Translate

Zoeken in deze blog

woensdag 27 februari 2013

Skyfall

James Bond, codenaam 007, is een fictief personage gecreëerd in 1953 door de Britse schrijver Ian Fleming, die hem kenmerkte in twaalf romans en twee verhalenbundels. Het eerste boek heet Casino Royale.

De reeks was een succes en na Flemings bleef men verhalen schrijven. Er zijn zes andere auteurs die geautoriseerde Bond boeken schreven na de dood van Fleming in 1964: Kingsley Amis, Christopher Wood, John Gardner, Raymond Benson, Sebastian Faulks en Jeffery Deaver. Een nieuw boek, geschreven door William Boyd, staat gepland voor 2013.

Verder kent men James Bond vooral uit de succesvole filmreeks, die begon met Dr. No in 1962 met Sean Connery als Bond.

007 drinkt Martini's "shaken not stirred". In de laatste film van James Bond drinkt hij niet enkel deze cocktail, maar drinkt ook Heineken bier.

Wanneer drinkt hij het? Als hij een slechte dag heeft gehad en eigenlijk flink heeft gefaald. Nadat het bier niet echt een kick gaf gaat hij over op sterke drank met een schorpioen als drinkmaatje.

Dit commerciële productplacement was bij fans nogal controversieel, maar het is voor james bond niks nieuws (www.bonappetit.com/blogsandforums/blogs/badaily/knowledge/index2.htmlhttp://thegapster.co.uk/2012/10/25/better-not-shake-the-heineken-007-product-placement/). In de allereerste Bodn-film Dr No in 1962 werd er al Martini gedronken, maar was er Smirnoff als Bond's vodkamerk. Pas in 1964 in de film Goldfinger zegt Bond zelf de legendarische woorden "Shaken, not stirred".

(Bond in bad met vodka en vermouth bij de hand in Diamonds are forever uit 1971)

In de film Dr. No dronk Sean Connery als James Bond ook Red Stripe bier.

Dus laten we wel wezen een beetje spion kan van alles drinken...

Alhoewel, ex-Bondacteur George Lazenby hekelt  het Heineken biertje in deze nieuwe film, maar dat zou best kunnen vanwege het merk en niet vanwege het bier...Hij is meer voor Kronenburg:
Geen opmerkingen:

Een reactie posten