Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 22 april 2017

bier-citrus mixdrank met tequila van 0% alcohol

Bavaria heeft een mixdrankje met 0,0% dat ze verspreiden in een klein zilvergrijs/geel/blauw blikje van 15 cl. Het is een 0,0% radler with a twist of lemon. Aangezien een radler een bier is dat is aangelengd met citroenlimonade is die twist niet zo heel erg spannend.

De smaak is tja limonadesmaak.Ik heb ook een flesje van 33cl. van Bavaria 0,0% Mex tequila flavour non alcoholic beer. Het flesje heeft geen etiket, maar een opdruk op de fles met een ruig semi-vergaan motief. De kroonkurk is standaard Bavaria. De kleur van het bier doet denken aan Corona. De geur is limonade-achtig. De smaak doet wat denken aan koude thee. Het heeft een laffe koolzuurprikkeling. Ik vind het geen aanrader. Vooral door de rare nasmaak/afdronk.


Bavaria's alcoholvrije 'tequila flavored' biertje
Met de zomer in aantocht komt Bavaria met een nieuw verfrissend alcoholvrij biertje in de supermarkt: de Bavaria 0.0% Mex.
Bavaria was in 1978 één van de eerste brouwers van alcoholvrij bier en is sindsdien voorloper op de alcoholvrije biermarkt. En die markt zit niet stil. In 2014 steeg de omzet met 35%, afgelopen jaar werd er 27% meer verkocht (in de horeca zelfs 44% meer). De Nederlandse bierdrinker kiest tegenwoordig steeds bewuster voor een glas bier bij specifieke momenten.
Het biertje sluit ook aan op toenemende populariteit van radlers en originele smaken. De Bavaria 0.0% Mex heeft namelijk een subtiele tequila-limoen twist. Hiermee slaan ze in feite twee vliegen in één klap: de toenemende vraag naar alcoholvrij bier enerzijds en Mexican-style bier en radlers anderzijds.
Qua smaak doet het alcoholvrije bier van Bavaria ook geen compromissen. Waar andere brouwerijen een pilsener brouwen waar vervolgens de alcohol aan onttrokken wordt, is Bavaria de enige brouwerij die 0.0% brouwt volgens een unieke methode waarbij er tijdens het brouwproces geen alcohol ontstaat. Dat staat garant voor de optimale bierige smaak van 0.0%.
We kunnen dit zelf ook beamen, want we hebben er vanmiddag een paar uitgeprobeerd op het balkon van FlabberHQ. De eerste slok geeft een fris, zoet aroma van limoen en tequila. De smaak gaat langzaam over in het moutige en hoppige van Bavaria bier. De alcoholvrije dorstlesser heeft een frisse afdronk met een twist van tequila en limoen. Uiteraard drink je hem het beste ijskoud, direct uit de fles met of zonder frisse limoen (www.flabber.nl/artikel/iets-nieuws-om-deze-zomer-uit-te-proberen-bavarias-alcoholvrije-tequila-flavored-biertje).

Teleurgesteld dat mijn vermomming als kartonnen doos niet werkte (waarschijnlijk omdat ik erbarmelijk zat te schreeuwen dat ik dood wil als ik hier nog een dag langer moet werken), stampte ik schoppend door een stapel lege flessen naar het kantoor van Onze Grote Leider. “Luister, snotzak. Er is een non-alcoholisch drankje dat naar bier met Tequila smaakt, en dat ga jij testen. Want onze lezers willen dat weten, hoe dat smaakt,” zei Reet, voor de gelegenheid gekleed in een gouden aura. “Nee hoor” zei ik, “Dat wil geen hond”. “Je hebt gelijk,” gaf Reet toe, waarna we enige uren in elkaars armen huilden en elkaar voorhielden dat het na Dijkie nooit meer goed is gekomen met Retecool.
... Enorm gemotiveerd ineens ging ik op zoek naar de Bavaria Mex Tequila Flavor, die helaas nergens verkrijgbaar bleek in mijn enclave. Voordat Reet me echter kon kielhalen onder de bunker door, had ik een openbaring. ... Ik trok het eerste flesje open samen met Ome Mc.. Ik vond het heerlijk, maar dat kan ook komen doordat ik nogal dorstig was. Mac vond het ook lekker, maar goot uiteindelijk een groot deel in zijn banjo.
Na drie slokken echter, probeerde ik de badkamer in te komen om scheermesjes te zoeken. “WAT IS DIT!?” Riep ik tegen niemand in het bijzonder. “Wat heeft dit met bier of tequila te maken?!” Helaas zat Flepz0r op dat moment net in de badkamer te faxen. “Nee, niet naar Darmstadt”, riep hij angstig vanachter de deur. “Geen cliché, hier is gewoon de enige faxaansluiting! Mac, help me dan toch!”.... Intussen was ik op een missie. OOIT zal dit of naar bier, of naar tequila smaken. Dus dronk ik 23 flesjes leeg. De missie faalde. Het bleef naar van alles behalve bier of tequila smaken.Is het dus bier? WELNEE. Smaakt het naar bier? Als bier naar suikerwater smaakt wel. Smaakt het dan naar tequila? Dit is open voor discussie. Ja, het smaakt naar tequila als je nog nooit ook maar iets van alcohol op hebt en denkt dat tequila naar suikerwater smaakt.
Ja, het is uitermate goed te drinken. Als je vooral vrij zoete limonade verwacht die niets met zowel bier als tequila te maken heeft. Het smaakt als suikerwater met een hint van appel. En fuck dat, ik hou van suikerwater met een hint van appel. Dus van mij krijgt het vanaf het toilet (het laxeert ietwat) 3,5 sterren van 5. Als limonade. Als bier en/of tequila? Hooguit 1 ster.
Zodra ik klaar ben op het toilet ga ik die @bavaria even uit de greppel halen, waar hij zich sinds halverwege dit artikel al verstopt voor Jake, die naast me zit en grijnzend opmerkt dat de beste man met zijn limonade al veertien keer dood had kunnen zijn.
Dank aan Bavaria die me deze geniale suikerbom gaf (www.retecool.com/retecool-proeft-dingen-bavaria-mex-tequila-flavor/).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten