Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 12 april 2013

Bier aanschaffen

Als bieravonturier nieuwe bieren ontdekken..in het buitenland of in een klein plaatsje veraf. Zoals ze zo mooi verwoorden bij Star Trek: to explore strange new worlds beerstyles , to seek out new life beers and new civilizations breweries, to boldly go drink  where / what no man has gone drunk before.Het is echter wel de 21e eeuw, dus je kan via internet allerlei wereldse bieren googelen en bij je thuis laten bezorgen.


Op internet zijn genoeg e-winkels te vinden:
Ik vond op http://allebrouwerijen.nl/alle-bieren.html een leuke webshop dacht ik. De indeling van bieren is op kleur: blond (onderverdeeld in blond, witbier, tripel, trappist, lambiek en gueuze), goud (pils en IPA), amber (amber ale, kriek en dunkel weizen), bruin (bruin, brown ale, dubbel, trappist en gerstewijn) en zwart (trappist, stout en bokbier). Bij Alle bieren... kan een landenkeuze gemaakt worden. Zoals gezegd vond ik het een leuke site. Tot ik las: "Dit is een demo-winkel. Een geplaatste bestelling zal niet worden verwerkt."

Op www.bier-paleis.nl/  wordt eerst gevraagd om op JA te klikken. Die rare age-checkers zijn zo vreemd. Alsof iemand die onder de 16 (of is het tegenwoordig 18?) liegt om alcohol te kopen, niet zou liegen om een website bezoeken? En al zou een minderjarige de site bezoeken, van alcohol zien, word je toch niet dronken?

Op www.bieravonturier.nl/ zijn bierpakketjes te bestellen voor de échte Bieravonturier. Zo kan kennis gemaakt worden met diverse biertjes van over de hele wereld en kan men proeven van de verschillende smaken die bier kan geven. Bij de verschillende pakketjes zit ook wat informatie over het bier. Een van de pakketjes bevat 'trendy blond bier uit Mexico en twee Aziatische bieren, leuk voor de backpackers die daar eens geweest zijn.' Het aanbod is nog opvallend klein, maar het is een leuke opzet.


Ook op www.mitra-winkel.nl/cadeaus-een-van-onze-specialiteiten/bier-pakketten zijn bierpakketten te bestellen. Ze hebben een groot aanbod en er kan zelf een mandje worden samengesteld.Ik weet eigenlijk niet of het de bedoeling is dat je het zelf moet ophalen bij de lokale MITRA of dat ze het thuisbezorgen.


Op www.speciaalbierpakket.nl/Bierwinkel is een internetwinkel te vinden met een vestiging in Leiden, die wel thuisbezorgen. Hun aanbod is groot, zoals ook blijkt uit de foto's
Het aanbod van 600 bieren is alfabetisch gerangschikt, per soort en per land. De makers van de site stellen echte liefhebbers te zijn en raden hun persoonlijke favorieten aan (http://www.speciaalbierpakket.nl/Webwinkel-Category-241822/Bier-suggesties.html). Ik heb enkele bierpakketten van http://www.speciaalbierpakket.nl/  gekregen en wat me hierbij opviel was dat er als je meerdere pakketten ontvangt de kans bestaat dat je dubbelingen ontvangt. Ook was 1/3e van de inhoud van 12 flesjes ook gewoon te vinden in de supermarkt (en dan niet de betere). Al met al wat jammer, maar desalniettemin is 2/3e van de bierpakketjes wel reuze interessant en een enkele keer zitten er wat juweeltjes tussen als Aziatische pilsners of obscure Belgische ales.

Op bierenzo.nl/ is de selectie uitgebreider en de keuzemenu's werken er net wat hipper dan bij allebrouwerijen.nl.Er is te selecteren per land, per type, per brouwerij en ook op prijzen. Verder zijn er geschenk verpakkingen en bier pakketten te bestellen. Bier&Zo heeft ook ruim 600 bieren op voorraad stellen ze. Hun brouwerij overzicht vind ik erg indrukwekkend. Verder is per brouwerij een korte introductie gegeven. De site lijkt overigens veel op Bier&Co (Bier&Co). Dat kan geen toeval zijn...

Op bier-winkel.com/ is het uiterlijk toch net wat minder hip en dan bij bier&zo. De site is opgestart door bier en wijngroothandel Diroy. Vanuit Diroy werd al zo’n 25 jaar lang kwaliteitsbier geleverd aan de horeca, slijterijen, instellingen. Sinds 2011 zijn de horeca-leveringsdiensten overgenomen en zijn ze zich gaan richten op www.bier-winkel.com en een bierwinkel in Joure (http://www.lekkerbierdebierwinkel.nl). Wat me opvalt bij het taalgebruik op hun site met verschillende taalfouten (o.a. bij een d in plaats van een t) is de vermaledijde Engelse ziekte (ik bedoel de taalziekte, dus niet rachitis). Met name het onjuist spatiegebruik in samenstellingen (zoals trein reiziger in plaats van het correcte treinreiziger) (http://nl.wikipedia.org/wiki/Engelse_ziekte_(taal)) valt me op. Het bizarre is dat bij bepaalde gespatieerde samenstellingen er wel een tussen-s is gebruikt!? at te denken van woorden als 'leverings diensten', 'kwaliteits-bieren' en 'bier abonnementen' ? Dit fenomeen van onjuist spatie-gebruik is echter niet enkel op de bier-winkel.nl-website te vinden. Ook op verschillende blogs (zoals bier.blog.nl) is dit fenomeen waar te nemen. Een mogelijke verklaring is denk dat veel schrijvers met tekstverwerkingsprogramma's zich laten leiden door die rode kriebelstreepjes. Die verdijnen bij gebruik van een koppelteken of een spatie. Wat is belangrijker? De Nederlandse taalregels of de F7-spellingschecker?


Een andere bierwinkel is biernavigatie.nl/. Hier is de layout helemaal summier. Je kunt een zoekterm op de site loslaten om te zien welke bieren er worden gevonden. De initiatiefnemers van de webwinkel zijn Jasper Jaklofsky en Paul Meijnen. Deze heren zijn bekend van bier-blog.nl en bierTV en zijn sinds 13 mei 2011 actief onder de naam BierNavigatie. Er is eveneens keuze uit ruim 600 bieren (http://bier.blog.nl/biernieuws/2012/01/24/biernavigatie-komt-met-online-bierwinkel). Als je bij de webwinkel naar beneden scrolt zie je het categorieoverzicht verdeeld naar landen en naar biertypen. Deze laatste is erg uitgebreid:

Biertypen
Er is nog zo veel te ontdekken. Als je de lokale slijter binnenloopt (of betere supermarkt) en even goed kijkt in de schappen staan er vaak wel leuke dingen uit de bierwereld


2 opmerkingen:

 1. Heb je mijn webwinkel niet gezien?
  www.hetbiermoment.nl
  Vol in de weer om de Nederlandse micro-brouwerijen een boost te geven!
  Groet, Hans Walravens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hans,
   Bedankt voor de tip!
   Ik had je site niet gezien; zal er overheen hebben gekeken. De site ziet er in ieder geval uitgebreid uit. Daar kan ik ook nog wel een berichtje over te maken denk ik ;)

   Verwijderen