Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 21 juni 2017

The Incredible Hulk


The Incredible Hulk is een Amerikaanse film uit 2008. Het is de tweede bioscoopfilm over het personage de Hulk, alhoewel het geen vervolg is op Hulk uit 2003. De film is eigenlijk een reboot. In tegenstelling tot dat deel, dat door Universal Pictures werd geproduceerd, werd deze film geproduceerd door Marvel Studios. Universal verzorgde nog wel de distributie (https://nl.wikipedia.org/wiki/The_Incredible_Hulk_(2008)).

De Hulk van de TV-serie
De Hulk van de comic

De Hulk, alias Dr. Robert Bruce Banner is een stripfiguur in de gelijknamige comics van Marvel Comics. Hij werd gecreëerd door Stan Lee en Jack Kirby. De Hulk gaat vaak door voor een superheld, maar is in feite meer een antiheld: hij moet dan ook vaak andere helden van zich afslaan. Sinds zijn eerste verschijning in mei 1962 is de Hulk een van 's werelds herkenbaarste stripfiguren geworden. In de Nederlandse vertaling heet de strip aanvankelijk Rauwe Bonk, nadien de Verbijsterende Hulk.
De Hulk is ontstaan nadat Kernfysicus Robert Bruce Banner per ongeluk wordt blootgesteld aan een hoge dosis gammastraling van een experimentele bom die hij heeft gemaakt. Sindsdien, als Bruce zich opwindt, verandert hij in de Hulk: zijn spieren worden krachtiger en zwellen op; zodanig dat hij uit zijn kleren scheurt. Zijn intelligentie daalt echter tot het niveau van een vijfjarige. Verder kleurt zijn huid groen, alhoewel hij in sommige strips nog wel eens de kleur grijs draagt (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hulk_(Marvel)).


Berliner Kindl Waldmeister doet mij denken aan deze superheld (zoals ik in 2013 al aangaf)

De Hulk is eigenlijk Dr. Robert Bruce Banner, een kernfysicus. Bruce is een groot genie. Als kind werd hij echter mishandeld door zijn vader, wat hem een gespleten persoonlijkheid opleverde. Hijzelf was altijd tamelijk timide, eigenlijk een nerd (hij bezat bijvoorbeeld tien identieke kostuums, zodat hij nooit een seconde zou hoeven nadenken over kledingkeuze). Op een dag werkte hij aan een nieuw type wapen genaamd de “gammabom”; een kernwapen met hoge gammastraling. Op de dag dat de bom getest zou worden, ontdekte Robert op het laatste moment een tiener genaamd Rick Jones die wegens een weddenschap rondliep op het testterrein. Banner wist Rick te redden voordat de bom afging, maar werd daarbij zelf blootgesteld aan de ontploffing waarbij zijn lichaam een hoge dosis gammastraling absorbeerde. Rick bracht Banner naar het ziekenhuis, waar hij voor het eerst veranderde in de Hulk.
De Hulk kent meerdere varianten. De bekendste versie van de hulk is de Savage Hulk. Deze versie van de hulk heeft een groene huidskleur, is groter dan een gemiddeld mens, en is overdreven zwaar gespierd. De meeste kleren zijn te klein voor hem, waardoor ze altijd van zijn lichaam scheuren als Bruce in De Hulk verandert. Alleen zijn paarse broek blijft deels intact. De Savage Hulk is buitengewoon sterk, maar niet bijster slim. Hij heeft de gemiddelde intelligentie van een jong kind en totaal geen zelfbeheersing. Deze Hulk verwijst vaak aan zichzelf in de derde persoon, vaak bewerend dat hij gewoon met rust gelaten wil worden, en als hij inderdaad met rust wordt gelaten doet hij ook geen vlieg kwaad (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hulk_(Marvel)).


Andere varianten van de Hulk zijn:
Gray Hulk/Joe Fixit: deze grijze Hulk (niet dezelfde als die in de eerste Hulk strip verscheen) werkte een tijdje als huurling onder de naam Joe Fixit. De grijze Hulk is slimmer en kalmer dan de Savage Hulk en is in sommige gevallen net zo slim als zijn alter ego Bruce Banner. Hij is hedonistisch, sluw, arrogant en geslepen.
Merged Hulk/The Professor: de Merged Hulk (letterlijk: versmolten of gefuseerde Hulk) is de combinatie van Bruce Banner, Savage Hulk en Gray Hulk en verscheen voor het eerst in Incredible Hulk #377. Deze Hulk werd later de Professor genoemd en neergezet als een vierde Hulk transformatie in plaats van een fusie van de vorige drie. Merged Hulk is de persoonlijkheid die Banners ideale zelfbeeld vertegenwoordigt. Het grote verschil tussen de twee versies is dat Merged Hulk een combinatie was van Banners intelligentie, Gray Hulks sluwheid en Savage Hulks spieren en omvang, terwijl de professor een vierde Hulk is die geen eigenschappen van de andere drie vertoont. In de strips zien Merged Hulk en de Professor er dan ook net niet hetzelfde uit.
Mindless Hulk: Deze Hulk werd in het leven geroepen door Nightmare toen die Bruce Banner aanviel in een poging Dr. Strange te verslaan middels diens vrienden. Hierdoor begon Bruce een nieuwe persoonlijkheid te ontwikkelen; een gebaseerd op zijn ergste visioenen van de Hulk. Banner had rond dezelfde tijd eindelijk controle weten te krijgen over het lichaam van de Hulk. De Mindless Hulk was een nachtmerrieachtige interpretatie van Banners grootste angsten omtrent zijn alter–ego: namelijk dat hij deze totaal niet meer in de hand kon houden. Mindless Hulk vertoonde totaal geen tekenen van menselijkheid meer, en leefde enkel voor vernietiging. Deze hulk terroriseerde Banner en iedereen in zijn omgeving een tijdje, totdat Banner weer controle over hem wist te krijgen. Sindsdien is deze persoonlijkheid niet meer gezien, en er wordt vermoed dat hij niet langer deel is van Banner.
Guilt Hulk: ook wel bekend als “het beest”. Deze persoonlijkheid van Bruce is ontstaan door zijn spijt en schuldgevoel. Deze Hulk nam oorspronkelijk in Banners hoofd de vorm aan van Bruces vader, en dwong hem de nare gebeurtenissen uit zijn jeugd weer te herinneren. De Guilt Hulk werd uiteindelijk verslagen door Banner zelf. Hij keerde later terug en versloeg met gemak de Professor en de Gray Hulk, alvorens te worden verslagen door Savage Hulk. Guilt Hulk is vele malen groter dan de andere versies van de Hulk en beschikt naast zijn spierkracht ook over scherpe klauwen en punten over zijn gehele lichaam. Hij heeft zich echter nooit gemanifesteerd in een lichamelijke vorm.
Devil Hulk : Devil Hulk vertegenwoordigt de kwaadwillige persoonlijkheid van Bruce Banner die gevoed wordt door al Banners haat over hoe de wereld hem behandelt. Deze Hulk is een vijand van Bruce en de andere Hulken. Hij zit normaal opgesloten in Bruces onderbewustzijn, maar dreigt steeds te ontsnappen om de wereld die Bruce diep van binnen haat te vernietigen, inclusief alles waar Banner wel waarde aan hecht.
Rode Hulk: deze hulk dook voor het eerst op in een strip uit 2008. Later bleek dit niet een nieuwe transformatie van Banner te zijn, maar Thunderbolt Ross die zichzelf in een rode versie van de hulk veranderde. Deze rode hulk vermoordde onder andere Abomination (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hulk_(Marvel)).Vooral in de eerste Hulk strips was generaal Thaddeus 'Thunderbolt' Ross een gezworen vijand van de Hulk, die hem overal met het hele Amerikaanse leger achterna zat. Het kon hem niet schelen hoeveel man hij verliest, hij zal en moet de Hulk verwoesten.
Thaddeus dochter, Betty, hield echter van Banner en walgde daarom van haar vaders jacht op de Hulk. Generaal Thaddeus’ rechterhand Majoor Glenn Talbot was ook verliefd op Betty en werd daarom vaak heen en weer getrokken tussen zijn baas’ ijver de Hulk op te jagen, en het winnen van Betty’s hart op een eervollere manier dan jagen op de Hulk (https://nl.wikipedia.org/wiki/Hulk_(Marvel)).


Generaal Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross is een personage uit de strips van Marvel Comics. Hij is een generaal uit het Amerikaanse leger, en een regelmatig terugkerend personage in de strips van de Hulk.
Ross is een veteraan uit veel oorlogen. Hij was tevens het hoofd van het Gammabom-project van Bruce Banner. Hij was getuige van het ongeluk dat Banner veranderde in de Hulk.
Ervan overtuigd dat de Hulk een bedreiging vormde meldde Ross zich als vrijwilliger om dit “monster” op te jagen en te vernietigen. In de jaren daarna bleef hij op de Hulk jagen en het werd een obsessie voor hem. Deze obsessie ging zover dat hij zelfs allianties aanging met enkele superschurken zoals Leader, MODOK en de Abomination, wat ervoor zorgde dat hij oneervol werd ontslagen uit het leger.
Ross werd hierna gerekruteerd door S.H.I.E.L.D.-agent Clay Quartermain om deel te nemen aan een project waarbij hij werd gefuseerd met het elektrische wezen Zzzax.; Dit gaf Ross tijdelijk superkrachten, maar maakte hem ook mentaal onstabiel. Het proces werd derhalve teruggedraaid.
Ross’ houding tegenover de Hulk veranderde toen hij zag hoe Hulk zijn leven waagde om een gevaarlijke mutant te stoppen. Hij ontwikkelde daarom een nieuwe strategie waarbij hij de Hulk, indien deze weer door het dolle heen was, enkel verjoeg en niet probeerde te doden.
Ross was recentelijk een van de experts die erbij werd gehaald toen een mysterieuze Rode Hulk opdook. Hij bleek uiteindelijk zelf deze Rode Hulk te zijn. Hij had zichzelf hierin laten veranderen als onderdeel van een supersoldaten-programma, in de hoop eindelijk de Hulk te kunnen verslaan (https://nl.wikipedia.org/wiki/Thunderbolt_Ross).

S.H.I.E.L.D. (oorspronkelijk een afkorting voor Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division, maar sinds 1991 een afkorting voor Strategic Hazard Intervention, Espionage and Logistics Directorate. En weer later, in de serie Marvel Agents of Shield, wordt het Strategic Homeland Intervention Enforcement Logistics Division) is een fictieve antiterroristische veiligheidsdienst uit de strips van Marvel Comics. Ze krijgen vaak te maken met bovenmenselijke bedreigingen. De organisatie werd bedacht door Stan Lee en Jack Kirby, en verscheen voor het eerst in Strange Tales #135 (Augustus 1965) (https://nl.wikipedia.org/wiki/S.H.I.E.L.D.).

Maar even terug naar het bier...


New Rivertown beers: Patrick’s Hulk SMaSH
Rivertown Brewing
Patrick’s Hulk SMaSH
This beer is the third of four in 2014’s Brewmaster’s Reserve series at Rivertown.  Like the previous two, Tom’s SMaSHing Blonde and Ella Bombshell, they are Single Malt and Single Hop (SMaSH) beers.  They are intended to showcase how simple ingredients can still provide a good flavor profile.
Patrick’s Hulk SMaSH was created by the same evil genius that made the killer Waste of AAU’s poured at 2014 Winter Beerfest. Rivertown’s Jason Roeper explains, “it features Golden Promise malt and an experimental hop breed from our hop supplier (Hopsteiner).  It’s a one of a kind IPA – very citrusy and pungent.”  The hop in question is the awkwardly named Experimental Variety #05256.  It’s shown up locally in beers at MadTree and Rhinegeist fairly recently – but never showecased as a single variety (http://brewprof.com/new-rivertown-beers-patricks-hulk-smash-gypsy-ipa/).

The Incredible Hulk/Bruce Banner - Mikkeller Big Worse Barleywine
Much like Dr. Bruce Banner, the bottle for Mikkeller's Big Worse Barleywine is pretty unassuming. A small, 11 ounce bottle with relatively plain, drab artwork of a guy's face. At first appearance, you may not expect much from this beer. But once that cork is blown, look out. Sweet, caramel flavors that are seemingly innocent help hide the alcohol in what is a 12% ABV beast that can ultimately hit you hard if you aren't careful. There are a few different versions of this, standard, bourbon barrel aged and red wine barrel aged, but regardless of which one you choose, be careful because once you've cracked this little guy open, you're definitely unleashing a monster (http://kcbeerblog.blogspot.nl/2012/05/beers-for-avengers.html).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten