Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 15 april 2017

Cono Sur Bicicleta
Tja, pils is maar pils. Nu ik vaker wijn tegenkom deze keer de Cono Sur Bicicleta. Dit is een Chileense Merlot. Het is een rode wijn uit Chili, uit het jaar 2015.

De kleur is donker-zwart met paars-rode gloed, zoals een rode wijn. De geur is wijn. De smaak vind ik niet eens zo heel vies (ik houd dus niet van wijn...).

Chili (Spaans: Chile), officieel de Republiek Chili (Spaans: República de Chile) is een land in Zuid-Amerika, grenzend aan Peru, Bolivia en Argentinië. Het ligt ingeklemd tussen de Grote Oceaan en de Andes. De hoofdstad is Santiago, het parlement zetelt in Valparaíso. Het land maakt ook aanspraak op een stuk van Antarctica (ditzelfde stuk wordt ook grotendeels door Argentinië opgeëist). Om deze reden staat de obelisk die het officiële geografische middelpunt van Chili markeert ook in het zuiden, bij de stad Punta Arenas, vlak bij Vuurland. De Juan Fernández-archipel, Desventuradaseilanden, Sala y Gómez en Paaseiland, dat zeer ver ten westen van het vasteland ligt, horen ook bij Chili.
Volgens de Transparency International is Chili het op één na minst corrupte land van Latijns-Amerika[4], met een score van 7,0 op een tienpuntenschaal (na Uruguay).
Chili is lid van APEC, de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) en was mede oprichter van de Pacific Alliantie (https://nl.wikipedia.org/wiki/Chili).

In 1810 verklaarde het land zich onafhankelijk en brak de Chileense Onafhankelijkheidsoorlog uit. Hoewel de Spanjaarden de kolonie in 1814 heroverden, wisten de Chilenen onder leiding van de generaal Bernardo O'Higgins drie jaar later alsnog de overwinning te behalen. Na de onafhankelijkheid werd O'Higgins 'opperste directeur' van Chili, maar zijn liberale beleid leidde ertoe dat hij in 1823 door conservatieven werd afgezet.
Van 1879 tot 1884 was Chili in oorlog met zowel Peru als Bolivia over de salpetervelden in het noorden, een grensstreek van de drie landen. Chili won deze Salpeteroorlog (ook wel Oorlog van de Stille Zuidzee genoemd) en nam grote delen van Peruaans en Boliviaans grondgebied in. De jonge republiek voerde ook oorlog met de Mapuche-indianen, die zich tot dusverre altijd hadden weten te weren.
Eind 19e eeuw besloot de Chileense regering het zuidelijke deel van Chili te bevolken en stuurde hiervoor officiële delegaties naar Europa. In die jaren zijn met name veel Duitsers naar Chili geëmigreerd.
Gedurende de 19e eeuw was Chili een van de stabielste landen van Latijns-Amerika, waar met de Chileense Burgeroorlog (1891) een einde aan komt. José Manuel Balmaceda gesteund door het leger delft het onderspit tegen het Congres gesteund door de marine. Balmaceda pleegt zelfmoord, en de grondwet wordt voortaan 'parlementaristisch geïnterpreteerd', waarmee het zwaartepunt verschuift van de president naar het Congres... Op 11 september 1973 zette generaal Augusto Pinochet de socialistische president Salvador Allende via een militaire staatsgreep af. Salvador Allende kwam daarbij om het leven. De daarop volgende 17 jaar ging het land gebukt onder een militaire dictatuur. In 1990 keerde de democratie terug. Sinds de overgang wordt het land bestuurd door de Concertación de Partidos por la Democracia, een centrumlinkse coalitie van vier partijen. In januari 2006 kozen de Chilenen hun eerste vrouwelijke president, Michelle Bachelet, van de Socialistische Partij van Chili. Zij werd beëdigd op 11 maart 2006 (https://nl.wikipedia.org/wiki/Chili).

Chili bestaat uit vijf geografische regio's, van noord naar zuid de Norte Grande, Norte Chico, Zona Central, Sur en Extremo Sur. Het economische, politieke en demografische zwaartepunt ligt in de Zona Central. De twee noordelijke regio's zijn heet en droog en afhankelijk van mijnbouw en veeteelt. De zuidelijke regio's zijn groen, en vruchtbaar, en afhankelijk van de landbouw en bosbouw.
Chili bestuurt verder drie eilanden(groepen) in de Grote Oceaan, de Desventuradaseilanden, de Juan mert ileri-archipel en Paaseiland. De Chileense regering eist ook de soevereiniteit op over een sector van Antarctica, doch Chili's claim wordt krachtens het Antarctisch Verdrag niet erkend.
Chili ligt in de zogeheten Ring van Vuur, een gebied rond de Grote Oceaan waar veel vulkaanuitbarstingen en aardbevingen voorkomen. Zo werd de kuststrook tussen Valparaíso en Concepción in 1960 getroffen door de zwaarste aardbeving die ooit is geregistreerd (9,5 op de schaal van Richter) Meer dan 1600 mensen kwamen toen om het leven. De beving veroorzaakte een tsunami met tientallen meters hoge vloedgolven. In 2010 was er weer een zware aardbeving (8,8 op de schaal van Richter), waarbij er honderden doden vielen en er weer een tsunami ontstond (https://nl.wikipedia.org/wiki/Chili).

Chili betekent in de taal van de oorspronkelijke inwoners ‘land waar de aarde ophoudt’, een toepasselijke naam voor het land aan de punt van Zuid-Amerika. Als een smalle sliert van maximaal 150 kilometer breed strekt Chili zich ruim 4000 km uit langs de Grote Oceaan. In Chili reis je van noord naar zuid; van west naar oost maak je een wandelingetje zo luidt een gezegde (http://chili.startpagina.nl/).


Chili strekt zich hemelsbreed meer dan 4200 km lang uit langs de Grote Oceaan en is minimaal 64 km breed en maximaal 350 km. De totale lengte van de kustlijn bedraagt 6435 km. Aan de landzijde grenst Chili in het oosten aan Argentinië (5150 km), in het noordoosten aan Bolivia (861 km) en in het noorden aan Peru (160 km) (www.landenweb.nl/chili/).

De Chileense of ‘zuidelijke Andes’ vormt samen met de Rocky Mountains het langste gebergtesysteem op aarde, ca. 7250 km lang. De structuur van de Andes is vrij eenvoudig, met lange evenwijdige noord-zuidketens en vrijwel zonder dwarsdalen. Diepe dalen zijn wel te vinden tussen hoge bergketens of op uitgestrekte hoogvlaktes.
Doordat Chili zich aan de instabiele westrand van het Zuid-Amerikaanse continentale plateau bevindt, komen er in vooral in het midden en zuiden van het land veel aardbevingen voor. Ook liggen in dit gebied honderden vulkanen, zoals de Tronador, de Fitz Roy en de Maipo.
De Chileense Andes heeft toppen van meer dan 7000 meter en is ter hoogte van Noord-Chili meer dan 600 km breed. De hoogste piek in Chili is de Nevado Ojos del Salado (6893 m) en de hoogste vulkaan is de Llullaillaco (6739 m). In totaal zijn er meer dan 2000 vulkanen, waarvan bijna de helft op de een of andere manier actief is (www.landenweb.nl/chili/).

Central Valley - Chile Wine
The Central Valley (El Valle Central) of Chile is one of the most important wine-producing areas in South America in terms of volume. It is also one of the largest wine regions, stretching from the Maipo Valley (just south of Santiago) to the southern end of the Maule Valley. This is a distance of almost 250 miles (400km) and covers a number of climate types. The Central Valley wine region is easily (and often) confused with the geological Central Valley, which runs north–south for more than 620 miles (1000km) between the Pacific Coastal Ranges and the lower Andes.
A wide variety of wine styles and quality can be found in this large area, from many different terroirs. They range from the fashionable (and relatively expensive) Bordeaux-style wines produced in northern Maipo, to the older, more-established vineyards of Maule; from the coastal plains of western Colchagua to the Andean foothills of Puente Alto. With experimentation so popular in the modern wine world, however, it is the newer, cooler-climate areas which are receiving most attention, with the emphasis on the Andean foothills and the river valleys tempered by the cooling effects of the Pacific Ocean.
The Central Valley is also home to a variety of grapes, but plantings are dominated by the internationally popular Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay and Sauvignon Blanc. Chile's 'icon' grape, Carmenere, is also of importance here, just as Malbec is to Mendoza, on the other side of the Andes. The cooler corners of the Central Valley are being increasingly developed, as winemakers experiment with varieties such as Viognier, Riesling and even Gewurztraminer.
Because the area covered is so large and the terrain so varied, the name 'Central Valley' on a label is unlikely to communicate anything specific about the style of wine in the bottle. Also, with a number of independently recognized sub-regions now in place (such as Colchagua and Cachapoal), most wines of any quality are able to specify their sub-region of origin rather than the generic Central Valley. As a result, the Central Valley title is mostly used for mass-produced wines made from a range of sources. 

Twee grote eilanden in de Grote Oceaan behoren tot het territorium van Chili: de Juan Fernández-eilanden (‘Robinson Crusoe-eiland’ 185 km2) op 670 km uit de kust, en Paaseiland of Rapa Nui (163 km2) op 3000 km van de Chileense kust. Tot Chili behoren verder nog de Desventurados-eilanden (San Félix, San Ambrosio, Gonzales, 3,3 km2), Sala y Gomez (0,12 km2), en de Diego Ramírez-eilanden. Vuurland is een eiland aan de zuidkust en behoort tot Chili en Argentinië. Het zuidelijk deel van Chili bestaat uit een archipel met de doorvaart Estrade de Magellanes en in het uiterste zuiden ligt het eilandje Kaap Hoorn.
Chili claimt ook nog een gebied van ca. 1.250.000 km2 van Antarctica. Sommige gedeeltes worden tevens geclaimd door Argentinië en Groot-Brittannië  (www.landenweb.nl/chili/).

Vuurland (Spaans: Tierra del Fuego), is een eiland aan de zuidpunt van Zuid-Amerika, verdeeld in een oostelijk deel dat tot Argentinië behoort, en een westelijk tot Chili behorend deel. De totale oppervlakte is 48.390 km2, waarvan 27.998 km2 tot Chili behoort.
Uitlopers van de Andes (Andes Patagónico) vormen het zuidelijk deel van het eiland (Mount Darwin, 2180 m), dat door de lage sneeuwgrens (700 m) voor een groot deel bedekt is met sneeuw en gletsjers. Vooral het zuidwestelijk deel heeft een sterk gelede fjordenkust. Het noorden is bosrijk, overgaand in een toendrahoogvlakte. ... Tierra del Fuego werd in 1520 ontdekt door Fernão de Magalhães, die er vuren zag branden en daar het eiland naar noemde  (www.landenweb.nl/chili/).

Paaseiland (Spaans: Isla de Pascua; inheemse naam: Rapa Nui = de Grote of Te-pito-o-te-henua = navel der aarde) is een Chileens eiland in de Grote Oceaan, op ongeveer 3500 km afstand van het vasteland van Chili. Het wordt beschouwd als het oostelijkste van de Polynesische eilanden. ... Het eiland is vooral bekend om de gigantisch grote stenen beelden (waarschijnlijk voorouderbeelden, door de inwoners moai genoemd) met een gemiddelde hoogte van 4-5 meter. De beelden zijn over het hele eiland verspreid en kenmerkend zijn de opvallend lange oren. Sommige beelden hebben oorspronkelijk een cilindrische hoofdbedekking van rode tufsteen gehad. Vroeger hebben veel beelden op een stenen platform (ahu genaamd) gestaan, met de rug naar zee gekeerd. De UNESCO heeft meer dan 1000 beelden en ca. 350 ahu-platforms geteld.
De kern van deze platforms, die soms een graf bevatten, is gebouwd op een manier die overeenkomt met de technieken zoals die gebruikt zijn in Cuzco (Peru): de vaak zeer grote steenblokken passen nauwkeurig en zijn zonder voegmateriaal gestapeld.
Het eiland werd op paaszondag (6 april) 1722 ontdekt en bezocht door een Hollandse expeditie onder Jacob Roggeveen, die op zoek was naar het onbekende 'Terra Australis' (Zuidland). Op 15 nov. 1770 werd het door de Spanjaard Felipe Gonzales y Haedo voor de Spaanse Kroon in bezit genomen onder de naam San Carlos. Op 9 september 1888 werd het eiland door Chili in bezit genomen en heeft toen enige tijd dienst gedaan als strafkolonie (www.landenweb.nl/chili/).

Als je zoekt op Chili dan vind je foto's van het gerecht:


Nu ga ik niet over chili con carne of chili sin carne praten, maar wel over de smaak van de wijn die ik nu drink.... Helaas kan ik niet echt de smaken thuis brengen...


De merlot is veelzijdige druif, die volle geurige wijnen geeft in Pomerol en St. Emilion. Dit druivenras vormt ook een belangrijke component van Médoc-wijnen. Merlots hebben aroma’s van zwart fruit en laurier. In de Nieuwe Wereld wordt de merlot ook steeds populairder (www.gall.nl/ontdek/artikelen/115-blauw-merlot/).

Merlot is een blauwe druivensoort die gebruikt wordt voor het maken van wijn. Zij is één van de traditionele druivensoorten van de Franse Bordeaux-streek, zowel in de Médoc, waar de Cabernet Sauvignon domineert, als in Pomerol en Saint-Émilion. De druif is iets groter en heeft een dunnere schil dan de cabernet sauvignon. De naam Merlot zou vernoemd zijn naar de merel.
De Merlot is een internationaal druivenras en is in geur en smaak vooral te herkennen aan rood fruit zoals: kersen, bessen en pruimen. De wijnen van deze druif zijn over het algemeen sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon, met minder tannine. Daardoor zijn ze vaak gemakkelijker en jonger te drinken. Het zijn gulle wijnen met veel smaak.
Deze druivensoort wordt in de Côtes de Gascogne gebruikt voor rode wijn en rosé wijn.
Buiten Frankrijk is Californië een belangrijke producent van merlotwijn. Men kwam er in de jaren zeventig tot de ontdekking dat Merlot niet alleen goed functioneerde in een assemblage naar Frans model, maar ook op zichzelf, als cépage, een prima wijn kan voortbrengen.
Verder wordt er merlotwijn geproduceerd in Italië (vooral in het noordoosten), Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië - waar het merlot-areaal de voorbije tien jaar is vernegenvoudigd - en Zuid-Amerika, met name in Chili (https://nl.wikipedia.org/wiki/Merlot). Overigens is bij Wikipedia gebruik gemaakt van het Nederlands wijnwoordenboek op Wijn.org dat niet meer bestaat  en  nu verwijst naar http://web.archive.org/.

"Het zijn gulle wijnen met veel smaak."  Wat zou dat nu weer betekenen?

[D]e blauwe druivensoort Merlot, vanwege zijn vele prachtige blends met de Cabernet Sauvignon in wereldberoemde Bordeaux wijnen als de Château Latour (Pauillac). En die we natuurlijk ook kennen van wereldberoemde cépage wijnen zoals de Pétrus uit de Pomerol en diverse grootheden uit het Saint-Emilion gebied.
De Merlot druif kende zijn eerste officiële vastlegging in de Libourne (Bordeaux). Vanzelfsprekend behoort de Merlot tot de traditionele druiven van de Bordeaux. De Merlot dankt zijn naam aan het Franse woord merle dat merel betekent.
De Merlot druif gedijt goed in relatief koele wijngaarden en groeit het beste op de lichtere grondsoorten. De Merlot is samen met de Cabernet Sauvignon de belangrijkste druif van Zuidwest Frankrijk, maar wordt ook al jarenlang met succes aangeplant in Californië, het Noord-Oosten van Italië, Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Australië en last-but-not-least Chili (http://wijnbloggers.nl/merlot/).

De Merlot druif groeit goed, is vroeg in het seizoen rijp, kent een vrij hoog suikergehalte en heeft een dunnere schil en is wat groter dan de Cabernet Sauvignon. Daardoor zijn wijnen van de Merlot sappiger en soepeler dan die van de Cabernet Sauvignon en bevatten deze vanwege de dunnere schil minder tannines. Merlot wijnen zijn door deze eigenschappen vaak al vrij jong op dronk (http://wijnbloggers.nl/merlot/).

Traditioneel werd de Merlot vaak geblend met de Cabernet Sauvignon, om de wijn daarvan soepeler en zachter te maken. Maar inmiddels is de Merlot volledig geaccepteerd als zelfstandige druif waarvan fantastische rode wijnen kunnen worden gemaakt. Zijn populariteit is natuurlijk ook te danken aan de groeiende populatie wijndrinkers die houdt van toegankelijke – zachte, fruitige, soepele – rode wijnen. Bijzonder is dat de Merlot ook als tafeldruif kan worden gegeten (http://wijnbloggers.nl/merlot/).

De geur en smaak zijn vooral te herkennen aan de bijna zwoele, zoete fruitigheid met elementen van zwarte bessen, kersen, pruimen, bramen, vijgen en soms cacao. De kruidigheid doet denken aan drop, laurier en leer (http://wijnbloggers.nl/merlot/).

Okee, dus rood fruit, laurier, vijgen en cacao? Ik herken het niet...

Als ik de kleur nog eens goed bekijk lijkt de wijn eerder paars dan rood. Waarom heet het dan rode wijn?? Het is paarse wijn. Het mondgevoel is astringent denk ik althans de wijn doet iets met je gehemelte en ja die 'buzz' is ook wel lekker. De wijn is met 14% een stuk zwaarder dan een biertje.

Er is praktisch geen wijnland te vinden waar niet de Merlot is aangeplant. Het is een veelzijdige druif die zowel volle en stevig wijnen geeft, maar ook zachte en zwoele wijnen. In Frankrijk is de druif vooral bekend door de klassieke wijnen uit Pomerol en St-Emilion. In de nieuwe-wijnwereld zoals Chili en Zuid-Afrika staat de druif garant voor verleidelijke sappige wijnen. Kenmerkend voor de Merlot is de geur en smaak van kersen en pruimen (www.wijnvoordeel.nl/Merlot-wijn:_:7925.html).

Ik ruik het niet... zou ik verkouden zijn of worden? Ik ruik rode wijn... Ik herken geen kersen of pruimen... Al moet ik eerlijk bekennen dat ik pruimen ook niet echt geurende dingen vind.

De oorsprong van de merlot ligt in de Bordeaux, met name uit de Pomerol en St-Emilion worden de mooiste merlot wijnen van de hoogste kwaliteit gemaakt. Zo wordt er door Top-Chateau Pétrus de mooiste wijnen gemaakt, die kracht en vol en rijk zijn. Deze wijn is wereldwijd ongekend populair en er hangt dan ook een enorme prijskaart aan.
De merlot wordt vaak gemend met de cabernet sauvignon. Zoals merlot gebruikt wordt om de cabernet sauvignon wat te verzachten, zo wordt omgekeerd cabernet sauvignon gebruikt om merlot wat meer beet en ruggengraat te geven. Merlot hoeft niet per se te rijpen, maar de merlot wijnen van kwaliteit kunnen dit zeker wel (www.wijnvoordeel.nl/Merlot-wijn:_:7925.html).

De merlot verspreid zich over de hele wereld. Ook in de Nieuwe Wereld zien we de druif veel terug, waar deze eerst alleen werd gebruikt om te mengen, worden er tegenwoordig ook wijnen gemaakt van alleen merlot (cépagewijn). Zo is de Californische merlotwijn geliefd om zijn sappige smaak en zachte tannine. De Chileense variant geeft soepele lichte wijnen  (www.wijnvoordeel.nl/Merlot-wijn:_:7925.html).

Wat zou dat nou weer betekenen soepele wijn? Al moet ik eerlijk bekennen dat het wel soepel voelt... Al weet ik eigenlijk niet wat dat betekent.

soepel
rond, zacht, makkelijk, toegankelijk
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10519
Soepel
soepele wijnen hebben meestal een zachte smaak waarin geen harde kantjes van bijvoorbeeld zuren of tannine voorkomen; sappig van smaak.
Gevonden op http://www.leymarie.com/nl/woordens.html
Soepel
Smaakindruk bij wijnen die gemakkelijk wegdrinken, die zich lijken aan te passen aan de mond door zachte zuren en tannines. Ook wel commerciëel genoemd. De moderne methodes van wijnmaken leveren meestal veel soepeler wijnen dan de klassieke.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Soepel
Wordt gezegd van een toegankelijke wijn waarin de volle en zachte eigenschappen het winnen van het astringente karakter.
Gevonden op http://www.encyclo.nl/lokaal/10943(www.encyclo.nl/begrip/soepel)

Soepel klinkt net wat positiever dan 'commercieel'. Andere term is:

Moelleux, soepel: mager, weinig zuur (www.dewijnhoek.nl/woord.html).

Souple, soepel: soepele wijnen hebben meestal een zachte smaak waarin geen harde kantjes van bijvoorbeeld zuren of tannine voorkomen; sappig van smaak  (www.dewijnhoek.nl/woord.html).

Thérèse Boer
Astrid Joosten mag zich Register Vinoloog van de Wijnacademie noemen. Astrid heeft een 10 voor blind proeven. Iets dat niet vaak voorkomt. Merlot-wijnen zijn rond en toegankelijk én ze bevatten volop sappig fruit. In de geur en smaak zijn kersen, bessen, pruimen en groene kruiden te herkennen. Merlot heeft een lager tannine- en zuurgehalte dan bijvoorbeeld cabernet sauvignon en dat maakt dat de wijn makkelijker en jonger te drinken is. Veel merlots zijn gerijpt op houten vaten en dat herken je aan de vanilletoon.
De merlot staat in de top 10 van de meest aangeplante druivenrassen, met ongeveer 200.00 hectare wereldwijd. Het is een oud ras, waarvan recent DNA-onderzoek heeft aangetoond dat de merlot afstamt van de cabernetvariëteiten. 60 procent van alle merlotstokken vinden we in Frankrijk en de meeste daarvan staan in de regio Bordeaux, de oorsprong van de merlot. De merlot is een vroeg rijpende blauwe druif met hoge rendementen, maar door zijn dunne schil erg bevattelijk voor schimmelziekten.
Het verhaal van de Merlot
Merlot wordt ook in toenemende mate aangeplant in de Pays d’Oc in Zuid-Frankrijk. Hier gebruikt men merlot vaak in combinatie met andere druiven rassen, maar ook als (mono)cépage wijn. De merlot is inmiddels een internationaal druivenras dat men veel tegenkomt in Californië en Australië, maar ook in Zuid-Afrika, Chili en Italië (gemengd met sangiovese).
Ook in Hongarije, Roemenië en Bulgarije wordt tegenwoordig merlot aangeplant. Van merlot wordt bijna altijd rode wijn gemaakt. Toch kun je in Duitsland een witte merlot tegenkomen met een klein zweempje roze. Hoe kan dat? Het vruchtvlees, dus ook het sap van bijna elke wijndruif is wit. De kleur van de wijn komt uit de schil. Dus ook van blauwe druiven kan men witte wijn maken wanneer je de schillen niet gebruikt!
Merlot bewaren
Merlot heeft de reputatie vroeg oud te zijn. Toch zijn de beste merlots, zoals de Chateau Pétrus, zich tientallen jaren op de fles blijven ontwikkelen. De Bordeauxwijnen uit de Pomerol en Saint-Emilion zijn eerder op dronk dan sommige andere Bordeauxwijnen omdat hier de merlot druif domineert. Ook de merlots uit de nieuwe wereld zijn direct op dronk en kunnen maximaal tot 2 á 3 jaar na het oogstjaar gedronken worden.
De lekkerste rode Merlot wijnen
Bent u benieuwd naar de smaak van fruitige merlotwijnen? We hebben een aantal wijnen gemaakt van Merlotdruif voor u geselecteerd die u kunt bestellen voor een aantrekkelijke prijs (www.astridentherese.nl/merlot-online-bestellen.html).


Op de site van Astrid & Therese heb ik gezocht op rode wijn, die licht en fruitig was (soepel?) en uit de nieuwe wereld, waarna de site aangeeft:  "Geen producten gevonden."

Dus maar verder met mijn wijn van vanavond:

La bicicletta (spesso abbreviata in bici) è un veicolo azionato dalla forza muscolare delle gambe, costituito da un telaio cui sono vincolate due ruote allineate una dietro l'altra e dotato di un sistema meccanico per la trasmissione della potenza alla ruota motrice. Dal punto di vista tecnico e normativo, in Italia la bicicletta rientra nella più ampia categoria dei velocipedi.[1] (https://it.wikipedia.org/wiki/Bicicletta)

Bicicletta is ook een restaurant (zie www.bicicletta.com.au/).

Cono Sur
Merlot
Artikelcode: 0054615000
Inhoud: 75 CL
Land: Chili
Streek: Central Valley
Alcohol percentage: 14%
Smaak: Fris & Vriendelijk
Soort: Rood
Allergenen: Sulfiet
De Grote Hamersma: 8,5

A smooth, supple, full-bodied red wine with aromas and flavours of black plums. Pair with hearty meat dishes. Great price (www.nataliemaclean.com/wine-reviews/cono-sur-bicicleta-merlot-2011/7113).

Productomschrijving
ZICHT/KLEUR Donker en intens rood.
GEUR Geconcentreerde tonen van zwart fruit en zachte hints van zoet geroosterd eiken.
SMAAK Verrassend met een uitstekende structuur, evenwichtige zuurgraad, intens fruit en aangenaam rijpe tannines.
AFDRONK Zacht.
GERECHT Deze Merlot kan geserveerd worden met biefstuk, hamburgers, eend, lam en varkensvlees. Het gaat ook goed samen met tonijn en een salade met kaas of vleeswaren.
(www.mitra.nl/webshop/product/conosur/merlot/e6-24-8d-29-31-ca-09-f3)
Merkomschrijving Cono Sur


Cono Sur
Cono Sur Vineyards & Winery is opgericht in 1993, met als visie het produceren van premium, expressieve en innovatieve wijnen om zo de geest van de nieuwe wereld over te brengen. Vanaf het begin heeft Cono Sur nieuwe ideeën en technologieën toegepast op de traditionele methoden van het wijn maken. Het belangrijkste doel is dan ook het creëren van expressieve en vernieuwende wijnen uit het meest zuidelijke land van de wereld.
De naam verwijst naar de geografische positie van het bedrijf, zij zijn de trotse vertegenwoordigers van wijnen gemaakt in Zuid-Amerika's Zuid-Cone. Chili ligt met haar befaamde valleien aan de westelijke rand van het continent. Het logo is een uit de vrije hand gemaakte tekening van het silhouet van Zuid-Amerika (www.mitra.nl/webshop/product/conosur/merlot/e6-24-8d-29-31-ca-09-f3)

Een fraaie Bicicleta Merlot van wijnhuis Cono Sur.
Dieprood en intens van kleur. Vol in de rand en iets paars.
Goede neus, wat aards, bosgrond en een tikje rokerig. Veel donker fruit. Opent zich goed.
In de mond romig en sappig donker fruit van bramen en zwarte bessen. Iets menthol en zoethout, een pepertje en kruidigheid. Ook wat cassis. Mooi rond en wat gelikt. Best vol van body met een plezierig eindzoetje.
Een fijne Merlot die velen zal aanspreken. Open, toegankelijk en smaakvol. Niks mis mee, er is balans (www.wijngekken.nl/2015/06/15/cono-sur-bicicleta-merlot-2014-valle-central-chili/).

A soft and serious Merlot, a wine of great tipicity and remarkable fruit expression. This wine’s plum-red coloring is dark and intense. In nose, concentrated notes of black fruit and soft hints of sweet toasted oak. The palate surprises with its excellent structure, balanced acidity, fruity intensity and pleasantly ripe tannins. Undoubtedly to be drunk young (www.conosur.com/wines/bicicleta-merlot/).
no family trees, no dusty bottles, just quality wine
(www.conosur.com/es/wines/bicicleta-merlot/)

Het bier -ik bedoel wijn- bestaat al een paar jaar:


Upon opening the screwcapped bottle, I.Was.Really.Surprised. This modestly priced bottle has as much character as any wine I’ve had all year. Ripe, big fruit with violets and bright soprano cherry notes. I knew immediately it was a blend. (In the U.S. as long as a wine is 75% anything, i.e. Merlot, its label can describe it as, simply, Merlot.) I figured it had Grenache in it, but no, it’s 85% Merlot, with 7% Cabernet, 5% Malbec, and 1% each Petit Verdot, Carignan, and Alicant Bouchet.
The Web site says this wine was aged for 8 months in stainless steel, yet refers to “toasted oak” in their notes. I didn’t have that perception, but perhaps the lack of heavy-handed oak in this wine is part of the reason it appeals to me (it’s refreshing to leave the word “molasses” out of my description), besides my love of florals. Winemaker: Matías Ríos.
This is a surprisingly good wine at a great price.
LABEL: The Cono Sur vineyard workers travel around our estate by bicycle, tending the vines using natural methods, in order to produce the best quality grapes. Our Bicicleta wines are a tribute to them. WINEMAKER’S NOTES: A dark plum red Merlot with blackberry, chocolate and lightly toasted oak aromas together with a ripe, fruity palate (www.thefrugalwinesnob.com/2014/05/10/no-im-not-dead-highly-recommended-como-sur-bicicleta-2012-merlot-valle-central-chile-13-5-abv-7-and-up/).

Fijn om te zien dat er ook wijnblogs bestaan, zo bewijst www.thefrugalwinesnob.com/2014/05/10/no-im-not-dead-highly-recommended-como-sur-bicicleta-2012-merlot-valle-central-chile-13-5-abv-7-and-up/

Cono Sur Merlot Bicicleta - 2014 Colchagua Valley 85% Merlot, 10% Cabernet, 5% (www.ebay.at/itm/252465315985?clk_rvr_id=1129434686075&item=252465315985&rmvSB=true) Zou elk jaar de blend anders zijn? En elk jaar evolueert de smaak ook, dus ...

Wine Notes
Ownership: Concha y Toro. Indicative blend: 85% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 3% Syrah & 2% Malbec. Ownership: Concha y Toro.
At various competitions this wine's vintages have been awarded prizes: the Decanter World Wine Awards awarded the 2015 Bronze and the International Wine Challenge awarded the 2014 vintage Bronze.
This Central Valley - Chile wine has received good scores from various critics.
This is one of the most popular wines from the region (with Wine-Searcher users). This wine has been becoming increasingly popular over the past year.
Average Price € 7 (EUR)  (www.wine-searcher.com/wine-44139-0001-cono-sur-bicicleta-merlot-central-valley-chile)

Bicicleta Merlot
A soft and serious Merlot, a wine of great tipicity and remarkable fruit expression. This wine’s plum-red coloring is dark and intense. In nose, concentrated notes of black fruit and soft hints of sweet toasted oak. The palate surprises with its excellent structure, balanced acidity, fruity intensity and pleasantly ripe tannins. Undoubtedly to be drunk young (https://justwineapp.com/wine/bicicleta-merlot-1).

De smaak van deze wijn kan ik moeilijk benoemen, misschien toch maar eens een wijnproeverij volgen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten