Translate

Zoeken in deze blog

maandag 17 april 2017

Corviri Brouwerij

Op vrijdag 17 april 2016 is de Corviri Brouwerij officieel geopend. Met vrienden en familie is er geproost op een mooie toekomst en zijn de twee bieren geproefd, de IPA en de Tripel vielen allebei erg in de smaak. De bieren zijn te koop in Glimmen (www.corviri.nl/).

De Brouwerij
De plek waar de brouwmeester zijn kunsten vertoond
De Corviri Brouwerij is een micro brouwerij die huisvest in de kelder van het Paviljoen Appelbergen in Glimmen. De maximale brouwcapaciteit bedraagt op dit moment 100 liter.
De brouwmeester, Niek Hartman, is ooit uit passie thuis in de schuur begonnen met het hobbymatig brouwen van bier. Na vele positieve reacties heeft hij besloten de brouwerij te openen om meer mensen van het bier te kunnen laten genieten. De Corviri Brouwerij is officieel geopend op 17 april 2015.
De naam van de brouwerij is afkomstig van de latijnse vertaling van het woord Hartman, de naam van de eigenaar. Cor betekent hart in het latijns en viri is mannen (www.corviri.nl/brouwerij).
(www.facebook.com/corviri/)


Brouwerij Corviri
Brouwerijhuurder
Land Nederland
Provincie Groningen
Plaats Glimmen
Actieve brouwerij Ja (2 jaar actief)
Opgericht in 2014
(www.biernet.nl/bier/brouwerijen/nederland/groningen/glimmen/brouwerij-corviri)


Hij kent beide kanten van de bar. En van de biertap. Niek Hartman uit Haren noemt zich een horecamens en is als barkeeper werkzaam in Glimmen. In 2011 werd zijn belangstelling gewekt voor het brouwen van bier. Deze maand presenteert hij in het resultaat van ontelbare uren experimenteren: Corviri.
Niek Hartman (24) glimt als een pas gepoetst bierglas. In Paviljoen Appèlbergen, waar hij werkt, is vorige week zijn eigen biermerk ten doop gehouden. Nu is het paviljoen nog de enige plaats waar Corviri bier verkrijgbaar is. “Maar ik ga binnenkort ook proberen de Mitra’s in Haren en Zuidlaren zover te krijgen dat ze het opnemen in hun assortiment”, zegt Niek. Hij heeft zijn tijd en aandacht vooral besteed aan het creëren van zijn eigen bier van goede smaak. Nu dat is gelukt komt de marketing aan de beurt. “Ik heb de timmerman van mijn werkgever gevraagd een houten kratje te ontwerpen dat past bij het ambachtelijke van mijn brouwerij”, zegt Hartman. Zijn broer heeft een logo ontworpen en de eerste etiketten zijn gedrukt. “Het is een mooi begin. Ik wil graag verder in dit vak. Mijn droom is het runnen van een Brew Pub. Een brouwerij voor Corviri met een stijlvol café.” (www.harendekrant.nl/harenaar-met-eigen-biermerk-corviri-op-de-markt/)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten