Translate

Zoeken in deze blog

maandag 23 november 2015

Geuze Boon A L'ancienne THT 23-11-2030

Helaas niet gehaald...


Ik had deze geuze al enige tijd liggen. Hij lag te wachten tot 2030 of ergens daaromtrent, maar ik kon niet wachten. De zuurte en en pitigheid van het bier? Daar had ik al op geanticipeerd. De smaak bevalt me wel..


Geuze Boon Oude à l'Ancienne
Gueuze 7%
Brouwerij Boon nv
Lembeek, Belgium
http://www.boon.be/

Geuze Boon is een Belgisch bier. Het bier wordt gebrouwen door Brouwerij Boon te Lembeek. De brouwerij is voor 50% in handen van Brouwerij Palm, die ook de distributie voor haar rekening neemt.
De geuzen van Brouwerij Boon zijn allemaal Oude Geuzen. “Oude geuze” is door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) erkend als streekproduct.[3] Bovendien is het een door de Europese Unie beschermd label of Gegarandeerde traditionele specialiteit (GTS). Geuze Boon bestaat voor 100% uit lambiek die in Lembeek werd gebrouwen: 90% lambiek van ongeveer 18 maanden oud, ongeveer 5% bier van 3 jaar en 5% uit heel jonge lambiek. Deze laatste zorgt voor vergistbare suikers en levensvatbare gisten. Geuze Boon kan meer dan 20 jaar bewaard worden. Als men ze langer dan een à twee jaar wil bewaren, worden de flessen best neergelegd (http://nl.wikipedia.org/wiki/Geuze_Boon).

Geuze Boon heeft verschillende prijzen gewonnen  in de categorie “Belgian-Style Sour Ale” (http://nl.wikipedia.org/wiki/Geuze_Boon):
- World Beer Cup 2008 goud;
- World Beer Cup 2010 zilver;
- World Beer Cup 2012 goud;
- World Beer Cup 2014 brons.

Ik drink nu een geuze van het brouwseizoen 2008 - 2009.

Het bier smaakt goed, jammer dat ik het niet kan beschrijven zoals het hoort. Misschien toch maar eens een degustatiecursus volgen? Ik proef geen tannine, geen koolzuur, geen hop, geen mout. Het mondgevoel heeft wel een prikkeling en de smaak is friswrangzuur, die wat doet denken aan een zure appel, maar niet proeft als appel. Het smaakt als geuze.

Het bier doet wat lastig om te drinken, maar je leert de smaak waarderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten