Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 18 april 2017

Robohop


ROBOHOP IMPERIAL IPA
ABV: 8.5%
IBUs: 100
Style: Imperial IPA
Serving Temp: 3-5C
Glassware: Pub Pint
RELEASE
Tank Ten
TASTING NOTES
RoboHop Imperial IPA is not a beer to trifle with. The unfiltered beer pours with a deep orange hue with a bright white head. The aroma is fantastic. Tropical fruits abound from the glass, which consist of passion fruit, guava, lemon with notes of white grape and evergreen mingling together. Makes you think of cotton-candy. Traces of soft warming alcohol notes are also detected. The full-bodied 8.5% Imperial IPA is very gentle on the palate, making it one sneaky bugger. Many of the aromas come through in the taste, resulting in a very pleasant juicy finish that’s slightly dry, and, as stated in the description – bracingly bitter. An easy-drinking Imperial IPA.

FOOD PAIRING RECOMMENDATIONS
Szechuan chicken or blackened cajun catfish, Sharp blue and gorgonzola, Candied ginger, gulab jamun (Indian Sugar balls), Neal Brothers Srirachup Kettle Chips (http://www.greatlakesbeer.com/beer/robohop/)

RoboCop is een Amerikaanse sciencefiction-actiefilm uit 1987. Het verhaal is geschreven door Michael Miner en Edward Neumeier. De film is geregisseerd door Paul Verhoeven met camerawerk van Jan de Bont en Jost Vacano. De muziek is van Basil Poledouris. De film speelt in een dystopische versie van de Amerikaanse stad Detroit, Michigan, ergens in de nabije toekomst.
... RoboCop werd over het algemeen positief beoordeeld en beschouwd als een van de beste films die in 1987 zijn uitgebracht....De film kreeg 2 rechtstreekse vervolgen: RoboCop 2 (1990), geregisseerd door Irvin Kershner, met Peter Weller en Nancy Allen in de hoofdrollen, en RoboCop 3 (1993), geregisseerd door Fred Dekker, met Robert John Burke en Nancy Allen in de hoofdrollen. De meeste recensenten waren van mening dat de twee vervolgen niet konden tippen aan de eerste film van Verhoeven.... De uitwerking van de film staat bol van de maatschappelijke kritiek op het "Corporate America" van de jaren tachtig. Het politieapparaat is geprivatiseerd en in handen van de multinational OCP, die verder ook zo een beetje alle andere vlakken van bestuur in Detroit in handen heeft. Verhoevens mix van humor en kritiek komt het best tot zijn recht in de reclamespotjes die getoond worden. Klassiek is de spot waarin een gezin het "gezellige" bordspel "Nuke Them" spelen. Hierin kan pa na het opzeggen van humanitaire hulp bij overschrijding van zijn landsgrenzen, overgaan tot een nucleaire aanval op zoonlief, waarna het hele gezin het uitschatert en elkaar in de armen valt.
Door de uitzonderlijke mix van extreem expliciet geweld, humor en special effects werd Robocop in Amerika een enorme hit en Verhoevens sleutel tot Hollywood.
Toen Verhoeven jaren later op soortgelijke wijze het Amerikaanse defensiebeleid en militarisme belachelijk maakte in Starship Troopers, was Amerika een stuk minder geamuseerd, hoewel ook wel getwijfeld wordt of ze de onderliggende gedachten wel helemaal doorhadden....
Verder kwamen er twee op RoboCop gebaseerde televisieseries: de animatieserie RoboCop: The Animated Series (1988), en de live-actionserie RoboCop: The Series (1994).
In 2014 begon een geplande reboot van de reeks, beginnend met een film eveneens getiteld RoboCop....
In Old Detroit in de Amerikaanse staat Michigan heerst complete wanorde; elke dag vinden er overvallen en andere gewelddadigheden plaats. De stad zit bovendien financieel compleet aan de grond. De burgemeester van Detroit gaat een contract aan met megabedrijf Omni Consumer Products (OCP) om een eind te maken aan alle criminaliteit. Dick Jones, de vice-directeur van OCP, presenteert zijn nieuwe uitvinding, de ED-209. Dit is een droid die de wet beter zou moeten kunnen handhaven dan gewone mensen van vlees en bloed. In ruil mag OCP van Detroit een eigen stadstaat maken. De demonstratie van ED-209 in het officiële kantoor van OCP gaat echter volledig mis; de robot begint wild om zich heen te schieten en er valt een dode. Bob Morton, een van de andere topmensen binnen OCP, komt met een alternatief voor EOD-209, "RoboCop" ("robo-agent") dat hij voorlegt aan de grote baas van OCP, "The Old Man".
Politieagent Alex Murphy moet inmiddels met zijn nieuwe collega Ann Lewis achter een bende meedogenloze bankrovers onder leiding van Clarence Boddicker aan. Als hij na een achtervolging het staalbedrijf betreedt waar de bandieten zich schuilhouden, wordt hij door hen overmeesterd en vervolgens doorzeefd met machinegeweerkogels, zijn linkerarm wordt daarbij ter plekke geamputeerd. Tot slot wordt Murphy door zijn hoofd geschoten waarmee zijn leven ten einde is, als normaal mens tenminste. Murphy's hoofd en zijn armloze maar nog redelijk intacte bovenlichaam worden namelijk door OCP gebruikt om hem om te bouwen tot een cyborg en zo de geplande RoboCop in elkaar te zetten. De benen van RoboCop zijn van ijzer. RoboCop krijgt in zijn programmering drie hoofdopdrachten: het publieke vertrouwen dienen, de onschuldigen beschermen en de wet handhaven.
Inmiddels probeert Jones binnen OCP alle macht te grijpen. Met hulp van Boddicker met wie hij heimelijk samenspant brengt Jones Morton om het leven, uit wraak omdat die met RoboCop onder Jones' duiven heeft geschoten.
Een tijdlang gaat met RoboCop alles goed, totdat hij als Murphy wordt herkend door Lewis, die hem herinnert aan zijn verleden als mens en zijn vrouw en kind. Hierdoor krijgt RoboCop ware nachtmerries over zijn menselijke verleden en hoe hij werd neergeschoten. Hij besluit Boddicker en diens bende, die hij in het databestand van de politie heeft teruggevonden, op te sporen om wraak te nemen. RoboCop vindt de bendeleider in een cocaïnefabriek, waar hij bekent onder een hoedje te spelen met Jones. RoboCop levert Boddicker uit aan de politie. Hij probeert ook Jones te arresteren, maar het blijkt dat die in staat is om RoboCop te manipuleren zodat hij geen medewerker van OCP kan aanvallen.
RoboCop vlucht samen met Lewis naar het staalbedrijf waar hij eerder als Murphy werd vermoord. Jones bevrijdt Boddicker en geeft hem en zijn bende anti-tankgeweren zodat ze RoboCop gezamenlijk uit kunnen schakelen. De bandieten gaan weer naar het staalbedrijf en gaan de confrontatie met RoboCop aan, maar de meesten van hen worden door RoboCop gedood, inclusief Boddicker. RoboCop gaat nu naar het hoofdkwartier van OCP, alwaar hij Jones die net de nieuwe versie van zijn ED-209 presenteert ontmaskert. Jones wordt hierop door "The Old Man" ter plekke ontslagen, zodat RoboCop nu ook Jones uit kan schakelen (https://nl.wikipedia.org/wiki/RoboCop).

Zou Robohop ook een satirische versie van de IPA zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten