Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 28 april 2017

De volle maat


Brouwerij De Volle Maat is te vinden op het erf van boerderij De Riet aan de Asschatterweg 233, Leusden en is voorlopig alleen op zaterdag geopend.
Het is een tijdje stil geweest rond brouwerij De Volle Maat, maar dat betekent niet dat de brouwers stil hebben gezeten. Integendeel, Tom Steenbergen, Fokko Kruizenga en Jean de Gooijer hebben hard gewerkt aan het realiseren van hun passie: een eigen kleinschalige brouwerij waar op ambachtelijke manier mooie en soms eigenzinnige bieren worden gebrouwen.
Kort voor de zomervakantie in 2013 kregen de brouwers een prachtige plek aangeboden op boerderij De Riet in het buitengebied van de gemeente Leusden (vlakbij Amersfoort). De maten hebben de melktankruimte en kleine koeienstal inmiddels flink verbouwd en aangepast zodat ze in deze ruimtes efficiënt en verantwoord bier kunnen brouwen.
Daarnaast moest er een brouwinstallatie ontworpen en gebouwd worden. Die is inmiddels zover af dat de brouwerij op bijna halve kracht kan draaien.
Voor de zomervakantie opent Brouwerij De Volle Maat officieel de deuren tijdens een feestelijke middag waarop volop geproefd kan worden van ons bieraanbod. Meer informatie en de uitnodiging volgen binnenkort op de website en facebookpagina van De Volle Maat (www.devollemaat.nl/, Posted by Tom Steenbergen on Apr 8 2014 ).

Brouwerij De Volle Maat produceert momenteel 8 bieren.
Het hele jaar door:
Hoogblond, zoals de naam al zegt, een fris en smakelijk blond bier.
Tomahawk, een donkere Amerikaanse IPA.
Dubbelaar, een hartverwarmend donker bier.
Maate Hari, verraderlijk lekker zwaar donker bier.
Seizoensgebonden bieren:
Hoppekee, [oktober – mei] gebrouwen met hop van eigen erf.
Vlierevluiter, [medio juni – september] een heerlijke weissen, gebrouwen met extract van de vlierbloesem die in het buitengebied bloeit.
Vollebok, [oktober-november] een traditionele herfstbok.
Het Akkoord, [april-mei] een blond bier gebrouwen ter ere van het Akkoord van Achterveld.
(www.devollemaat.nl/?page_id=83)


Het Akkoord is een feestelijk blond bier met kruidige accenten en een aangenaam bittertje.
Het Akkoord van Achterveld is het resultaat van de onderhandelingen tussen de geallieerden en de Duitse bezetter op 28 en 30 april 1945 in Achterveld. Het akkoord was bedoeld om op grote schaal voedselhulp te kunnen geven aan het uitgehongerde westelijke deel van Nederland. De voedseldroppings ook bekend als operatie Manna werd door het akkoord mogelijk gemaakt. De onderhandelingen resulteerden ook in de Duitse capitulatie op 5 mei 1945 in Wageningen (www.devollemaat.nl/?page_id=83).


Geen opmerkingen:

Een reactie posten