Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 25 december 2015

Nazareth, een (kerst)ster en een herder met zijn kudde...


Etonnante histoire de la bière israélienne !(Eh bien oui, il s’avère que ça existe)
...
En 1950, la brasserie a commencé à fabriquer, sous la marque “Nesher”, une bière appelée “Goldstar”. Là encore l’histoire ne s’arrête pas là, et la bière “Goldstar était fabriquée pour les cantines et Tsahal, à l’époque, c’était encore autorisé.
En 1951, la brasserie palestinienne fut achetée par un industriel anglais appelé William Robinson.
Sous la direction de Robinson, la brasserie ouvrit une nouvelle usine en 1963 à Migdal-haemek – “la brasserie de la Galilée”. Dans cette usine, était fabriquée la bière “Goldstar”, dans des bouteilles inconnues dans le pays et qui étaient apparemment destinées à l’exportation vers les Etats-Unis et l’Angleterre. Cette bière est toujours fabriquée en Israel.
En 1968 la brasserie de Migdal-haemek commenca à fabriquer une nouvelle bière supplémentaire, la “Maccabi”, une marque destinée à la consommation intérieure dont la fabrication existe encore à ce jour (www.terrepromise.net/archives/830http://haabir-haisraeli.over-blog.com/article-etonnante-histoire-de-la-biere-israelienne-100734816.html).

במהלך התחקיר למאמר זה נתקלתי בתווית ישנה ומרתקת של בירה גולדסטאר שיועדה ליצוא. מעצבי התווית יצרו קישור בין השם גולדסטאר (כוכב זהב) למקום הבישול "מגדל העמק ליד נצרת בארץ הקודש" על התווית מצויר רועה עם עדר (http://www.beer-d.co.il/לוקאל-פטריוטיזם---70-שנות-בירה-ישראלית).

Er is een verhaal van de Israëlische bier? Nou ja, het blijkt dat het bestaat. Het verhaal begint in 1934, naar aanleiding van de combinatie van de familie Rothschild, de PICA samenleving en een Parijse bank bezit van het Franse Gaston Dreyfuss. Het resultaat van deze vereniging gaf de brouwerij "Palestina Brewery Ltd", of zoals de Hebreeuwse vertaling van zijn naam 'Israël Beer Industry Ltd ". Het belangrijkste merk van de brouwerij was "Nesher", ja, dezelfde bier dat nog vandaag de dag bekend is.
...
In 1950, de brouwerij begon de productie onder de merknaam "Nesher" bier genaamd "Goldstar". Weer het verhaal is nog niet alles, en bier "Goldstar werd gemaakt voor kantines en de IDF, op het moment, het was nog steeds toegestaan (www.terrepromise.net/archives/830).

In 1968 werd de brouwerij in Migdal Haemek, begon een nieuwe extra bier, "Maccabi", een handelsmerk voor de binnenlandse consumptie te vervaardigen, met een productie bestaat nog steeds aan deze dag.
In 1952 werd een nieuwe Israëlische samenleving brouwerij genaamd "Brasserie nationale". De brouwerij werd opgericht door een groep van industriëlen onder leiding van de Amerikaanse Louis Ertzberg. De fabriek van de nieuwe brouwerij werd gebouwd in het industriële gebied van Netanya.
In 1965 nam plaats de grote fusie tussen "Israël Beer Industry Ltd" en de "Brasserie nationale".
De nieuwe onderneming "Brasserie Nationale Alcohol" werd onder de controle van Robinson geplaatst. In 1976, na de dood van Robinson, zijn erfgenamen verkocht de brouwerij in Mori Goldman, een Canadese joodse ondernemer en de Canadese maatschappij Johan Labatt. Het Canadese bedrijf Labatt Johan was dezelfde die de 'Labatt Brewing Company Ltd. "dat het best verkochte Canadese bier gehouden.
In 1977 werd de fabriek gesloten Bat Yam, en Migdal-Haemek plant. De "Brasserie Nationale Alcohol" onder de nieuwe leiding begon de lokale productie van verschillende bieren, waaronder "Tuborg", die werd geproduceerd tot 1989 en die wordt tegenwoordig door de "Israel Beer Breweries Ltd" ( Carlsberg) en "Budweiser".
In 1985 werd het bedrijf opnieuw te koop en gekocht door de familie die Bornstein in zijn tijd van bottelen bedrijf "Tempo" in handen.
In aanvulling op de "Palestijnse Brasserie" en de "Brasserie nationale", was er een extra kleine brouwerij, de "Brasserie Lavant" die gebaseerd was in Ramat Gan-of-Givat Herzl in Tel Aviv. Het leverde een biertje genaamd "Globus", die werd gemaakt van geselecteerde Amerikaanse hop.
De Israëlische bier geschiedenis historische documentatie bestaat, maar is moeilijk te vinden (www.terrepromise.net/archives/830). (www.beer-d.co.il/65841/%D7%9C%D7%95%D7%A7%D7%90%D7%9C-%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%95%D7%98%D7%99%D7%96%D7%9D---70-%D7%A9%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C%D7%99%D7%AA)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten