Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 22 februari 2013

Vrouwen en bier


Op http://vrouwenenbier.wordpress.com/ is een blog over vrouwen en bier. Het blad Bier! besteedt aandacht aan vrouwen en bier. Waarom?


O ja, vrouwen drinken ook bier...


Iets wat wordt bezongen door Christa Highes (www.christahughes.net/beer.htm).`Deze Australische zangeres/entertainer heeft in 2000 een cabaretshow vol liedjes over bier (en andere drank) gemaakt. Vrouwen en bier zijn in de publieke opinie geen voor de hand liggende combinatie. Het heeft toch een soort innuendo...Maar of ze het echt goed kunnen?


In sommige culturen zijn beiden (vrouwen en alcohol) eigenlijk taboe.


Andere culturen zijn compleet anders en lijken beide (vrouwen en drank) op een voetstuk te zetten en aan te gapen...


Al is het misschien niet altijd even serieus. De combi van vrouwen en alcohol helpen mannen bij het vinden van geluk (met een knipoog) :Terwijl vrouwen en mannen de wereld toch echt anders zien:


Op het schilderij The Waitress van Édouard Manet staat een bierserveerde mevrouw. Vrouwen zijn zoals al eerder gezegd goed in het uitserveren van bier. Dat gaat soms per dienblad of met grote pullen bier, maar er is ook altijd baas boven baas...Maar volgens onderzoek zijn ze ook beter in bierproeven (http://www.saveonbrew.com/blog-article/why-women-are-better-beer-tastershttp://gawker.com/5575033/why-are-women-better-at-tasting-beer-than-menwww.torontolife.com/daily/daily-dish/bottoms/2010/06/30/ladies-choice-women-are-apparently-better-beer-tasters-than-men/)! Ze hebben een goed ontwikkelde smaak en reukzin. Niet voor niets heeft SABMiller veel vrouwen aangenomen voor in hun smaakpanel. Verder zijn vrouwen ook verbaal beter:

female beer tasters use more colorful descriptions for beer -- like "fish tank," "cardboard," "astringent" or "lingering nutty roasted." Women are known as better communicators and more expressive of their senses in general, so it's not surprising that they are a valuable asset to a tasting panel. 

Uit onderzoek van SABMiller is gebleken dat 27,2% van de bierdrinkers vrouwelijk is. Dus 1 op de 4 bierdrinkers is een vrouw. Ach, eigenlijk is het gewoon gezellig en lekker, misschien zelfs burgerlijk en tuttig?

Vrouwen drinken bier. UIt onderzoek is gebleken dat vrouwen daarbij ook zelfstandig zijn en tijdens een afspaakje ook best zelf de drankjes willen betalen (http://www.sabmiller.com/index.asp?pageid=149&newsid=383).
En de combinatie heeft een flinke historie:
Het blog http://vrouwenenbier.wordpress.com/ is verdeeld in Vrouwen brouwen, Bierbabbels, Bierbrouwers, Biercafes, Biernieuws en Bierrestaurants.

of andersom:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten