Translate

Zoeken in deze blog

zaterdag 2 januari 2016

biervakantie.nl

Voor veel mensen vormen de ingrediënten zon, zee en strand de ideale basis voor een geslaagde vakantie. Voor anderen gaat het echter maar om één ding: bier, bier en nog eens bier. Of het je nu te doen is om het drinken van grote hoeveelheden bier, zonder dat het van belang is van welk merk of welke kwaliteit dit bier is of je wilt landen of plaatsen bezoeken waar speciale bieren worden gebrouwen, wij geven je op deze website informatie over de ideale vakantieplaatsen bij uitstek om te genieren van … bier! Waar kunt je het beste genieten van je welverdiende biervakantie? En welke landen staan bij uitstek bekend om hun bieren?

Ieder land staat welk bekend om zijn eigen biermerk. Zo staat Nederland natuurlijk bekend om het biermerk Heineken, maar dat komt vooral ook omdat het internationaal een enorm bekend merk is. Als buitenlanders hier op vakantie komen ontdekken ze ook de andere merken die ons land te bieden heeft. Vooral voor de fijnproevers is het een uitdaging om vooral die bieren te ontdekken die niet zo bekend zijn in een land. Heeft u in eigen land bijvoorbeeld wel eens een Texels biertje genoten? U zult zien dat er nog een heel hoop smaken en soorten te ontdekken zijn.

Zo geldt dit ook voor andere landen. Een Amerikaans biermerk dat erg bekend is in Nederland is bijvoorbeeld Budwiser. In Amerika zelf wordt dit echter gezien als een standaardbiertje en door sommigen zelfs als een budgetmerk. Er zijn tal van biermerken in Amerika die je waarschijnlijk nog niet kent, omdat ze niet geëxporteerd worden. Dit geldt ook voor andere landen. Ga op vakantie maar eens op ontdekking uit en kijk welke verschillende bieren je allemaal tegenkomt.

Dat is de introductietekst op http://www.biervakantie.nl/. Ergens op de site staat nog een vaag stuje tekst:
Op vakantie is het genieten van een lekker flesje of glas bier belangrijk, maar een goede nachtrust is dat ook. Een goede slaapzak is dus erg belangrijk...
(www.biervakantie.nl/)

Ze hebben een pagina over Bourgondisch België en over Duitsland Bierland.

Bourgondisch België
Ook België staat natuurlijk bekend als bierland bij uitstek. De bieren hebben in dit land een bourgondisch karakter. De Belgen brengen bier vaak in verband met gezelligheid en lekker eten. Het zijn dan ook vaak wat luxere en duurdere bieren. Het gaat de Belgen er niet om dat er zoveel mogelijk bier achter elkaar genuttigd wordt, maar er moet van ieder glas bier genoten worden en de rijke smaak moet in combinatie worden ervaren met lekkere, plaatselijke gerechten.

Duitsland Bierland
Duitsland is een land dat bij uitstek bekend staat om haar rijke aanbod aan bieren. Als fijnproever kun je hier dan ook zeker je lol niet op. Iedere streek heeft wel haar eigen biersoort. Natuurlijk zijn er de bekende Duitse biersoorten die we in Nederland in de supermarkt ook kunnen kopen, maar de uitdaging is eigenlijk om op zoek te gaan naar de bijzondere bieren die Duitsland te bieden heeft. Bezoek eens een Duitse stad of een Duits dorpje en kijk welk aanbod de plaatselijke supermarkt heeft. Of kijk eens bij de plaatselijke slijterij die mogelijk nog een uitgebreider assortiment heeft.

Je kunt natuurlijk ook een bierbrouwerij bezoeken. Zo kun je niet alleen genieten van bier uit een bepaalde streek, maar kun je ook nog eens met eigen ogen zien hoe het bier gemaakt wordt.

Na deze wervende teksten verwacht je een aanbod van reizen en reisdoelen, maar helaas zijn er enkel wat reactie-invulvelden? Waarom zou je hier wat invullen? Je kan toch net zo goed zelf even wat googlen? Brugge, Gent of Leuven of München, Keulen of Bamberg?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten