Translate

Zoeken in deze blog

donderdag 26 november 2015

Whiskey of bier (11%)

Muifelbrouwerij kwam met Beerskey van 11%: is het een bier is het een whiskey?

Beerskey
Highly peated beer
Perfect peated match between beer & whiskey
Als bijschrift is te lezen: best of both worlds


Beerskey
Het eerste extreme bier van de Muifelbrouwerij. Niet alleen hoog in alcohol gehalte (11%) maar ook gebrouwen met geturfde whisky mout, wat het bier een enorme diepe complexiteit geeft (www.muifelbrouwerij.nl/nl/speciaalbieren/beerskey).


Productiebrouwerij: Proefbrouwerij Lochristi
Verkrijgbaar sinds: Februari 2013
Alcohol:                11%,
Stamwortgehalte: 24°P
Mout (gerst): Pilsmout, cara 120, Bairds whiskey mout 25 ppm rook
Hop: Hallertau Perle
gist:     Danstar
Kleur:      27 EBC,
Bitterheid:  40 IBU
Houdbaarheid:  10 jaar na afvullen
(zie: www.muifelbrouwerij.nl/nl/speciaalbieren/beerskey).

Beerskey combineert een bier smaak met een whisky smaak. Het bier is gebrouwen met geturfde whisky mout. Het is een zwaar stevig bier, waarin je duidelijk de rokerigheid van de mout proeft (www.biernet.nl/bier/merken/beerskey).

Wat vind ik van het bier?

De smaak valt op. Het is een beetje rokering, maar niet extreem rokerig. De geur is niet rokerig, maar heeft wel iets. Is dat turf? De smaak sluimert als rook door je mond. Ik houd niet zo van whiskey, maar wel van dit bier. De smaak is zacht en doet denken aan gerafeld fluweel (of is dat de alcohol die nu negint...) Al ben ik wel een beetje bezorgd over de 11%. Ach, een bier van 11% in de 11de maand. Dat past toch wel?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten