Translate

Zoeken in deze blog

zondag 4 juni 2017

Kleine Beer uit Lemmer


 Kleine Beer Brouwerij, Lemmer De Beer Uit Lemmer Blond Bier tht november 2017 stickeretiket. Inhoud: 30 cl (www.google.nl/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.bieretiketten.nl%2Fg%2F57%2F57430.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.bieretiketten.nl%2Fcms%2Findex.php%3Fpage%3Detiketten-per-update%26upd%3D110100000%26nr%3D1010010%26u%3D1010111100010101100101010000000&docid=gNuUtWRMkovjqM&tbnid=h1NC4Vz-r5k31M%3A&w=785&h=514&hl=nl&client=safari&bih=920&biw=1680&ved=0ahUKEwjRjLOur7XPAhVqCcAKHRSpCv4QMwgkKAYwBg&iact=mrc&uact=8)

Robert Rintje Ritsma (Lemmer, 13 april 1970), ook wel bekend onder zijn bijnaam De Beer van Lemmer, is een voormalig succesvol Nederlandse langebaanschaatser. Ritsma werd vier keer wereldkampioen allround, in 1995, 1996, 1999 en 2001. Ook werd hij zesmaal Europees kampioen. Bij de Olympische Winterspelen van 1994, 1998 en 2006 won hij in totaal twee zilveren en vier bronzen medailles.
Ritsma's landelijke bekendheid als langebaanschaatser startte in de zomer van 1990. Leen Pfrommer, coach van de KNSB-kernploeg, had één plek over en moest kiezen tussen Cor-Jan Smulders en Ritsma. Hij koos voor de ijver van de Lemster. In de seizoenen 1992 en 1993 eindigt Ritsma op de grote allround-toernooien nog achter Falko Zandstra en Johann Olav Koss, maar begin 1994 breekt Ritsma definitief door met de Europese allround-titel, een wereldrecord op de 1500 meter en de eerste positie op de Adelskalender. Voor de Olympische Winterspelen van 1994 probeerde hij met aerohoezen op de 5000 meter de aanval op Koss in te zetten. Tot en met 2003 heeft hij om de podiumplekken op de allroundtoernooien weten mee te doen. In de zomer van dat jaar brak hij zijn kuitbeen tijdens het kitesurfen. In het anderhalf jaar dat volgde werkte hij aan zijn comeback. In 2006 behaalde hij een bronzen Olympische medaille bij het onderdeel ploegenachtervolging.
Ritsma werd vier keer wereldkampioen allround, in 1995, 1996, 1999 en 2001. Ook werd hij maar liefst zesmaal Europees kampioen allround, waarmee hij tot 2015 samen met Sven Kramer recordhouder was. In 2015 verbeterde Sven Kramer dit recordaantal door er een zevende titel aan toe te voegen. Bij de Olympische Winterspelen van 1994, 1998 en 2006 won hij twee zilveren en vier bronzen medailles. Tegenwoordig is Rintje Ritsma verkoper in pellet-kachels (https://nl.wikipedia.org/wiki/Rintje_Ritsma).

Zou de brouwerij vernoemd zijn naar de schaatser?


Sinds 2013 ontwikkelen wij onze bieren in onze proefbrouwerij in Lemmer om ze vervolgens bij een collega te laten brouwen.
We vinden het niet alleen belangrijk dat je onze bieren lekker vindt, maar we willen je ook graag laten ervaren hoe het is om met bieren te koken of bij een maaltijd of een andere gelegenheid te serveren. Dus kijk vooral ook eens bij onze recepten (http://kleinebeerbrouwerij.nl/?page_id=49).

“Ik heb hier tien jaar met veel plezier achter de bar gestaan.” Bernd Beersma heeft naast zijn liefhebberij voor bieren, verstand van horeca. Maar zijn fulltime werk betreft een heel ander vakgebied. Bernd is van beroep ICT-er, en is sindskort als zelfstandige begonnen. En succesvol. “Ik zou erg graag meer leuk bier brouwen, maar met twee bedrijven gaat dat moeilijk.” Daarom is het bouwen van zijn eigen brouwerij een vijfjarenplan geworden.
Vooralsnog bestaat het bierassortiment van Kleine Beer Brouwerij uit drie soorten; een Blond, American IPA en een Dubbel. “De Double Trouble (American IPA) is eigenlijk ontstaan uit een fout brouwsel”, grinnikt Bernd. “Toen hij klaar was, kon je er gewoon niet doorheen kijken, zo troebel was hij.” Inmiddels helder, wordt naar dit zachthoppig bier al aardig gevraagd. “Wat ik wel jammer vind, is dat in deze regionen de hedendaagse biercultuur nog zo weinig leeft. De British Pub is het eerste café dat is gaan experimenteren met meer soorten bier op tap. Het begint wel te komen, maar het gaat erg geleidelijk.” (http://www.proeflokaalmout.nl/blog/kleine-beer-brouwerij-proeflokaal-mout/)


De brouwerij is dus niet vernoemd naar de schaatser, maar de naam verwijst naar de achternaam van de brouwer. Het logo van het berenhoofd doet mij denken aan een ander logo:
DJ Paul Elstak, geboren in Den Haag op 14 Januari 1966, is een bekende Nederlandse Hardcore en Happy Hardcore DJ en producer.
Geschiedenis:
In 1987 begon zijn carriëre als Hiphop DJ toen hij werd aangenomen als resident DJ in discotheek Bluetiek-Inn in Rotterdam. Hier draaide hij samen met de Nederlandse House pionier Peter Slaghuis. In deze tijd ontmoette hij ook Rob Fabrie en Richard van Naamen met wie hij de groep Holy Noise begon. Met Holy Noise had hij een reeks releases op het Hithouse platenlabel (het label van Peter Slaghuis). In 1991 had Holy Noise hun grootste succes met het nummer ‘James Brown is still alive’. Deze plaat was een antwoord op de toenmalige populaire plaat ‘James Brown is dead’ van L.A. Style. Na Holy Noise heeft Paul het Forze DJ Team opgericht, waarmee hij samen met DJ Panic en DJ Lars een trio vormde. Paul zijn kledinglijn ‘Forze’, met de bekende ‘Wanna Play’ beer was in deze tijd erg populair onder de gabbers.
In 1992 richtte Paul Elstak zijn eigen label op (onder Mid-Town records). In 1995 bracht hij hier zijn eerste DJ Paul Elstak single uit met de titel ‘Life is like a dance’. Na deze plaat volgden er nog een aantal commerciële nummers, ‘Luv U more’, ‘Don’t leave me alone’, ‘The Promised land’ en natuurlijk ‘Rainbow in the sky’, welke het meest succesvolle was. Enkele van zijn singles bereikten de Nederlandse Top 40 in de jaren 90. Inmiddels is dit label opgeheven.
Na de jaren 90:
In 2001 wilde Paul Elstak zich voornamelijk nog op Hardcore richten en begon een nieuw hardcore label bij Rige Entertainment, genaamd Offensive Records. Tot op heden brengt Paul nog steeds Hardcore uit op dit label met zijn eigen unieke stijl.
Vanwege de revival van Happy Hardcore en de vele 90ties feesten waar Paul Elstak voor gevraagd werd, is hij zich naast Hardcore, weer actief bezig gaan houden met Happy Hardcore. Hij heeft een druk schema en draait ieder weekend op (Happy)Hardcore en 90ties feesten door Nederland, Duitsland en België. Ook in andere landen van Europa wordt hij regelmatig geboekt. Italië, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Oostenrijk, Schotland, Finland, Rusland en de Oekraïne zijn landen waar hij nog steeds vele fans heeft. Zijn fans zijn overal, zelfs in Australië en Los Angeles heeft Paul de afgelopen jaren opgetreden.
Op 8 november 2010 komt de door hem geproduceerde titelsong van de film New Kids Turbo uit. In de clip verschijnt Elstak zelf met een plaksnor op in de stijl van de New Kids. 26 maart 2011 won hij een Rembrandt Award voor beste titelsong met dit nummer en op 12 mei 2011 kreeg hij een gouden plaat uitgereikt. Op dezelfde dag werd de Duitse versie van de single Turbo in Duitsland uitgebracht (http://www.janvis.nl/artiest/dj-paul-elstak/).Geen opmerkingen:

Een reactie posten