Translate

Zoeken in deze blog

vrijdag 20 november 2015

Hoptimist


Hoptimist is opgericht door Deens meubeldesigner Gustav Ehrenreich in 1968. Zijn doel was om tijdloos klassiek design te creëren. Vandaag de dag is dit terug te vinden in zijn personages Bumble, Bimble en Billionaire, stuk voor stuk voorbeelden van tijdloos en toch klassiek design (www.scandinaviandesigncenter.nl/Trademarks/eur1/Hoptimist&currencychanged=1).

Hoptimist IPA
White Street Brewing Company
American IPA 7.5% ABV 68 IBU
White Street's Hoptimist IPA is a hop showcase that spares no expense to impart a positive outlook to the most discerning hop heads. This glass-half-full IPA has notes of pungent citrus and earthy resins with an uplifting malt balance.

De naam is dus niet zo origineel....


Bronckhorster Hoptimist heeft een volle, hoppige en ronde nasmaak. Bronckhorster Hoptimist heeft een krachtige geur van Amerikaanse hop en tropische vruchten. Dit bier is nieuw in het assortiment van Bronckhorster en word gebrouwen sinds 2013 (www.biernet.nl/bier/merken/bronckhorster-hoptimist).


Brouwerij: Rodenburg, Rha
Type: Double IPA
Smaak: Veel hop, stevig alcoholisch
Kleur: Lichtamber
Alcoholpercentage: 8.5%
Drinktemperatuur: 12ºC
Lekker bij: Gegrild lamsvlees, gefrituurde kip
Beschrijving: Een bier voor de fans of hops! De hoptimist is gebrouwen met maar liefst vijf soorten. Met een ebu van maar liefst 92 volbitter maar ook volfruitig (www.hetbiermoment.nl/a-35660894/rodenburg/rodenburg-hoptimist-33cl/).

Het bier smaakt lekker bitter. Een frisbittere IPA-smaak die lichtjes pinebitter is in de smaak. De nasmaak is vrij kort. Het bier is echter voor in de smaak flink aanwezig. Dat blijft wel overeind. Het mondgevoel is waterig met koelte. Het heeft een heel licht cremegevoel, maar is zeker niet fluweel zacht te noemen. De koolzuurgraad is niet erg hoog. De pinebitterheid blijft lichtjes hangen....
Dit is een lekker bier...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten