit La Palma onbetwist tot het groenste eiland van het Canarische archipel. La Palma is het op vier na grootste eiland van de archipel en heeft de vorm van een vuistbijl (www.canarische-eilanden.info/la-palma).

De naam Tenerife komt voort uit de taal van de Guanchen en betekent 'witte berg'. Deze naam is overduidelijk gebaseerd op de hoogste berg van Spanje, de Pico del Teide. Deze 3718 meter hoge vulkaan ligt in het midden van het eiland en maakt deel uit van het nationale park dat ieder jaar vele duizenden bezoekers telt. De top is wisselend bedekt met sneeuw, gehuld in wolken of zwaveldamp. Tenerife is met 2354 km2 het grootste Canarische eiland en telt ongeveer 700.000 inwoners.
Het noorden van Tenerife is het dichtst bevolkt, vooral rond de hoofdstad Santa Cruz. Net als Gran Canaria wordt het eiland in twee klimaten gescheiden. Dit komt door de Teide. Het vochtige noordwesten is begroeid met tropische vegetatie en is geklimatiseerd met wijngaarden. Het zuiden is droog, heet en rotsachtig.
Tenerife leeft vooral van het toerisme dat wordt aangetrokken door de zon, stranden en schone lucht... Tenerife is gelegen tussen Gran Canaria en La Gomera en wordt ook wel het eiland van de 'eeuwige lente' genoemd. (www.canarische-eilanden.info/tenerife).

Slechts 100 km ten westen van de Sahara ligt Fuerteventura, een eiland dat mede door deze ligging minder groen is maar daarvoor wel de felbegeerde zon en strand biedt. Fuerteventura wordt vooral bezocht door zonaanbidders en de sterke wind oefent een aantrekkingskracht uit op windsurfers.
Fuerteventura is met zijn 97 km lengte na Tenerife het grootste Canarische eiland. Dit terwijl hier slechts 40.000 mensen wonen, een aantal dat zwaar overtroffen wordt door het aantal berggeiten die een maaltijd bijeenscharrelen in het binnenland.
Deze geiten zijn dan ook een symbool geworden van het eiland. Het eiland verscheen voor het eerst op de kaart in 1339, toen nog Forte Ventura geheten. Landbouw was nog aanwezig en het eiland werd toen zelfs nog de graanschuur van de Canarische eilanden genoemd. Door vulkaanuitbarstingen en de wind vanuit de Sahara heeft het eiland tegenwoordig een droog klimaat. Groen is weinig te vinden en water moet worden gewonnen het ontzilten van zeewater. De ontbossing van het eiland is hier mede debet aan (www.canarische-eilanden.info/fuerteventura).

Gran Canaria ligt in het hart van de Canarische archipel en is het op twee na grootste eiland. Met 710.000 bewoners is het één van de dichtstbevolkte eilanden en het heeft meer dan de helft van het totaal aantal bewoners van de archipel. Haar populariteit is groot met jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen bezoekers voor een zonnige vakantie.
De vulkaankegel Pico de las Nieves bevindt zich in het midden van het eiland en laat zijn berghellingen tot aan de oceaan lopen, doorsneden met diepe ravijnen (barranco's). Door een bergketen wordt Gran Canaria qua klimaat in twee zones gesplitst. Het groene noorden is vochtiger en vruchtbaarder dan het droge en hete zuiden. Mede door de afwisselende landschappen van steile rotswanden in het noorden tot de gelijkmatig aflopende hellingen in het zuiden, wordt het eiland ook wel als een miniatuurcontinent gezien.
De hoofdstad Las Palmas ligt in het noordoosten en heeft een koloniaal verleden, terug te vinden in de diverse musea. Gecombineerd met de stranden in het zuiden waar de zon het gehele jaar aanwezig is, maakt dit het eiland tot een geliefde bestemming voor toeristen. Las Palmas is de grootste stad van de archipel en is al sinds de stichting in 1478 een belangrijke haven voor alle schepen die rond het Afrikaans continent voeren. Hollandse piraten hebben in 1599 de stad geplunderd. Maspalomas in het zuiden is één van de grootste toeristenoorden van heel Spanje. Het is aangelegd rond het Playa del Inglés met zijn vele bars, restaurants, discotheken en niet te vergeten goudgele stranden (www.canarische-eilanden.info/gran-canaria).


Lanzarote, ook wel Isla del Fuego of Vuureiland, is bedekt met zwart, roze, paars en okerkleurig gestold lava. Het eiland is bedekt met bijna 300 vulkanen waardoor een soort van maanlandschap ontstaat dat adembenemend is.
De architectuur van de lokalen ondersteunt dit landschap. De architect en kunstenaar César Manrique heeft hier zijn invloed op gehad en heeft gezorgd voor een traditionele stijl en strenge bouwvoorschriften. UNESCO heeft Lanzarote in 1993 in zijn geheel uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Lanzarote ligt dicht bij de Afrikaanse kust en is in het verleden meerdere malen prooi gevallen aan de plunderingen van Algerijnse/Marokkaanse piraten, alsmede Engelse en Franse piraten. Tezamen met vulkaanuitbarstingen en langdurige droogte heeft dit het eiland op een gegeven moment zelfs bijna onbevolkt gemaakt.
Ook op dit Canarische eiland heeft de landbouw en visserij plaats gemaakt voor het toerisme. Lanzarote kampte in het verleden met een ernstig watertekort. Voordat in 1964 de eerste onziltingsinstallatie in gebruik werd genomen, moest al het water per schip worden aangevoerd. Nu is ieder groot complex voorzien van een eigen installatie.
Lanzarote is het noordelijkste eiland van de Canarische Eilanden. Het is vooral een ruig eiland met een woest vulkanische landschap, kleurige lavaformaties, prachtige lange stranden en ongeveer 300 vulkanen. Het eiland is goed te bereiken per vliegtuig en boot. De hoofdstad is Arrecife en hier ligt het enige vliegveld van Lanzarote. In Arrecife kan men een bezoek brengen aan Museo Internacional de Arte Contemporáneo. Hier vindt u werken van Picasso, Miró en de bekendste eilandbewoner Cesár Manrique. Ook de gezellige visserswijk Charco de San Ginés met zijn vissershuisjes, die uitkijken over de zee met het kerkje Iglesia de San Ginés, is een bezoek waard.
Dé badplaats op Lanzarote is Puerto del Carmen met zijn typische witte lage gebouwen (www.canarische-eilanden.info/lanzarote).

Het één na kleinste eiland van de Canarische eiland is Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera (www.canarische-eilanden.info/la-gomera).

Het kleinste en meest westelijk gelegen eiland van de Canarische archipel is El Hierro. Met zijn geringe oppervlakte van 278 km2 wordt het ook wel La Isla Chiquita genoemd, oftewel het kleine eiland.
La Villa de Santa Maria de Valverde is de volledige naam van de hoofdstad van El Hierro. Deze stad ligt tegen een altijd groen blijvende helling, vandaar de naam. Veel bezienswaardigheden zijn hier niet, maar het is een gezellig en rustig stadje (www.canarische-eilanden.info/el-hierro).


Compañía Cervecería de Canarias
Crtra. Gral. La Cuesta-Taco, Km. 0,5
38000 La Laguna - Tenerife.
Tel: +34 22661338
http://www.ccc.es/
Founded: 1948
(www.europeanbeerguide.net/spanbrew.htm)


La Compañía Cervecera de Canarias (CCC) con sede en Santa Cruz de Tenerife, fue fundada en 1939 empezando a fabricar una cerveza que se llamaría Dorada. En 1994 se fusionó con la Sociedad Industrial Canaria (SICAL) de Las Palmas que era la antigua cervecera La Tropical fundada en 1924.
En la actualidad, Compañía Cervecera de Canarias cuenta con más de 300 empresarios canarios entre su accionariado y forma parte del grupo internacional SABMiller (https://es.wikipedia.org/wiki/Compa%C3%B1%C3%ADa_Cervecera_de_Canarias): De Cervecera de Canarias Company (CCC) , gevestigd in Santa Cruz de Tenerife , werd opgericht in 1939 het begin tot een bier dat de productie zou Gold genoemd worden. In 1994 fuseerde met de Industrial Society Canaria (Sical) van Las Palmas was de oude brouwerij La Tropical in 1924 opgericht.
Op dit moment, Canarische Eilanden Brewing Company heeft meer dan 300 Canarisch ondernemers en hun aandeelhouders is onderdeel van de internationale groep SABMiller.
CCC is een van de toonaangevende producenten van bier op nationaal niveau en een van de belangrijkste motoren van de economische en sociale ontwikkeling van de Canarische Eilanden. Het bedrijf is een van de belangrijkste generatoren Canarische bedrijven van rijkdom en ontwikkeling voor de regionale economie, bevorderen van de oprichting van ongeveer 900 directe banen en meer dan 13.000 indirecte banen (https://es.wikipedia.org/wiki/Compa%C3%B1%C3%A
Da_Cervecera_de_Canarias) (www.ccc.es/cervecera/en/node/35?q=historia).


In 1924 heeft zakenman Castor Gómez Navarro brouwerij La Tropical opgericht in Las Palmas, maar het begin van de Burgeroorlog leidde tot zijn faillissement en werd overgenomen door een groep ondernemers die de Industriële Maatschappij Canaria gemaakt. De productie van deze nieuwe maatschappij ging buiten het bestek brouwer, gewijd aan andere sectoren, zoals koffie, chocolade en zelfs vissen.
De opening in 1960 van de fabriek Barranco Seco in Las Palmas, markeerde het begin van de expansie van het bedrijf, en werd de belangrijkste productiemaatschappij brouwt de Canarische Eilanden en een van de grootste Canarische bedrijven. De handelsnaam was Tropical , die nog steeds op de markt is.
Op 5 juni 2010 een nieuw Guinness World Record door het creëren van 's werelds grootste handdoek, 2.240 vierkante meter in de Playa de Las Canteras in Las Palmas.
In augustus 1939, richt een groep zakenlieden onder leiding van Maximino kanaries Acea Perdomo  in Santa Cruz de Tenerife de eerste brouwerij op: Canarische Eilanden Brewing Company (Cercasa).
Diens geboorte vindt plaats in turbulente tijden: Spanje zonk in de oorlog en de rest van de wereld was de voorbereiding voor de Tweede Wereldoorlog. Als gevolg daarvan zouden de machines die eerder had gekocht in Duitsland niet Tenerife komen tot het einde van 1945.
In juli 1948 werd het eerste bier gebotteld onder toezicht van de Duitse brouwmeester Hans Carlos.
CCC was de naam van dat bier, zacht en verfrissend, die in de jaren zestig werd omgedoopt Dorada.
(Zie https://es.wikipedia.org/wiki/Compa%C3%B1%C3%ADa_Cervecera_de_Canarias) (www.ccc.es/cervecera/en/node/35?q=historia). Ze brouw(d)en o.a. zo'n 64 bieren (zie http://birrapedia.com/cervezas/de-islas-canarias-espana)..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten