Translate

Zoeken in deze blog

maandag 1 mei 2017

Bloesembier

Bloesembier is bekend in de Baltische Staten, maar ook in Nederland kennen we het fenomeen.

Zo is er Bloesem Blond van Gebrouwen door vrouwen:


Brouwerij: Gebrouwen door Vrouwen
Type: Weizen
Smaak: Bloemig, fris met een bittertje
Kleur: Goudgeel
Alcoholpercentage: 6.2%
Drinktemperatuur: 8ºC
Foodpairing: Pizza met spinazie
Beschrijving: Vier het voorjaar! Bloesem Blond doet daar graag aan mee. Met haar heldere kijk en haar eigenzinnigheid is zij een perfecte partner op het terras. De vlierbloesem geeft haar smaak een bloemige frisse tint. Zij blijft naast je zitten en dat verveelt je niet (www.hetbiermoment.nl/a-43677307/gebrouwen-door-vrouwen/gebrouwen-door-vrouwen-bloesem-blond-33cl/).

Bloesem Blond is een helder blond bier met vlierbloesem (elderflower). De vlierbloesem geeft een bloemig aroma en een frisse smaak. Het perfecte biertje om het voorjaar te vieren! Ingredienten – Water, mout, hop, gist, vlierbloesem, natuurlijk vlierb
Merk Gebrouwen door vrouwen
Omschrijving
Bloesem Blond is een helder blond bier met vlierbloesem (elderflower). De vlierbloesem geeft een bloemig aroma en een frisse smaak. Het perfecte biertje om het voorjaar te vieren! Ingredienten – Water, mout, hop, gist, vlierbloesem, natuurlijk vlierbloesemaroma Bloesem Blond is een blond bier van 6,2% (www.delixl.nl/webshop/product/bier-bloesem-blond-6-2-fust-20-liter/_/A-catalog-Anonym__1..065103FU.065103.Anonym__1.nl__NL?productId=065103)


Brouwerij brouwt bloesem Bink bier (7,1%) (www.brouwerijkerkom.be/nl). Dit is een seizoensbier dat jaarlijks gebrouwen wordt in de periode lente-zomer. Het is dus ook enkel te verkrijgen van april tot oktober. Het is een mooi lentebier. De ingrediënten van dit lentebier zijn: 5 moutsoorten, 1 Belgische hopsoort, brouwwater, gist, honing van Sint-Truiden en perenstroop van Vrolingen (http://biervat.blogspot.nl/2013/05/bink.html)(http://biervanhier.skynetblogs.be/archive/2007/10/31/bink.html)

Goedele’s Bloesem
Brewed by Brouwerij Lindemans
Style: Lambic Style - Gueuze - Top 50
St Pieters Leeuw-Vlezenbeek, Belgium
Serve in Flute, Stem glass, Tulip, Tumbler
ABV: -
COMMERCIAL DESCRIPTION
Brewed for the birth of the second daughter of Jessie and Joost from the Heeren van Liedekercke. Lambic on elderflower (www.ratebeer.com/beer/goedeles-bloesem/375352/).

Ook Brouwerij De 3 Horne brouwt naar recept van AWA een bloesembier genaamd 'Bloesem Ale'. Het bier is blond met wit schuim en heeft 6,5%. Het bier smaakt lekker.


Olaf O. is drinking a De Sjarmeurs Van De Coldenhove: Bloesem Ale by Stadsbierbrouwerij Apeldoorn at Landal Rabbit Hill (https://untappd.com/b/stadsbierbrouwerij-apeldoorn-de-sjarmeurs-van-de-coldenhove-bloesem-ale/589452) Zo te zien waren er ook andere etiketten:


Stadsbrouwerij Apeldoorn De Sjarmeurs van de Veluwe
Stadsbrouwerij Apeldoorn
Brewed at De 3 Horne
(www.ratebeer.com/beer/stadsbrouwerij-apeldoorn-de-sjarmeurs-van-de-veluwe/327405/)

Nu snap ik er niks van. Stadsbrouwerij Apeldoorn brouwt bij brouwerij 3 Horne in Kaatsheuvel???

De Apeldoornse Stadsbierbrouwer(ij) is 1 januari 2001 opgericht,
Met als doel het op kleine schaal ontwikkelen van nieuwe bier recepten (https://archive.is/Ii9tn#selection-681.0-685.71) (https://www.facebook.com/Stadsbierbrouwerij/).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten